Κουλουράκια αλμυρά με καρότο από την Ιφιγένεια Ηλία

Η Ιφιγένεια Ηλία από τη Λάρνακα μοιράζεται μαζί μας νοστιμότατες συνταγές μέσα από τη στήλη της στο SkalaTimes. Σήμερα μας δείχνει πως να φτιάξουμε κουλουράκια αλμυρά με καρότο!

ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι σόδα
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό (λιωμένο)
4 μέτρια καρότα (βρασμένα)
1 κ.σ δυόσμο ξερό
½ ποτήρι spry
1/3 ποτηριού λάδι


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά υλικά και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Σοτάρουμε το λιωμένο κρεμμύδι στο λάδι. Βάζουμε σε μπολ του πολιμίξερ τα καρότα, το λάδι και το spry. Χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μπάλα γύρω απο την λεπίδα του πολιμίξερ.Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμόυμε. Βάζουμε τα κουλούρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και
ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.


Κ.γ = κουταλάκι του γλυκού
Κ.σ = κουταλιά σούπας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου: Συζήτηση με θέμα ” Καλλιτέχνες εν κινήσει: Αλλάζοντας τόπο διαμονής, Επανακαθορίζοντας την τέχνη, Προάγοντας την ιδέα της αλλαγής”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συζήτηση: ” Καλλιτέχνες εν κινήσει: Αλλάζοντας τόπο διαμονής, Επανακαθορίζοντας την τέχνη, Προάγοντας την ιδέα της αλλαγής”. 29 Απριλίου, 3 μ.μ. Θέατρο Παττίχειο, Λεμεσός.

Ολοκληρώνεται σήμερα το Εθνικό Πρωτάθλημα στον Ο.Α. Λάρνακας αφιερωμένο στη μνήμη Φώτου Φωτιάδη

Ολοκληρώνεται το Σάββατο το Εθνικό Πρωτάθλημα στον Ο.Α.ΛάρνακαςΑφιερωμένο στη μνήμη Φώτου Φωτιάδη Ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου το Εθνικό Πρωτάθλημα που διοργανώνεται τις τελευταίες δύο

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

error: Content is protected !!