Για την υπόθεση Αββακούμ….Για κάθε δέκα αχρείους που εκπροσωπούν την εκκλησία υπάρχουν 20 που αγγίζουν την αγιοσύνη

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Τα σκάνδαλα στην Μονή Αββακούμ βόλεψαν πολλούς και ξεβόλεψαν αυτούς που διέπρατταν τα όποια σκάνδαλα (ερωτικά, σεξουαλικά, οικονομικά, απάτης, και άλλα).

Βόλεψαν όσους τα έχουν, χρόνια τώρα, με τα θεία, (όχι με την εκκλησία, με τα θεία), αυτούς που παθαίνουν σοβαρή αλλεργία κάθε φορά που ακουν τους “πτωχούς τω πνεύματι” να μιλούν για Τριαδικό Θεό, Παναγία, Αγίους και θαύματα. Tough luck, αυτοί, θα συνεχίσουν τα πιστεύουν στο Τριαδικό Θεό, διότι προφανώς έχουν αυτό που λέγεται πίστη. Αν είναι βλάκες ή “πτωχοί τω πνεύματι”, είναι πρόβλημα δικό τους. Από την άλλη, οι “έξυπνοι και μορφωμένοι” δεν θα έπρεπε να ενοχλούνται και τόσο με τους πιστούς χριστιανούς. Γιατί ενοχλούνται όταν “ξέρουν” πως αυτά είναι ανυπόστατες βλακείες; Άστε τους να πιστεύουν όπου επιθυμούν!
Η κακία και τα υποτιμητικά σχόλια στα ΜΚΔ τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν μόνο για τους κατηγορούμενους της Μονής, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις και για τους πιστούς. Μένος, ειρωνείες και δάκτυλα που δείχνουν με θυμό και φωνάζουν: “ακόμη πιστεύετε;”
Ναι. Ακόμη πιστεύουμε.

Ξεβόλεψαν όμως τους κατηγορούμενους που φαίνεται ότι διέπρατταν σωρεία αδικημάτων και σκανδάλων. Πρέπει να τιμωρηθούν και πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί εις βάθος. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνεί σε αυτό.
Όσοι φταίνε, ιερωμένοι, πολιτικοί και άλλοι ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθούν.
Ασυλία δεν θα έπρεπε να υπάρχει για κανέναν, ούτε ιερωμένο, αλλά αγαπητοί μου ούτε και για πολιτικό (βλέπε βουλευτή). Εκτός αν σε αυτό τον τόπο έχουμε αγιοποιήσει τους βουλευτές. Ασυλία βουλευτών γιατί; Ποιος το αποφάσισε; Γιατί δεν αλλάζει; Ο κόσμος δεν πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους και να βάλει ένα τέλος σε αυτό το άδικο στάτους κατά του λαού; Γιατί ασυλία για τον βουλευτή του μισθού των έξι χιλιάδων ευρώ τον μήνα και για τον βιοπαλεστή πατέρα και μονογονιό μητέρα καμία ασυλία; Ποιος έξυπνος το σκέφτηκε και ποιοι ηλίθιοι συνεχίζουμε να το ανεχόμαστε;

Το σκάνδαλα στη Μονή Αββακούμ δεν μειώνουν κανένα Τριαδικό Θεό και καμία θρησκεία. Μειώνουν τους ιερωμένους που με την ελεύθερη βούληση -που δίνει ο Θεός- έπραξαν τις όποιες ανομίες.
Τα σκάνδαλα στην Μονή Αββακούμ ενδεχομένως να έχουν και πολιτικές προεκτάσεις. Ποιος ενισχύει το νεοναζιστικό κόμμα της Κύπρου οικονομικά; Η εκκλησία; Γιατί βρισκόταν εκεί ο πρόεδρος του νεοναζιστικού κόμματος;

Τα σκάνδαλα στη Μονή Αββακούμ μας υπενθύμισαν και τι ΠτΔ έχουμε, ένα πρόεδρο που τέτοια ώρα τέτοια λόγια….Δεν ήταν η ώρα για το Άγιος Όρος. Την ώρα που η εκκλησία της Κύπρου καίγεται από σκάνδαλα και την ίδια ώρα που τα Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για τα λιμάνια της χώρας που έγιναν εργαλείο στα χέρια Αμερικανών και Ισραηλινών δεν πας στο Άγιο Όρος, όσο πιστός χριστιανός και αν είσαι ή θες να φαίνεσαι.

Τα σκάνδαλα στην Μονή Αββακούμ βόλεψαν πολλούς και ξεβόλεψαν αυτούς που διέπρατταν τα όποια σκάνδαλα. Μην μπερδεύεστε όμως ότι τα σκάνδαλα αυτά έχουν οποιαδήποτε σχέση με την θρησκεία μας. Είναι, πως να το πω, είναι σαν κάτι κομμουνιστικά κόμματα που λένε πως εκπροσωπούν τον κομμουνισμό και ο Μαρξ τα κοιτά με απογοήτευση καθώς τα στελέχη μόνο κομμουνιστές δεν είναι. Ή σαν κάτι φιλελεύθερα κόμματα που τα στελέχη τους ούτε ακουστά δεν έχουν την θεωρία της ιδεολογίας που εκπροσωπούν.

Να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην Υπόθεση Αβακκούμ και να ηρεμήσουμε λίγο όλοι οι υπόλοιποι.
Να μάθουμε να δουλεύει το μυαλό μας λίγο περισσότερο από το πληκτρολόγιο στα ΜΚΔ και λίγο περισσότερο από τη γλώσσα μας.

Και ναι, είναι τραγικό αυτό που συνέβη.Και πρέπει να πληρώσουν ΟΛΟΙ όσοι φταίνε.

Αλλά, για κάθε δέκα αχρείους που εκπροσωπούν την εκκλησία εγώ μπορώ να αναφέρω είκοσι που αγγίζουν την αγιοσύνη. Εδώ στην επαρχία Λάρνακας, αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο. Είναι αυτοί που δεν θα τους γράψουμε ποτέ σε κανένα δημοσίευμα και δεν θα φιγουράρουν ποτέ σε καμία ανάρτηση στα ΜΚΔ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για Kition: «Απαράδεκτο και προκλητικό, παίζουν με τη νοημοσύνη μας, το Υπουργείο πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα»

Την οργή του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε η πρόθεση της Kition Ocean Marina  να επιβάλει νέα τέλη στους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στη διατηρητέα αποβάθρα της Μαρίνας

error: Content is protected !!