Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου

                                             ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

                                               Παράγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η Λάρνακα έχει την δικιά της Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία έχει φτιαχτεί με την αγάπη κάποιων ανθρώπων, που είχαν και έχουν ως μοναδικό σκοπό και στόχο να προσφέρουν πολιτισμό στην πόλη μας. Με δέκα ευρώ τον χρόνο μπορεί κάποιος να γίνει μέλος και να πληρώνει μόνο 3 ευρώ εισιτήριο για κάθε παράσταση. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να είναι μέλος, το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Η κινηματογραφική Λέσχη φιλοξενείται στον κινηματογράφο “Καλλιθέα” στην Αραδίππου και τα έργα προβάλλονται κάθε Πέμπτη στις 8.30.  “Κάθε εβδομάδα το έργο είναι διαφορετικό και η εμπειρία εδώ είναι όμορφη για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Στα διαλείμματα συζητάμε μεταξύ μας το έργο και είμαστε σαν μια παρέα” μας δήλωσε η Βασίλια Νικολάου υπεύθυνη της Κινηματογραφικής Λέσχης, ενώ ο Chairman κύριος Ξένιος Σωτηρίου μας δήλωσε “η  Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου έχει ιστορία από πριν το ‘74 όταν τότε βρισκόταν στο κτίριο του κινηματογράφου ΡΕΞ στις Φοινικούδες. Αργότερα “μεταφέρθηκε” μέσα στο κτίριο του Δημαρχείου, μετέπειτα στο κινηματογράφο “Cine City” στην στοά Κίζη και μετά κατέληξε στο κτίριο του κινηματογράφου “Οθέλλος”. Τα τελευταία δύο χρόνια η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου βρίσκεται στον κινηματογράφο “Καλλιθέα” στην Αραδίππου”.
Η Βασίλια εγκαταστάθηκε στην Κύπρο από το Λονδίνο τα τελευταία τρία χρόνια. “Θυμάμαι όταν μετακόμισα Λάρνακα, από το Λονδίνο, πήγαινα στην κινηματογραφική Λέσχη Λευκωσίας συχνά και διερωτούμουν γιατί δεν υπήρχε Κινηματογραφική Λέσχη στην Λάρνακα! Έκανα μία έρευνα και αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι εγώ, μαζί με άλλα άτομα. Ο λόγος που διαλέξαμε τον κινηματογράφο στην Αραδίππου είναι επειδή εδώ υπάρχει projector. Αν έπρεπε να διαλέξουμε μία αίθουσα στην Λάρνακα, πχ το Θέατρο Σκάλα, θα έπρεπε να αγοράσουμε projector κάτι που στοιχίζει πάρα πολλά λεφτά. Άρα ο λόγος που η Κινηματογραφική Λέσχη βρίσκεται στην Αραδίππου κι όχι στην Λάρνακα, είναι οικονομικός.
Ο Δήμος Λάρνακας μας βοήθησε με ένα ποσό στην αρχή και συνεχίζει να μας στηρίζει πολύ με την προώθηση της Λέσχης.  Πρέπει να αναφέρω πως οι πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας είναι μια βασική στήριξη αφού μας έχουν βοηθήσει οικονομικά. Επίσης έχουμε 3-4  σπόνσορες, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε ίσως να υπάρχουμε: A Nicolaides Holding Limited, Υπεραγορές Metro, Τυπογραφείο Ζαφύρης”.
Θα ήταν βέβαια γελοίο να θωερηθεί  πρόβλημα το γεγονός ότι η Λέσχη βρίσκεται στην Αραδίππου, αφού μιλάμε για απόσταση 5 λεπτών από την Λάρνακα. Η Βασίλια μας τόνισε την αγάπη του κύριου Ζανέττου, ιδιοκτήτη του κινηματογράφου “Καλλιθέα”, για τον κινηματογράφο και την στήριξη του προς την Λέσχη.
Η Βασίλια έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και film και έχει εργαστεί σε TV documentaries στο Λονδίνο. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο. “Θα μπορούσα να παραπονιέμαι πως δεν έχει τίποτα η Λάρνακα, αντί αυτού προσπάθησα να κάνω κάτι εγώ. Ευτυχώς έχω καταπληκτικούς φίλους εδώ,  οι οποίοι είναι δίπλα μου και με στηρίζουν Θέλω να τονίσω πως οι υπεύθυνοι για την Λέσχη είμαστε 6-7 άτομα και είναι team work για να μπορούμε να έχουμε σήμερα την Λέσχη ”.
Η Λέσχη σήμερα έχει γύρω στα 80 μέλη, ενώ όπως μας δηλώνουν οι δημιουργοί της, θα έπρεπε να ήταν πολύ περισσότεροι.
“Ας μην ξεχνάμε πως κάθε μορφή πολιτισμού προάγει αντίσταση απέναντι σε προβλήματα” μας τόνισε ο κύριος Ξένιος Σωτηρίου, Chairman της Κινηματογραφικής Λέσχης.

 Την Πέμπτη 8 Μαρτίου η Λέσχη θα παρουσιάσει το έργο “Biutiful ” με τον Javier Bardem Το έργο προτάθηκε για πολλά κινηματογραφικά βραβεία και έχει κερδίσει τέσσερα μεταξύ των οποίων καλύτερου ηθοποιού και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Είναι μια δραματική ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Alejandro González Iñárritu (δική του ταινία τα 21 γραμμάρια που είχε προταθεί το 2003 για δύο Academy Awards). Πλοκή : O Uxbal (Javier Bardem) μαθαίνει πως έχει καρκίνο και πως του απομένουν μόνο 2 μήνες ζωής.  Αποφασίζει, προτού φύγει, να βάλει σε τάξη το χάος της ζωής του.  Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του αυτής, περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές και στον υπόκοσμο της Βαρκελώνη, ανάμεσα σε μετανάστες, συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών.  Αυτά παθαίνει κανείς όταν είναι ήρωας του γνωστού μεξικανού σκηνοθέτη, Alejandro González IñárrituΠρωταγωνιστούν : Javier Bardem, Maricel Alvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella.  Σκηνοθεσία : Alejandro González IñárrituΣενάριο : Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone. Ισπανική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους, του 2010.

 Τηλέφωνο Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας Αμμοχώστου: 24532450

 

 

 



Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Πηγή όασης αθλητισμού στη καρδιά της Λάρνακας / Σημαντικό θέμα για τη Λάρνακα η επέκταση των γηπέδων αντισφαίρισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: Η δράση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας (ΟΑΛ) και η σημαντικότητα τουζητήματος επέκτασης τόσο των κτηριακών όσο και των γηπεδικών εγκαταστάσεων του. Το πρώτο

error: Content is protected !!