“Οι Μέρες που Ζήσαμε” Παρουσίαση Βιβλίου & Έκθεση Φωτογραφίας

Η μαρτυρία ενός Άγγλου πρόσφυγα την
περίοδο 1974-75 και η ζωή στον
καταυλισμό Κολοσσίου

 

Οι Εκδόσεις Νόστος και το Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 διοργανώνουν παρουσίαση βιβλίου του Πίτερ Μουρ «Οι Μέρες που Ζήσαμε», την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα συνοδεύσει έκθεση φωτογραφιών του ίδιου του συγγραφέα, από την περίοδο 1974-75, ο οποίος κατέγραψε στον φακό της φωτογραφικής του μηχανής τη ζωή των προσφύγων στον καταυλισμό Κολοσσίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2013 (Kαθημερινά 09:00-18:00 & Σάββατο 10:00-13:00).

«Το νόημα της ζωής ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Πίτερ. Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει εκ νέου την αξία των απλών καθημερινών πολυτελειών της ζωής, μέσα από τις περιγραφές του συγγραφέα από τις εμπειρίες του με τους πρόσφυγες. Δεν πρόκειται για άλλη μια μαρτυρία πολέμου και πολιτικής· πρόκειται για ένα βιβλίο για τη φιλοσοφία της ζωής, τα συναισθήματα, τη γαλήνη, την αξιοπρέπεια, το αίσθημα του «ανήκειν» σε μια κοινότητα, την αλληλεγγύη ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους».

Ομιλητές:
Βάσος Στυλιανού
Φωτογράφος – Eπιμελητής Έκδοσης

Έλλη Παιονίδου
Συγγραφέας

Διαμάντω Στυλιανού
Μεταφράστρια

Peter Moore
Συγγραφέας – Κεραμίστας

Aπαραίτητη η κράτηση θέσεων για την παρουσίαση του βιβλίου : info@cyprus6x6.com, +357 25354810

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!