Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Πηγή όασης αθλητισμού στη καρδιά της Λάρνακας / Σημαντικό θέμα για τη Λάρνακα η επέκταση των γηπέδων αντισφαίρισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Η δράση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας (ΟΑΛ) και η σημαντικότητα του
ζητήματος επέκτασης τόσο των κτηριακών όσο και των γηπεδικών εγκαταστάσεων του.

Το 2020 με την πάροδο αρκετών χρόνων προσπαθειών και διαπραγμάτευσης πραγματοποιείται η μετακίνηση των Γηπέδων Αντισφαίρισης Λάρνακας από τη περι Παμπούλας κοντά στην Χρυσοπολίτισσα προς την περιοχή του Άγιου Λάζαρου, στη καρδιά της πόλης. Η μετακίνηση αυτή έδωσε το έναυσμα για το Δήμο λάρνακας να επεκτείνει τις ανασκαφές για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου. Οι καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Όμιλου Αντισφαίρισης Λάρνακας (ΟΑΛ) στην καρδία της πόλης έχουν προσελκύσει ανθρώπους και αθλητές κάθε ηλικίας και εθνικότητας με αποτέλεσμα η πόλη του Ζήνωνα μέσω του Ομίλου Αντισφαίρισης σήμερα να φιλοξενεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα: στις παλιές εγκαταστάσεις τα εγγεγραμμένα μέλη του ΟΑΛ ανερχόντουσαν σε 120, ενώ σήμερα ο Όμιλος απαριθμεί 320 μέλη.

Οι χώροι άθλησης των νέων εγκαταστάσεων, το πράσινο που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις,
το πάρκο, η ακαδημία τέννις , η καφετέρια μαζί με το χώρο εστίασης που είναι ανοικτά σε
μέλη και μη, όχι μόνο κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά έχουν προσελκύσει πολλούς συμπολίτες μας να ασχοληθούν με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Η ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΟΑΛ δεν βοηθά μόνο το άθλημα της αντισφαίρισης και τους
αθλητές της πόλης μας, αλλά πρωτίστως βοηθά την ίδια τη πόλη με πολλαπλούς τρόπους.

Επιπλέον ο ΟΑΛ ενισχύει τον αθλητισμό στη πόλη και δημιουργεί κουλτούρα και ενημέρωση
γύρω από το άθλημα της αντισφαίρισης, ένα άθλημα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα του
νησιού μας και με την ΟΑΚ (Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου) να είναι το επίσημο διοικητικό όργανο του αθλήματος στην Κύπρο.
Μέλη του ΟΑΛ μπορούν να γίνουν όλοι όσοι επιθυμούν και ο Όμιλος είναι ανοικτός σε όλους,
παιδιά, εφήβους και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Σήμερα, ο ΟΑΛ έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια για επέκταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων (δημιουργία των δυο γηπέδων που συμπεριλαμβάνονταν στα προηγούμενα σχέδια ) αλλά και για ανέγερση αποδυτηρίων, αναπόσπαστο μέρος και προϋπόθεση για να διεκδικήσει την διεξαγωγή διεθνών αγώνων μεγαλύτερης εμβέλειας , να φιλοξενεί περισσότερους αθλητές αντισφαίρισης και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του αθλήματος αντισφαίρισης στη πόλη μας.
Τα σχέδια έχουν υποβληθεί ‘ήδη στις αρμόδιες αρχές και αναμένεται η έγκριση τους.


Ο ΟΑΛ ευελπιστεί ότι σύντομα θα δοθεί το πράσινο φως από το Δήμο Λάρνακας έτσι ώστε να ξεκινήσει η προέκταση και ανέγερση ακόμη δύο γηπέδων, γυμναστηρίου και αποδυτηρίων.


Τα γήπεδα του ΟΑΛ χρησιμοποιούνται από τουρίστες και επισκέπτες που έρχονται στη Λάρνακα και επιθυμούν να παίξουν τένις και επιπλέον γίνονται η αιτία για να επισκεφτούν την πόλη μας εκατοντάδες αθλητές αντισφαίρισης, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν διοργανωθεί αρκετοί διεθνείς αγώνες, κάτι που δίνει την δυνατότητα στη Λάρνακα να φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ευρώπη.

Φέτος τον Ιανουάριο (2024) o ΟΑΛ φιλοξένησε το «2024 Tennis Europe Winter Cups by Dunlop» – Qualifying Round. Συμμετείχαν οι καλύτεροι νεαροί αθλητές κάτω των 12 ετών, από επτά (7) χώρες της Ευρώπης, (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία και Ελβετία). Οι αγώνες διεξάχθηκαν στις 3 σκληρές επιφάνειες του Ομίλου και άρχιζαν από το πρωί και τελείωναν το βράδυ. Ήταν μια σπουδαία και σημαντική διοργάνωση όχι μόνο για τον ΟΑΛ αλλά και για τη πόλη ολόκληρη, καθώς, ως γνωστό, ο αθλητικός τουρισμός φέρνει πολλά οικονομικά οφέλη.



Επιπλέον με τους αγώνες αυτούς δίνεται η ευκαιρία στους Κύπριους αθλητές να αγωνιστούν σε περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις εντός της Κύπρου, κάτι που συμβάλλει στην αγωνιστική τους βελτίωση, την συγκομιδή βαθμών στην προσωπική τους βαθμολογία και κατάταξη, και στον περιορισμό του κόστους συμμετοχής σε ανάλογες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΟΑΛ έχει αναδείξει αθλητές αντισφαίρισης υψηλού επιπέδου.
Ανάμεσα τους και η Νίνα Ανδρονίκου η οποία είναι σήμερα νούμερο 45 στην Ευρώπη. Με μεγάλη επιτυχία, η αθλήτρια του ΟΑΛ συνεχίζει να ανεβαίνει στην βαθμολογική κατάταξη των
διοργανώσεων της Tennis Europe. Αρωγό στην προσπάθεια της η 16χρονη Νίνα Ανδρονίκου, βρίσκει τον ΟΑΛ για να μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να διακρίνεται τόσο σε Κυπριακό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε η αθλήτρια να εκπληρώσει τους στόχους της και της φιλοδοξίες της.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!