Mε αφορμή τη διαδήλωση στις 8 Απριλίου οι Λαρνακείς στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών!

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Με αφορμή την διαδήλωση στις 8 Απριλίου, στη Λάρνακα, που αφορά στην μετακίνηση επιτέλους των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών οι Λαρνακείς στέλνουν τα δικά τους μηνύματα μέσω του Skala Times που είναι και ο διοργανωτής της διαδήλωσης.

Skala Times

Γιώτα Δημητρίου – Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτρια Skala Timesyiota d
Η περιβόητη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών οφείλει να είναι η προτεραιότητα του Δήμου Λάρνακας ακόμα και αν χρειαστεί “να τα βάλει” με τα αρμόδια υπουργεία, κράτος ή ιδιωτικές εταιρείες. Το θέμα αυτό αφορά τις ζωές μας, την ασφάλεια μας, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία και ανάπτυξη της πόλης μας. Ο εμπαιγμός των παρατάσεων δεν έχει άλλα περιθώρια. ΤΕΛΟΣ. Ζητάμε εργασίες αποξήλωσης ΤΩΡΑ για να γίνουν εφικτά τα νέα χρονοδιαγράμματα.


xristoforos larkouΧριστόφορος Λάρκου – Δικηγόρος

Η παραμονή των εγκαταστάσεων σας είναι και ανήθικο και παράνομο,μετακινηθείτε, φύγετε να έρθει επιτέλους μια κάποια ανάπτυξη, να ελευθερωθεί το παραλιακό μέτωπο και να γλυτώσει η δημόσια ασφάλεια και υγεία…

Χριστίνα Νικολάου – Περιβαλλοντολόγοςnik
Η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών, είναι κάτι που εμείς οι Σκαλιώτες περιμένουμε πολλά χρόνια, δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η μετακίνηση τους όμως θα αλλάξει την πόλη μας: ενιαίο παραλιακό μέτωπο, καθαρές παραλίες και περιβάλλον , έναυσμα για τουριστική ανάπτυξη. Αυτοί αποτελούν λίγους μόνο από τους λόγους, που οι προσπάθειες μας πρέπει όχι μόνο να συνεχίσουν, αλλά να κορυφωθούν. Η Λάρνακα και οι Σκαιώτες έχουν δικαίωμα σε μια άλλου τύπου ανάπτυξη, από αυτή που μας έχουν φορτώσει.

antonis alexopoulosΑντωνης Αλεξόπουλος – Διδακτωρ Κοινονιολογιας Αθλητισμου
Out with the old; in with the new!
Η Λάρνακα έχει ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο. Ένα μεγάλο μέρος του παραμένει εδώ και δεκαετίες ανεκμετάλλευτο και ασχημότατο λόγο των περιβόητων ‘δεξαμενών’. Ναι, εκείνων του πετρελαίου που βρίσκονται μέσα στη πόλη και εκτός από τους προφανείς περιβαλλοντικούς και άλλους κίνδυνους που προκαλούν, η ασχήμια τους δε συνάδει με την όψη μιας νέας, μοντέρνας Λάρνακας. Out with the old; in with the new, λοιπόν!

Ελίνα Λούκας – Ηθοποιός-Σεναριογράφοςelina loukas
Σίγουρα η δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της Λάρνακας πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα. Με αυτό και μόνο το δεδομένο επιβάλλεται άμεσα η μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών. Πέρα αυτού, κρατάνε “όμηρο” το καλύτερο παραλιακό μέτωπο της πόλης, που με την σωστή ανάπτυξη μπορεί να στολίσει τουριστικά και κατ’ επέκταση να βοηθήσει οικονομικά τη πόλη μας.

grecoΚρίστοφερ Γκρέκο – Ηθοποιός
Είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και είναι πραγματικά άδικο για τη πόλη της Λάρνακας η καταπάτηση του διατάγματος που έληξε στις 31/1/2017. Αυτές οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοειδών κρατάνε μια βόμβα που αν εκραγεί θα καταστρέψει περιουσίες, ζωές, μια ολόκληρη πόλη. Επίσης που ξανακούστηκε σε μια τουριστική πόλη, μέσα στη καρδιά της πόλης να υπάρχουν αυτά τα εκτρώματα; Δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε να ξεκινήσει άμεσα η αποξήλωση και η μετακίνηση. Η Λάρνακα δεν πρέπει να επιτρέψει παρατάσεις επί τω παρατάσεων. Μετακίνηση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων άμεσα. Περιμένουμε απ’ τον νέο Δήμαρχο κ. Βύρα να δουλέψει με όλα τα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μονικα Μιχαηλιδου – Παιδιατροςmonika mixailidou
Να αναλάβει και πάλι τον έλεγχο ο Δήμος… για το καλό των πολλών και όχι των λίγων, ιδιωτικών συμφερόντων.

tasos anastasiΤάσος Αναστάση – Δημοσιογράφος
Θέλω να ξαπλώσω στις παραλίες που δεν είδα ποτέ. Θέλω να κολυμπήσω στις θάλασσες που που κρύβονται πίσω από δεξαμενές. Δώστε μας πίσω τις παραλίες μας. Οι παραλίες ανήκουν στους πολίτες όχι στα συμφέροντα των λίγων.

Ελενα Λεοντιου – Υπευθυνη Ελεγχου Λογισμικωνelena leontiou
Όταν λέμε τουριστική Λάρνακα, εννοούμε στην πράξη, και όχι κατά επανάληψη, σλόγκαν προεκλογικών. Δεν βολεύουν όλους τους Σκαλιωτες οι δεξαμενές. Μερικοί από μας, θέλουμε καθαρή, και καθημερνή χρήση της θάλασσας. Η Λάρνακα, μπορεί και για περισσότερα.

giwrgos stamatiouΓιώργος Σταματίου Φιλόλογος
Είναι άβολη η στίγμη που πρέπει να διεκδικήσεις τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η μοίρα του Σκαλιώτη. Το αίτημα απλό και χρονίζει. Οι πετρελαιοδεξαμενές και οι δεξαμενές υγραερίου πρέπει να φύγουν χτες. Η περιοχή να συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης και να βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας! Οι σκαλιώτες αξίζουν ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου και μιας καλύτερης ποιότητας ζωής!

Μιράντα Ορθοδόξου – Φιλόλογοςmiranta orthodoksou
Η κοινωνία των πολιτών, διεκδικεί, μάχεται και αγωνίζεται για το εν λόγω θέμα εδώ και χρόνια, εντατικότερα και εντονότερα την τελευταία πενταετία. Ήρθε τώρα η στιγμή να σεβαστεί ο κάθε επίσημος φορέας της Πολιτείας τις επιθυμίες των δημοτών της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας. Η όποια φιλοδοξία και ωφελιμιστική ή τεχνοκρατική αντίληψη για το θέμα, δεν μπορεί να αντικρουστεί και πόσω μάλλον να επικαλύψει και να παραγκωνίσει το αίτημα των δημοτών για μια πόλη ευημερούσα. Η Λάρνακα δε γίνεται «σφάγιο» στο βωμό των συμφερόντων.

antoniadisΚωνσταντίνος Αντωνιάδης -Δημόσιος Υπάλληλος
“Ήμουν νιος και γέρασα”, “όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”… Παρόλα αυτά το θέμα είναι σοβαρό και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η περιβόητη μετακίνηση για το δημόσιο συμφέρον της πόλη μας.

Ελενη Μωυσεως – Θεατρολογοςele
Τα χρόνια πέρασαν με διατάγματα και ανανεώσεις αδειών,μα η Σκάλα μας ξύπνησε μαζί και οι δημότες της.Τα σκουπίδια σας μας έπνιξαν μα σηκώσαμε κεφάλη και με μια φωνή βροντοφωνάζουμε:Η Λάρνακα δεν είναι πια ο σκουπιδότοπός σας!

dianelosΓιάννης Διανέλλος Ραδιοφωνικός Παραγωγός…
Θα χειροκροτήσω όταν τελικά και αν δω επιτέλους την περιβόητη μετακίνηση της γάγγραινας της Λάρνακας μετά από τόσο χρόνια… Ισως να είμαστε η μοναδική πόλη στον κόσμο που ζουμε τόσο κοντά σε πετρελαιοδεξαμενές, δηλυστήρια και ντεπόζιτα υγραερίων στον κόσμο… Μόνο τότε θα γίνει και μια πραγματική αναπτυξη της πόλης μου που εγκλωβίζεται τόσα χρόνια ανάμεσα σε αεροδρόμιο δεξαμενές . Προς το παρόν όμως δυστηχώς αναμένουμε απο αδικαιολόγητες παρατάσεις σε παρατάσεις…. Φανήκε τυχεροί που τόσα χρόνια δεν είχαμε και κανένα τραγικό ατύχημα που σίγουρα καμμιά ζώνη στα χαρτιά “Σεβέζο” δεν θα μας έσωζε. Αναμένουμε με αγωνία.

papaMαρία Παπαδοπούλου – Marketer
Είναι απαράδεκτο σε μια ούτως καλούμενη Ευρωπαική χώρα να υφίσταται εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών σε κατοικημένες περιοχές οι οποίες επιβεβαιωμένα βάση της Ευρωπαική οδηγίας Σεβέζο θέτουν σε κίνδυνο την ζωή , την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Είναι αδιανόητο το ίδιο το κράτος να μην εφαρμόζει τα διατάγματα του για αποξήλωση και μετακίνηση και να μην υπάρχουν κυρώσεις. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην μετακίνηση τους από τα αρμόδια τμήματα του κράτους ή από τις ιδιωτικές εταιρείες είναι απλά μη αποδεκτή. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι φορείς είναι ότι πλέον υπάρχει μηδενική ανοχή από τους κάτοικους της Λάρνακας τους οποίους η υγεία, η ασφάλεια , το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής τους μπήκαν στο περιθώριο για αρκετές δεκαετίες και καλούνται να λάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση έναρξη των διαδικασιών αποξήλωσης και μετακίνησης τους.

Μαρία Θεοδώρου – Ιδιωτικός Υπάλληλοςmaria theodorou
Ευχομαι τα παιδια μας να έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την Λάρνακα όπως δεν την ζήσαμε εμείς. Με καθαρή παράλια, χωρίς όλα αυτά που την κρατουν πίσω εδώ και τόσα χρόνια, πετρελαιοδεξαμενες και υγραέρια, χωρίς κινδύνους, χωρίς ρύπανση. Εύχομαι να γίνουν οι ακτές της πόλης μας ο προορισμός για όλους, ξένους και ντόπιους! Love Larnaca

georgina finalΤζωρτζίνα Ποταμίτου – Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Ειλικρινά έχουμε κουραστεί στη Λάρνακα να είμαστε μια ζωή στο περίμενε, πότε θα δεηθούν οι έχοντες και κατέχοντες να κάνουν τα αυτονόητα. Και πάντοτε χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους. Είναι καιρός οι Λαρνακείς να αποκτήσουν δική τους φωνή, να κινητοποιηθούν οι ίδιοι για ό,τι τους αφορά γιατί κανείς δεν θα το κάνει για μας. Φτάνει να παραμυθιαζόμαστε με δήθεν «υπερ-ήρωες» από τους οποίους αναμένουμε σωτηρία, να δώσουν το πράσινο φως για τη βελτίωση και υλοποίηση στρατηγικών ακόμα και ήδη ειλημμένων αποφάσεων όπως η μετακίνηση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και η έναρξη έργων ανάπτυξης στην περιοχή. Είναι προκλητική η στάση της Κυβέρνησης όσον αφορά την πόλη μας (Σκέφτομαι και τις δηλώσεις τους για το λιμάνι/μαρίνα). Οι Λαρνακείς κατ’ εξακολούθηση εισπράττουν μία στάση του τύπου δεν σας υπολογίζουμε και από αυτήν την Κυβέρνηση. Μια στάση προκλητική έως και εκνευριστική. Η πόλη μας απαιτεί επιτέλους το σεβασμό που της αξίζει, τόσο για τη συνεισφορά της στον τόπο, για την ιστορία της και για τους αγώνες των πολιτών της. Φτάνει πια! Οι Λαρνακείς αναλαμβάνουν δράση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!