Be the Change “Γυναίκα είσαι”

Γράφει ο Χρήστος Τούβε
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

downloadΓια να καταλάβεις την γυναίκα, δεν πρέπει μόνο να την ακούς, πρέπει και να την αισθάνεσαι.
Για να νιώσεις τον τρόπο σκέψης της, δεν πρέπει μόνο να την προσέχεις, πρέπει και να την κατανοείς.Ξέρω πολύπλοκο, δύσκολο και ριψοκίνδυνο.Γιατί αν αρχίσεις να καταλαβαίνεις το πως λειτουργεί, θα πέσεις στην παγίδα του να σκέφτεσαι συνεχώς την επόμενη κίνηση, όπως κάνει και εκείνη.
Το δικό της όχι, περιλαμβάνει μπόλικο ναι και λιγότερο ίσως.
Το θέμα είναι αντέχεις;
Έχεις την υπομονή να παίξεις τα παιχνίδια του μυαλού της;
Προσωπικά μιλώντας, αν έχεις το κατάλληλο κίνητρο, τα εφόδια τα βρίσκεις ή στην τελική τα δημιουργείς για να συμμετέχεις στο παιχνίδι.
Η γυναίκα φίλε μου, είναι ένα πρόσωπο αγγέλου με διαβολικό μυαλό.Έχει τον τρόπο της για όλα.Έχει το δικό της οδηγό, όταν η δική σου πηγή έμπνευσης έχει στερέψει.Ποιος είναι ο οδηγός της;
Μα η γυναικεία διαίσθηση φυσικά που δεν την προδίδει, όπως τουλάχιστο ισχυρίζεται η ίδια, σχεδόν ποτέ.Γι’ αυτό παίζεις σε παιχνίδι με λιγότερους παίκτες, αυτό να θυμάσαι.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κερδίσεις στην διαπραγμάτευση μαζί της.Πρόσεξε μόνο τι θα πεις, γιατί αν την ενδιαφέρεις, αφενός θα θυμάται τα λόγια σου και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σου, εν ευθέτω χρόνο και αφετέρου στην ιδέα ότι χάνει, θα την κάνει να επιστρέψει δριμύτερη.
Αν θέλεις να τα βάλεις μαζί της, σκέψου ότι ανοίγεις ένα πόλεμο χωρίς τέλος.Γιατί όσο χάνει μάχες, τόσο πεισμώνει μέχρι ν’ αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο.Έχει κράμα ιδιαίτερο και ακατέργαστο πολλές φορές, ακόμα και αν ανταγωνίζεται τα πιο δυνατά μυαλά.
Στην θέση σου θα προσπαθούσα να την κάνω σύμμαχο.Άμα νιώθει, ότι την παραδέχεσαι, την αποδέχεσαι και την ενθαρρύνεις όλα τα πλεονεκτήματά της, θα δουλεύουν υπέρ σου.Γιατί ο άντρας που ανοίγει χώρο στην ζωή του και αποδέχεται τον δυναμισμό της, χαλιναγωγεί τη ιδιαιτερότητά της, γιατί της βγάζει συναίσθημα.
Η γυναίκα αν είναι να νιώσει συναίσθημα, βάζει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα.Προτιμάει να ζει για τον έρωτα, παρά για τον πόλεμο.
Έτσι λοιπόν δεν είναι δύσκολο να την κατανοήσεις, είναι όμως δύσκολο να βρεις τα μονοπάτια που θα την κάνουν να μαλακώσει στην ψυχή.Εκεί είναι στο χέρι σου και στην θέλησή σου.
Η γυναίκα φίλε μου, θέλει να την κοιτάς στα μάτια και να την ταίζεις ασφάλεια, μπορείς;
Η γυναίκα φίλε μου, θέλει να της πιάνεις το χέρι στα δύσκολα και να την καθοδηγείς, ακόμα και αν ξέρει το δρόμο…
Εκεί είναι η ουσία της πολλές φορές..Στο γεγονός ότι ξέρει, ενώ κάνει ότι δεν ξέρει..Εκεί είναι το πάτημα που σου δίνει όμως, για να την κατανοήσεις.
Η γυναίκα φίλε μου σε γέννησε, μην προσπαθείς να την ξεγελάσεις.
Προσπάθησε να την αγαπήσεις και θα δεις ότι ο κόσμος σου θ’ αλλάξει.
Το θέμα είναι αντέχεις;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τραμπ, αν κερδίσει

«Δεν χρειάζεται να θέσω βέτο γιατί τώρα επαφίεται στις Πολιτείες», απάντησε, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022, βάζοντας τέλος στην ομοσπονδιακή

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!