Sold Out η αποψινή παράσταση Όπερας “Η Carmen της Bizet”

Η Carmen της Bizet μια από τις διασημότερες όπερες του κόσμου, ανεβαίνει απόψε στη Λάρνακα από τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας, η παράσταση, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι sold out!

Ανεβαίνει απόψε στη Λάρνακα, στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, η παράσταση όπερας “Carmen της Bizet”, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Λάρνακας 2024».

Η Carmen, μια από τις πιο διάσημες όπερες του κόσμου, σε διασκευή, παραγωγή και σκηνοθεσία της Τσβέτα Χριστοφόρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο ως όπερα τοπικής παραγωγής με Κύπριους σολίστ και μουσικούς, διεθνούς φήμης σολίστ και μουσικούς και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Οργανισμού Λυρικής Σκηνής Κύπρου.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας ιδρύθηκε στη Λάρνακα το 2008, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελείται από καλλιτέχνες που ειδικεύονται στο μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα στην όπερα, την οπερέτα ή το μιούζικαλ. Ο σκοπός του Οργανισμού είναι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης σε Κύπριους καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει τις μουσικές τους σπουδές, ή έχουν αποκτήσει αναγνωρισμένο πτυχίο με ειδίκευση στο μουσικό θέατρο ή έχουν προηγούμενη εμπειρία σε ευρωπαϊκά ή άλλα θέατρα του κόσμου.
Στα 15 χρόνια λειτουργίας του και παρά τις δυσκολίες των πολιτιστικών δεδομένων της χώρας (απουσία κρατικής όπερας, απουσία παράδοσης σε αυτό το είδος μουσικής, πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης τέχνης – αφού είναι συνδυασμός τεχνών όπως μουσική, θέατρο /υποκριτική, χορός/κίνηση ακόμα και ποίηση, ζωγραφική και άλλες τέχνες ) ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας έχει ανεβάσει με επιτυχία όπερες όπως «Ο γάμος του Φίγκαρο» και «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ, «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Γκλουκ, «Διδό και Aeneas» του Purcell, «Stabat Mater» του Bergolesi και άλλων, μιούζικαλ όπως «The Minotaur’s show», «Alice in Wonderland, a Christmas Adventure», οι θεαματικές συναυλίες «La liberte», «Notte di Napoli», «That’s amore » και άλλες Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλινές και φιλανθρωπικές συναυλίες.
Τα 15 χρόνια του Οργανισμού γιορτάστηκαν με μια Εορταστική Συναυλία στις 26 Νοεμβρίου 2023, με γνωστά κομμάτια από μιούζικαλ, ελληνικές οπερέτες και όπερες, από πάνω από τριάντα άτομα επί σκηνής, σε ένα μοναδικό θέαμα!
Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας Κύπρου για το 2024 παρουσιάζει την Κάρμεν της Μπιζέ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!