My View “Δικαιολογημένοι!!!”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

 

Σήμερα είχα υπόψη μου να έγραφα για κάτι κήπους που έχουμε στην Λάρνακα. Αλλά, με τα τόσα που συμβαίνουν στο κόσμο, συγκεκριμένα στην Ευρώπη και ως αποτέλεσμα στην Ελλάδα, πώς θα μπορούσα να γίνομουν τόσο ρομαντικός και να μιλούσα για κήπους; “Εκεί που ο κόσμος χάνεται, τούτος γράφει για τα φκιόρα”. Από την άλλη, αν το καλοδούμε, πάλι για φκιόρα θα γράψω.

Όπως λέμε όλο και πιο συχνά, “ο κόσμος επέλλανε”. Και βέβαια επέλλανε, και πως να μην πελλάνει; Αφού ότι τρώμε είμαστε, και άλλο που πελλάρες δεν τρώμε! Και νομίζουμε κιόλας ότι τρώμε και καλά… Τζαμέ να δείς πελλάρα. Λαλεί σου ο διατροφολόγος σου «τρώε φρούτα τζαι λαχανικά». Άτε, πας στο κατάστημα τζαι πιάνεις φρούτα τζαι λαχανικά. Πλένεις τα τζαι καλά αφού γνωρίζεις ότι είναι γεμάτα φυτοφάρμακα και ξέρεις κι εσύ τι άλλο. Δεν φεύγουν εντελώς, αλλά, βέβαια, δεν φαίνετε. Τζαι… τρώεις τα. Πολλά καλά. Εφάαμεν τζαι τες ορμόνες μας, τζαι τα δηλητήρια που επροορίζουνταν για τις ακρίδες τζαι τα πουλιά. Επιάσαμεν τες βιταμίνες μας. Πελλαμός. Ππόππαϊ. Popeye!

 

Ξαναπάμε στον διατροφολόγο μας, λαλεί μας “τρώε και δημητριακά”. Άτε, πάλι στο κατάστημα, αρπάσουμε κανένα θκιο πακκέτα κορν φλέϊκς και πάμε στο ταμείο. Σπίτι μας, πρωϊνό. Κόρν φέϊκς με κάμποσο γάλα γεμάτο με ορμόνες (άμπα τζαι αφήσουν τες και εκείνες ήσυχες) . Εφάαμεν και τα μεταλλαγμένα μας….

 

Έ, τρώμε μεταλλαγμένα, αλλά αύριο εν μεταλλαγμένους που ενα φκάλουμε.

Και τώρα η σειρά του νερού! Κανονικά, αφού αποτελούμαστε από  περίπου 70% νερό θα πρέπει να είναι σημαντικό. Λαλούμε το “καθαρό νερό κρυστάλινο”. Αλλά; Εμφιαλλιομένο, αν είναι σε πλαστικό, βάλτου ρίγανη (προπαντός σε τόσο ζεστή χώρα). Αν είναι της βρύσης- είναι σίγουρα γεμάτο με αυτά που καθαρίζουμε τα αποχωρητήρια μας (π.χ. χλωρίνη). Αν εν “που πηγή”, αλήθεια ποιάν πηγή;

Και αυτός είναι ο πρώτος κύκλος του νερού. Επειδή αν πάμε στους επόμενους κύκλους θα πρέπει να προσθέσουμε όλα τα χημικά τα οποία του βάζουμε σαν συνοδεία κάτω στις σωλήνες μας. Προσωπικά, δεν θα έπινα τίποτα από αυτά που αναφέρουν “μακριά απο παιδιά” (συμπεριλαμβανομένων και των γιατρικών μας).

Και το χειρότερο; Αυτά τα αντισυλληπτικά. Μια έρευνα στην Αγγλία έλεγε ότι πιο πολλά από τα ψάρια σήμερα γυρίζουν θηλυκά, και πρόκειται περι ορμονών που αποβάλλονται απο τις τουαλέτες και καταλείγουν στην θάλασσα.  Και έτσι ολοκληρώνεται και ο κύκλος  του νερού. Στην θάλασσα, στα σύνεφα, και μετά βροχή πάνω μας.

Και τώρα ο αέρας που αναπνέουμε ασταμάτητα. Εκτός απο αυτών των ηλίθιων, που καπνίζουμε (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου), κάποτε διάβασα ότι παίρνουμε κάπου στες 27 καρκινογόνες ουσίες από το τσιγάρο! Ο αέρας μας σήμερα είναι χάλια μαύρα. Από εργοστάσια, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, όπου και να γυρίσεις κάτι θα δεις. Μέρα νύχτα τα αναπνέουμε, ασταμάτητα. Και να προσθέσουμε και όλες τις πυρηνικές δοκιμές, ατυχήματα, διαρροές απο αντιδραστήρες κ.τ.λ. Και σαν να μην μας έφταναν όλα τούτα, υπάρχουν και φήμες ότι μας ψεκάζουν και απο πάνω. Μα τί ψέκασμα; Δεν χρειαζόμαστε ψέκασμα εμείς. Ένα κουτί φράουλες θα μας “κάνει καλά”.

Και όλα τούτα, είναι αυτά που διαπερνούν το σώμα μας, μπαίνουν μέσα μας! Που να λέμε τώρα για όλες τις πελλάρες που διαπερνούν τα μάτια μας και προπάντως τα αυτιά μας! Με λίγα λόγια ρε παιθκιά… είμαστε δικαιολογημένοι με τούτα ούλα τα κουλά που συμβαίνουν στον κόσμο!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!