60 νέοι από 6 χώρες συναντήθηκαν στα Περβόλια μέσω του ERASMUS+

Η Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία τη διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο «Livin’ on a prayer» που είχε στόχο την αύξηση της νεανικής απασχολησιμότητας και την μείωση της ανεργίας. Στο σχέδιο έλαβαν μέρος 60 συνολικά νέοι από έξι Ευρωπαϊκές χώρες, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ισπανία. Η ανταλλαγή, η οποία χρηματοδοτηθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποιείται στα Περβόλια μεταξύ 08 και 15 Μαρτίου 2024.

Ο τίτλος του σχεδίου ήταν εμπνευσμένος από το τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Bon Jovi, “Livin’ on a Prayer”, που κυκλοφόρησε το 1986, και οι κύριοι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ανταλλαγή πρακτικών από κάθε χώρα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να χτιστούν και να μοιραστούν δεξιότητες νέων εργαζομένων στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων με τη νεολαία και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι για τις κοινωνικές επιχειρηματικές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορα πρακτικά παραδείγματα προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας, να μάθουν να είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι, να παίρνουν ρίσκα και να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές αναζήτησης εργασίας, γνώρισαν χρηματοδοτικά προγράμματα και έμαθαν τι αναζητούν οι εργοδότες και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Έτσι απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία με ένα σαφές πλάνο και τις καλύτερες προοπτικές.

Το σχέδιο είχε επίσης ως στόχο την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την ενεργοποίηση και εμπλοκή τους σε προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και πράσινης ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, η δραστηριότητα έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν και να εργαστούν πάνω στη θεματική της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στο μέλλον προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του σχεδίου στηρίχθηκαν στη μη τυπική μάθηση. Οι δραστηριότητες και οι μέθοδοι εργασίας συνέβαλαν στη διαδικασία της μη τυπικής μάθησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που συμμετείχαν στο σχέδιο, της ενεργού συμμετοχής τους στα κοινά, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης και της αλληλεγγύης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!