UFO στη πόλη μας;

UFO στη Λάρνακα;

Πριν λίγες βδομάδες έκανε τον γύρο των κυπριακών ΜΜΕ η είδηση πως κάτοικοι της Αραδίππου εντόπισαν στον ουρανό ένα περίεργο φως που θύμιζε ταινίες επιστημονικού σεναρίου. Η φαντασία άρχισε να οργιάζει και κάποιοι μιλούσαν για εξωγηίνους.
Το σχετικό βιντεάκι καθώς και φωτογραφίες, αναρτήθηκαν στα site κυπριακών εφημερίδων.
Καταρχάς, θα ήταν καλό να διευκρινίσουμε πως όταν λέμε UFO δεν εννοούμε εξωγήινους, αλλά, οτιδήποτε βρίσκεται στον αέρα/ουρανό και δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε περί τίνος πρόκειται. Γι αυτό και η επεξήγηση των τριών γραμμάτων UFO σημαίνει: unidentified flying object (αγνώστων στοιχείων ιπτάμενο αντικείμενο).

                                                                                                                                                                                                                                                                                     Της Γιώτας Δημητρίου

 

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Το Skala Times στην προσπάθεια του να μελετήσει το θέμα που προέκυψε πρόσφατα “με το μυστήριο φως στον ουρανό”, ανακάλυψε δύο αυτόπτες μάρτυρες  που είδαν το ανεξήγητο φως στον ουρανό, στην πόλη μας την Λάρνακα.
Ο κύριος Σταυράκης Σωκράτους και η σύζυγος του Χρυστάλλα Σωκράτους, κάτοικοι της περιοχής Μακένζυ διηγήθηκαν στο Skala Times: “Φεύγαμε από φιλικό μας σπίτι στο κέντρο της πόλης –πάροδος Ερμού- και παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο κατευθυνόμασταν στο σπίτι μας στην περιοχή Μακένζυ. Στην περιοχή Πιαλέ Πασά, λίγο πριν το εστιατόριο Μόντε Κάρλο, είδαμε στον ουρανό, πάνω από την θάλασσα,  ένα περίεργο φως κοκκινοκίτρινο, τέσσερεις φορές μεγαλύτερο μέγεθος από την πανσέληνο, να μένει εκεί ακίνητο!  Πέρασε αμέσως από το μυαλό μας ότι είναι κάτι περίεργο και ανεξήγητο αλλά δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τι μπορεί να ήταν! Δεν πήραμε κανέναν τηλέφωνο, διότι τι να τους λέγαμε; «Είδαμε ένα περίεργο φως στον ουρανό»; Αλλά, όταν αργότερα είδαμε την είδηση στα ΜΜΕ, πως κι άλλοι άνθρωποι το είδαν, την ίδια μέρα, τότε το αναφέραμε κι εμείς σε φίλους και γνωστούς και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση τι μπορεί να ήταν!”
Ο κύριος Γιώργος Σπύρου, κάτοικος περιοχής Προδρόμου, μας ανάφερε “μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά ακόμα θυμάμαι κάτι πολύ περίεργο που είχε συμβεί. Ενώ βρισκόμουν για κυνήγι σε περιοχή κοντά στο χωριό Περβόλια, λίγο έξω από την Λάρνακα, είδα στον ουρανό ένα φως και για κάποια δευτερόλεπτα που το έβλεπα συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για ιπτάμενο δίσκο όπως αυτό που είχα δει μόνο στα έργα. Μέχρι να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας. Ούτε μπορώ να φανταστώ τι ήταν, ούτε είμαι σε θέση να δώσω εξηγήσεις, ως λογικός άνθρωπος που είμαι ξέρω τι είδα, είδα κάτι, φως, που έμοιαζε σαν ιπτάμενος δίσκος, σίγουρα δεν ήταν ούτε αστέρι, ούτε αεροπλάνο, ούτε ελικόπτερο, ούτε πουλί, ούτε ήλιος, αλλά δεν μπορώ να πω τι ήταν.

 ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
Σύμφωνα με τον Α.Δ ο οποίος έχει σπουδάσει στη Ρωσία αεροναυπηγική και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα των ιπταμένων δίσκων:  “Οι αναφορές των αυτόπτων μαρτύρων αυτόματα απορρίπτουν το γεγονός ότι πρόκειται για αεροπλάνο, διότι ένα αεροπλάνο δεν θα έμενε ακίνητο. Ούτε φωτοβολίδα μπορεί να είναι διότι η φόρα της θα ήταν κάθετη κι όχι οριζόντια. Για ελικόπτερο δεν μπορούμε να μιλάμε διότι θα ακουγόταν ο θόρυβος του (αφού βρισκόταν χαμηλά αυτό “το φως” που είδαν) κι επίσης το χρώμα θα ήταν διαφορετικό από την περιγραφή των μαρτύρων. Απορώ, όμως,  γιατί η αναφορά σε ιπτάμενους δίσκους κάνει κάποιους να εκπλήσσονται. Οι ιπτάμενοι δίσκοι, κατασκευασμένοι από Γερμανούς και Αμερικανούς είναι  γεγονός  και μάλιστα όχι καινούριο αφού χρονολογείται από την δεκαετία του ’40! Όμως πέρα από τους ιπτάμενους δίσκους που έχουν κατασκευαστεί από επιστήμονες, θα ήταν καλά να αναφέρουμε και τις περιπτώσεις ιπτάμενων δίσκων από άλλους πλανήτες, που επισκέφτηκαν την γη και υπάρχουν ντοκουμέντα από επιστήμονες γι αυτές τις περιπτώσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι απορρίπτουν κάθετα αυτή την θεωρεία. Αλλά πως μπορεί κανείς να απορρίπτει κάτι αν δεν το έχει μελετήσει πρώτα; Επίσης μου ακούγεται λίγο γελοίο να θεωρούμε πως σε ολόκληρο το σύμπαν με τα τόσα πολλά ηλιακά συστήματα, είμαστε ο μοναδικός πλανήτης με ζωή” 

UFO ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ YOUTUBE
Πάντως αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αν γράψει κανείς στο youtube UFO CYPRUS, θα βρει αρκετά (εντυπωσιακά) αποτελέσματα.
Επίσης, υπάρχουν πολλά φιλμάκια στο youtube στα οποία μιλούν και αναλύουν φαινόμενα ιπτάμενων δίσκων από άλλους πλανήτες, επιστήμονες της ΝΑΣΑΣ. Αν επιθυμείτε να δείτε ένα από αυτά θα εισηγούμασταν το “Thats Classified. Air Force UFO secrets revealed by Mike Schratt”.

NIKOLAS TESLA
Ένα όνομα που αν το μελετήσει κανείς θα νομίσει πως μιλάμε για μάγο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, (κι όμως είναι αληθινό), είναι αυτό του σπουδαίου επιστήμονα Nikola Tesla (1856-1943) Ο Tesla ασχολήθηκε με τους ιπτάμενους δίσκους, θέματα ηλεκτρισμού (κάποιοι επιμένουν πως αυτός ανακάλυψε την λάμπα-φως κι όχι ο Edison). O Tesla όμως καθώς και η σχέση του με σπουδαίες εφευρέσεις (που ακόμα και στις μέρες μας μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής ταινίας), είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε ξεχωριστά σε μελλοντικό αφιέρωμα στο έργο του και στις conspiracy theories που έχουν γραφτεί γύρω από το όνομα του.

 ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ; ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ;
Το μόνο σίγουρο, μελετώντας κανείς το θέμα UFO και εξωγήινοι, είναι πως οι αρμόδιοι (βλέπε ΝΑΣΑ, Αμερικανική κυβέρνηση, κ.ά) κρύβουν επιμελώς την όλη αλήθεια. Δυστυχώς, γι αυτούς, η σύγχρονη τεχνολογία (διαδίκτιο) καταφέρνει να ρίχνει αρκετό φως σε πολλά  διαχρονικά ερωτήματα.
Τώρα,  αν το περίεργο φως στον ουρανό (Αραδίππου και Λάρνακα) ήταν ιπτάμενος δίσκος ή εξωγήινοι σίγουρα δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να το απαντήσουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υιοθετούμε την στάση “απορρίπτω ότι δεν γνωρίζω”, αντίθετα μελετάμε όσα και ότι δεν γνωρίζουμε και ευτυχώς το διαδίκτιο είναι ένας καλός καθηγητής στα θέματα αυτά.

 FOOD FOR THOUGHT
Θα κλείσουμε όμως το θέμα μας αυτό, με λίγο….food for thought: Ο  Ροναλντ  Ρεηγκαν, κάπου στην δεκαετία του ’80, όταν ήταν πρόεδρος της Αμερικής,  είπε κάποια στιγμή στην τηλεόραση, σε ομιλία του: “Συχνά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν εμείς, οι γήινοι κάποια μέρα καταλαβαίναμε ότι απειλούμασταν από μια δύναμη που προέρχεται από κάποιο εξωγήινο κόσμο.  Ίσως τότε καταλαβαίναμε ποσό ασήμαντες είναι οι διαφορές μεταξύ μας”.
Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ,  αναφέρθηκε στην ύπαρξη εξωγήινων δυνάμεων  πέντε διαφορετικές φορές. Μίλησε για το θέμα αυτό ακόμη και σε μια ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη. Γιατί να πει κάτι τέτοιο ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ, πέντε φορές; Αν ήταν σχήμα λογού, σίγουρα δεν θα το επαναλάμβανε πέντε φορές! Από την άλλη οι “Zeitgeist οπαδοί” υποστηρίζουν πως όλα αυτά είναι κατασκευάσματα των δυνατών Μασόνων που ελέγχουν τον κόσμο με στόχο να διατηρούν την βιομηχανία όπλων (δεκαετία 80 “απειλή οι Ρώσοι”, δεκαετία 90 “απειλή οι τρομοκράτες” και τα τελευταία χρόνια “απειλή οι κομήτες, τα αστεροειδή, εξωγήινοι””,  κτλ).

 

 

  

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “UFO στη πόλη μας;”

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!