Έρευνα της Cyprus Times για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης: Ξεκάθαρο προβάδισμα Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, 11 μονάδες πίσω ο Ευαγγελίδης

Πόσα γνωρίζουν οι πολίτες για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης; Με ποιο κριτήριο θα πάνε στην κάλπη σε τρεις μήνες και ποιον θα ψήφιζαν εάν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αυτή την Κυριακή; – Τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η Analytica Market Research για τη Cyprus Times με τη συμμετοχή σχεδόν 2,5 χιλιάδων ατόμων – Η πρώτη από μία σειρά δημοσκοπήσεων που θα διενεργηθούν μέχρι την 9η Ιουνίου

Η έρευνα, διενεργήθηκε το διάστημα 1η με 6 Μαρτίου 2024, από την Analytica Market Research με τη μέθοδο του Τηλεφωνικού και Διαδικτυακού Ερωτηματολογίου και σε αυτήν συμμετείχαν 2420 άτομα, άνω των 18 ετών.

Αναλυτικότερα, με βάση τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει σημαντικό ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό πέραν του 50% απάντησε ότι τον ενδιαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 32% είπαν ότι τους ενδιαφέρουν Αρκετά. Ποσοστό που ανέρχεται μόλις σε 7% απάντησαν ότι τους ενδιαφέρουν Λίγο ή Καθόλου οι εκλογές για ανάδειξη νέων τοπικών αρχόντων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Analytica εξετάζοντας αυτήν ακριβώς τη θέση και τους διεκδικητές της, οι πολίτες σε ποσοστό 66% απάντησαν ότι γνωρίζουν τα καθήκοντα που θα έχουν οι Προέδροι των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά το κριτήριο με το οποίο θα επιλέξουν Πρόεδρο Επαρχιακού Οργανισμού ή Περιφερειάρχη σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιείται ευρέως, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία ότι θα επιλέξουν τον πιο ικανό, με βάση τα χαρακτηριστικά του.

Ενδεικτικό της στάσης που τηρεί σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων έναντι των κομμάτων, το γεγονός ότι ποσοστό μόλις 3% απάντησε ότι θα ψηφίσει αποκλειστικά και μόνο βάσει του κόμματος ή των κομμάτων που στηρίζουν έναν υποψήφιο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα τοποθετήθηκαν και για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θεωρούν ότι πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος προκειμένου να βρίσκεται στο τιμόνι του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Η εντιμότητα και η αξιοπιστία, φαίνεται να υπερισχύουν για τους ψηφοφόρους.

Ξεκάθαρο προβάδισμα του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους καταγράφουν τα ευρήματα της έρευνας για την Επαρχία Λάρνακας.

Φαίνεται πως το έντιμο και καθαρό παρελθόν του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, μαζί με το έργο που έχει καταφέρει ως Διευθυντής του ΣΑΛ, αλλά και το γεγονός ότι στηρίζεται από 3 βασικά κόμματα, αλλά την ίδια ώρα και από προσωπικότητες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, είναι τα βασικά εργαλεία που του δίνουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ένα ξακάθαρο προβάδισμα, με 11 μονάδες διαφορά.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα της Cyprus Times εδώ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!