Άριστος Δαμιανού: “Ο δικηγορικός κόσμος ανέκαθεν ήταν ενεργός σε Επιτροπές της Βουλής – κυρίως στην Επιτροπή Νομικών – πλην όμως ζητήματα που αφορούν την οικονομία όπως και τους πολίτες”

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά από συνάντηση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

Μετά από αίτημα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, είχαμε συνάντηση μαζί τους για να συζητήσουμε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και πρέπει να πω ότι ως αποτέλεσμα της συνάντησης έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από δράσεις.
Για ορισμένα θέματα για τα οποία εντοπίζονται καθυστερήσεις, έχουμε αναλάβει όπως διαμεσολαβήσουμε με την εκτελεστική εξουσία, είτε με αποστολή επιστολών, είτε με εγγραφή αυτεπάγγελτων θεμάτων.
Για σημαντικά ζητήματα για τα οποία δρομολογούνται νομοθεσίες ή για νομοθεσίες που ήδη συζητούνται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει αναλάβει το καθήκον να μας προμηθεύσει με τη δική του επιστημονική άποψη. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Ο δικηγορικός κόσμος ανέκαθεν ήταν ενεργός σε Επιτροπές της Βουλής – κυρίως στην
Επιτροπή Νομικών – πλην όμως ζητήματα που αφορούν την οικονομία όπως και τους πολίτες, όπως τα θέματα της ακίνητης ιδιοκτησίας, των εγκλωβισμένων αγοραστών, ζητήματα των πιστοποιούντων υπαλλήλων, ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό και άπτονται και του δικηγορικού επαγγέλματος, έχουν μια συνάφεια και θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμο και βοηθητικό για μας να έχουμε την άποψη τους. Από κει και πέρα υπογραμμίσαμε την ετοιμότητα μας για συνέχιση της συνεργασίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!