O Άρης Χατζηστεφάνου στην Κύπρο σε μια συζήτηση με θέμα: “Πως αντιμετωπίζεται η φασιστική απειλή”

download (1)Ο Άρης Χατζηστεφάνου θα βρίσκεται στην Κύπρο για μια ανοικτή συζήτηση με θέμα “Πως αντιμετωπίζεται η φασιστική απειλή”
Την ανοικτή συζήτηση διοργανώνει “Η Πρωτοβουλία Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή”, στις 4 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (Είσοδος δίπλα από Πύλη Αμμοχώστου).
Είσοδος ελεύθερη.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο και ως ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με εφημερίδες όπως η Ημερησία και Η Καθημερινή, καθώς και με αρκετά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι δημιουργός της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής εκπομπής Infowar του ΣΚΑΪ και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Πριν. Το 2005 παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Τουρκία: “Ανατολικά της ΕΕ”  Ως φωτογράφος και δημοσιογράφος έχει πραγματοποιήσει αποστολές στις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, στη Λατινική Αμερική και την Ασία. Είναι ο δημιουργός της τριλογίας Debtocracy, Catastroika, Φασισμός Α.Ε,

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές εκτός από το ψηλό ποσοστό αποχής, κατέγραψαν την άνοδο ρατσιστικών/ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη. Λόγω της μεγάλης αποχής, που πανευρωπαϊκά έφτασε στο 57%, η άνοδος αρκετών ακροδεξιών οργανώσεων σε ψήφους είναι μικρότερη απ’ ότι τα ποσοστά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος της φασιστικής απειλής δεν είναι ορατός και υπαρκτός.download (2)

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία βγήκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 25% εξασφαλίζοντας 25 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο. Στη Βρετανία το ξενοφοβικό κόμμα UKIP αναδείχτηκε  πρώτο κόμμα ενώ σημείωσε επιτυχία και στις τοπικές εκλογές. Στη Δανία το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα (DPP) επίσης ήρθε πρώτο κόμμα. Υπήρξαν βέβαια και ήττες τωνρατσιστικών ακροδεξιών οργανώσεων όπως στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ιταλία. Στην Ελλάδα η νεοναζιστική Χρυσή Αυγήκατέγραψε για τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αύξηση στα ποσοστά της (9,4%), καταφέρνοντας να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.
Στην Κύπρο το ΕΛΑΜ πήρε ποσοστό 2,69% (6,957 ψήφους), όμως σημειώνει άνοδο, τόσο σε ποσοστά όσο και σε αριθμούς ψήφων (στις ευρωεκλογές του 2009 πήρε 0,22% και 663 ψήφους)

antinazi02Ομιλητές στην Ανοικτή Συζήτηση:

Αρης Χατζηστεφάνου
Δημιουργός της τριλογίας Debtocracy, Catastroika, Φασισμός Α.Ε.
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Πέτρος Κωνσταντίνου
Συντονιστής Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στη Ρατσιστική και Φασιστική Απειλή)
Η εμπειρία του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα

Διοργανωτές: Πρωτοβουλία Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή-Κύπρου 
Τηλ. επικοινωνίας: 99913629 E-mail: stopfascists@hotmail.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!