Σκέφτομαι Τέχνη “Τι είσαι εσύ για μένα”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(H Γιώτα  είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol)
Email: yiota.a.demetriou@gmail.com  &  yiota.demetriou@bristol.ac.uk

Μια νέα έκθεση στο Centrespace Gallery στο Bristol της Βρετανίας, όπου βρίσκομαι, χρησιμοποιεί  τις αισθήσεις της όρασης, ακοής και της όσφρησης ως μέσο ενεργοποίησης αναμνήσεων.
Το “Τι είσαι εσύ για μένα”, είναι μια διαδραστική εγκατάσταση πολυμέσων από τη καλλιτέχνη Jenny Davies, που αποτελεσε μέρος του φεστιβάλ Inside Arts του Πανεπιστημίου του Bristol.
Όπως την εξερευνήση μια της σοφίτας του παππού και της γιαγιάς, έτσι κι ο χώρος είναι γεμάτος με βαλίτσες, κουτιά και ντουλάπια, στα οποία έχουν αποθηκευτεί έγγραφα και ντοκουμέντα (αντικείμενα ενδεικτικών στοιχείων) που απεικονίζουν προσωπικές μνήμες συσχετιζόμενες με τους παππούδες της Davies.
Η καλλιτέχνης καλεί τους επισκέπτες τις εγκατάστασης να εμπλακούν στην εγκατάσταση με το να αλληλεπιδράσουν με οποιοδήποτε τρόπο που θα επιλέξουν με την εκλεκτική σειρά των αντικειμένων που εκτίθονται στον χώρο. Επιτρέποντας στο κοινό να επισημάνουν εκ νέου τα αντικείμενα με τις δίκες τους αναμνήσεις από τους παππούδες τους.  Με αυτό τον τρόπο το έργο καθίσταται σαν μια συλλογική εμπειρία μνήμης.Να θυμάστε αυτό  το έργο, αφού μπορεί να έρθει σύντομα κοντά σας…

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.centrespacegallery.com/exhibitions/what-are-you-to-me-inside-arts-festival-by-jenny-davies/

http://www.youtube.com/watch?v=H0uluiJwaCU

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!