Μια συνταγή για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Ιφιγένεια Ηλία

Η συνδημότισσα μας Ιφιγένεια Ηλία επέλεξε για σήμερα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου να μας παρουσιάσει στη στήλη της μια Τάρτα καρδούλα με λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους.
Τάρτα καρδιά για να εντυπωσιάσετε την αγαπημένη ή τον αγαπημένο σας την ημέρα του Αγίου
Βαλεντίνου μια ημέρα που ανά το παγκόσμιο γιορτάζετε η αγάπη και ο έρωτας. Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε αυτή την τάρτα είναι η καλή θέληση και πολλή αγάπη.

Γράφει και φωτογραφίζει η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα)

Ζύμη τάρτας (pate sucrée)
Υλικά

250 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
600γρ αλεύρι
100γρ αυγό
2 γρ B/P
Ξύσμα πορτοκαλιού ή ροδόνερο

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι ν΄ ασπρίσει και να ενωθούν τα υλικά. Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σ΄ ένα μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε εναλλάξ το αλεύρι με το αβγό μέχρι να γίνει ζυμάρι.
Το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για να μπορούμε να τ΄ ανοίξουμε.


Για την γεμίση
Υλικά

250 γρ ανθότυρο ανάλατο
1 κουτί Philadelphia 300γρ
250 γρ άσπρη σοκολάτα (λιωμένη)
2 αβγά
1 κ.σ αλεύρι καονικό
1 βανίλια
½ ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 σφηνάκι ανθόνερο

Εκτέλεση
Χτυπάμε το ανθότυρο με το τυρί κρέμα και την ζάχαρη να γίνουν μια λεία κρέμα . Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα κάθε φορά, την σοκολάτα , την ζάχαρη και το ανθόνερο μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Για την σάλτσα φρούτων του δάσους
Υλικά

500 γρ φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μύρτιλλα, φράουλα ) κατεψυγμένα
400γρ ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ τριαντάφυλλο ή ανθόνερο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει η σάλτσα .

Γρήγορη σαντιγί
Υλικά

3 φακελάκια βανίλια Γιώτης
2 ποτήρια γάλα πλήρες

Εκτέλεση
Βάζουμε σ΄ένα ,μπολ το γάλα με το περιεχόμενο των φακέλων και τα χτυπάμε καλά με μίξερ μέχρι να πήξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα σαντιγίς. Μεταφέρουμε σε κορνέ.
Συναρμολόγηση τάρτας.
Ανοίγουμε την ζύμη τάρτας με την βοήθεια ενός πλάστη. Την πασπαλίζουμε μ΄αλεύρι για να ανοίγει καλύτερα. Με την βοήθεια του πλάστη ανασηκώνουμε την ζύμη και την στρώνουμε στη ταρτιέρα, φροντίζουμε η ζύμη να καλύψει καλά και τα τοιχώματα της τάρτας.Καλύπτουμε την ζύμη με την κρέμα για την γέμιση της τάρτας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Όταν κρυώσει σερβίρουμε με σαντιγί και σάλτσα φρούτων του δάσους.

Υστερόγραφο
Μ ΄ αυτή τη συνταγή pate sucrée μπορείτε να φτιάξετε 2 τάρτες για ταψί 24 cm
Εγώ την μοιράζω, φτιάχνω την ζύμη για 1 τάρτα και την υπόλοιπη την κάνω μπάλα. Την καλύπτω με μεμβράνη και την βάζω στην κατάψυξη και την χρησιμοποιώ την επομένη φορά που θα την χρειαστώ.
Αυτή η τάρτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή τον χειμώνα δηλαδή κατευθείαν από το φούρνο και από πάνω με τη ζεστή σάλτσα φρούτων του δάσους. Μπορείτε να βάλετε στο πλάι την σαντιγί ή παγωτό ανάλογα με τα γούστα σας.
Το καλοκαίρι ή ακόμα και τον χειμώνα τη σερβίρουμε κρύα την παγώνουμε στο ψυγείο και αφότου κρυώσει την σερβίρουμε με κρύα σάλτσα φρούτων του δάσους και σαντιγί από πάνω ανάλογα όπως την προτιμάτε μπορείτε να την καταναλώσετε ζεστή ή κρύα .
Όταν την σερβίρουμε κρύα την βγάζουμε από το ψυγείο 15-20 λεπτά και μετά την κόβουμε.

Ειναι προτιμότερο να φτιάξετε την ζύμη της τάρτας μια μέρα πρίν και να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη.

2 κ.σ = 2 κουταλιές σούπας
Β/P = Μπέικιν πάουτερ
Ανθότυρο = αναρή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!