Σεξουαλική παρενόχληση από 54χρονο στη Λάρνακα!

parenoxlisi

Ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών συναδέλφων του κρίθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 54χρονος.

Ο κατηγορούμενος ήταν υπεύθυνος μάνατζερ σε πολυτελές ξενοδοχείο και κατηγορείτο για άσεμνες επιθέσεις και για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δύο γυναικών υφισταμένων του, οι οποίες εργάζονταν ως εποχιακές σερβιτόρες στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Χθες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, ενώ ακολούθως ορίστηκε ημερομηνία για να αγορεύσει ο συνήγορός του προς μετριασμό της ποινής. Ο 54χρονος, μετά από ακροαματική διαδικασία, κρίθηκε ένοχος σε συνολικά 16 κατηγορίες για αδικήματα που διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τα έτη 2014 και 2015.

Στην απόφασή του, ο επαρχιακός δικαστής Λοΐζος Μουγής έκρινε αξιόπιστες τις δύο παραπονούμενες, καθώς και τις υπόλοιπες γυναίκες υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι οποίες κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη. Αντίθετα ο δικαστής έκρινε αναξιόπιστους τους άνδρες υπαλλήλους του ίδιου ξενοδοχείου, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δύο εποχιακές σερβιτόρες, ο προϊστάμενός τους (κατηγορούμενος) τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη, τις χάιδευε στον πισινό και στις γάμπες, τις άρπαζε από τα στήθη, τις αγκάλιαζε και επιχειρούσε να τις φιλήσει στο στόμα. Μάλιστα σε μία περίπτωση, σύμφωνα πάντοτε με τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πρότεινε σε μία από τις παραπονούμενες να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις με αντάλλαγμα να την προβιβάσει από σερβιτόρα Γ΄ σε σερβιτόρα Β΄…

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναικών, ο 54χρονος δεν περιοριζόταν μόνο στις άσεμνες επιθέσεις σε βάρος τους, αλλά τις απειλούσε πως εάν δεν υπέκυπταν στις σεξουαλικές του ορέξεις, θα έκανε τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη στον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, σε μία σερβιτόρα από την Κύπρο άφηνε συνεχώς υπονοούμενα ότι για να «εξοφλήσει» επειδή αυτός μεσολάβησε για να εργοδοτηθεί στο ξενοδοχείο, θα έπρεπε να κάνει «πολλά πράγματα» γι’ αυτόν. Μεταξύ άλλων, θα έπρεπε να βρεθούν μόνοι τους για σεξουαλική πράξη…
Το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση και όρισε την υπόθεση στις 26 Ιουλίου για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Ελευθερία Γιακουμεττή.
Να σημειωθεί ότι μετά τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος παύθηκε από την εργασία του.

Πηγή: https://politis.com.cy/article/larnaka-manatzer-se-xenodochio-chouftone-ifistamenes-tou

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!