Truth or Dare “Πενήντα επτά τοις εκατόν”

Γράφει ο Νίκος Νικολάου

10385116_540032076106832_478133581_nΟύτε πολιτικός αναλυτής είμαι, ούτε πολιτικοποιημένος για να διαπιστώσω πως την πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές την είχε η Αποχή. Την Αποχή λοιπόν ψήφισε ο περισσότερος κόσμος με τις απόψεις να διίστανται για το αν είναι σωστό ή όχι να καταλήξεις σε μια τέτοια απόφαση.

Δεν θα αναλώσουμε άλλη φαιά ουσία με επιχειρηματολογίες υπέρ ή κατά του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλά, υπάρχουν κάποια αλλά. Κάποια σημεία είναι βαρυσήμαντα για μερική ανάλυση και περαιτέρω προβληματισμό.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ανήκουν στο 57%;

Φτάσαμε μέχρι και το σημείο όπου τα κόμματα διαφωνούν μέχρι και για το σε ποιο κόμμα αναλογεί το μεγαλύτερο ποσοστό από το μερίδιο της αποχής. Δε νομίζω όμως τους συγκεκριμένους ανθρώπους να τους χαρακτηρίζει η ταμπέλα κάποιου κόμματος, απλά η ελεύθερη τους φύση δεν τους ώθησε στο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ξέρεις,όταν σε υποστηρίζω και σε ψηφίζω αυτό σημαίνει πως σε εμπιστεύομαι και πως θα μετουσιώσεις σε πράξη όχι όλα αυτά που προανήγγειλες, αλλά όλα αυτά που έχω μέσα στο μυαλό μου και δεν το αντιλαμβανόμουνα πως είναι σωστά να γίνουν για το ευρύτερο καλό αυτού του τόπου. Υπάρχουν τέτοιοι οραματιστές και ανθρωπιστές στο πολιτικό πεδίο; To 57% έχει αντίθετη άποψη.

Ποιοί είναι οι πολέμιοι των ανθρώπων που ανήκουν στο 57%;

Ποιούς να απειλεί άραγε αυτή η αποχή; Πως τήνει να διαμορφωθεί το νέο πολιτικό σκηνικό με αυτό το δεδομένο της αποχής; Εύλογα ερωτήματα που σίγουρα έχουν απαντηθεί ήδη από αυτούς που ανησυχούν. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί στους πολέμιους σου να συγκαταλέγονται αυτοί που ψήφισαν. Θα δικαιολογήσω την στάση τους αυτή με τον πιο αφελή τρόπο, όπως τους πολεμάς εσύ που υποστηρίζουν το δικαίωμα ψήφου έτσι σε πολεμάνε και αυτοί εσένα. Ε τί ξαφνικά αποκτήσαμε και πολιτική παιδεία και ήθος που θα σεβόμαστε και τις απόψεις του άλλου;

Ποιός έβαλε το χεράκι του έτσι ώστε το ποσοστό αυτών των ανθρώπων να φτάσει το 57%;

Με λίγα λόγια ποιός ανέλαβε την προεκλογική τους εκστρατεία έτσι ώστε να πάρουν αυτό το μεγάλο και πλειοψηφικό ποσοστό; Μα φυσικά τα κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Από τις λίγες φορές λοιπόν που με χειραγώγησε κάποιο κόμμα και ψήφισα Αποχή και το καλύτερο ότι δεν ήμουν μόνος.
Ο προβληματισμός λοιπόν σε έσας που γουστάρετε να είστε κοντά στα κέντρα λήψεως αποφάσεων ή να έχετε την πεποίθηση πως αυτός που ψηφίσατε έχει τα φόντα για να αλλάξει τα φώτα. Μέχρι να βρεθούν τέτοιοι ανθρώποι τα ξαναλέμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!