Φλωρεντία Παντελίδου: “Τα οφέλη του μπαλέτου στα παιδιά είναι πολλά και τα βλέπουμε καθημερινά”

Οι εγγραφές στην Σχολή Χορού On Your Feet στη Λάρνακα συνεχίζονται για όλα τα τμήματα και είδη χορού και στα τμήματα μπαλέτου.

Είναι γνωστά τα οφέλη του κλασικού χορού τόσο στη σωματική ανάπτυξη του παιδιού όσο και στην πνευματική.

Καθώς αναπτύσσεται το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού, μαθαίνει μέσα από το μπαλέτο να στέκεται και να περπατά σωστά. Το σώμα γίνεται ευθυτενές, ενώ οι κινήσεις αποκτούν χάρη μέσω του συντονισμού. Επιπλέον οι μυϊκές ομάδες γυμνάζονται και “μακραίνουν” χωρίς ν’ αποκτούν όγκο, ενώ το σώμα δυναμώνει και γίνεται πιο ευλύγιστο.



Η ιδιοκτήτρια της σχολής χορού On your Feet, Φλωρεντία Παντελίδου δήλωσε στο SkalaTimes: “Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το μπαλέτο θεωρείται η βάση όλων των ειδών χορού, διαθέτει συγκεκριμένη τεχνική και λεξιλόγιο και τα οφέλη του στα παιδιά είναι πολλά και τα βλέπουμε και στους δικούς μας μαθητές και μαθήτριες, καθημερινά.  Βλέπουμε ότι μέσα από το μπαλέτο το παιδί μαθαίνει ανάμεσα σε άλλα να εκτονώνει την ενέργεια του μέσω της άσκησης και της συγκέντρωσης και την διοχετεύει σε κάτι δημιουργικό. Την ίδια ώρα μέσα από το μπαλέτο εκφράζει τα συναισθήματα του με τις κινήσεις του σώματος και με μη λεκτικό τρόπο. Τα οφελή του μπαλέτου στα παιδιά είναι πολλά, σωματικά και πνευματικά.
Στη σχολή μας έχουμε δύο τμήματα μπαλέτου για παιδιά και οι εγγραφές γίνονται ολόχρονα”.

Μερικά από τα σημαντικά οφέλη του μπαλέτου:

  1. Μειώνει το άγχος: Τα παιδιά εστιάζουν στην μουσική και στα βήματα, καθώς και στην ορολογία και λεξικό. Αυτό τα βοηθάει να ξεφεύγουν από σκέψεις και άγχος της καθημερινότητας. Η κίνηση του σώματος με τον χαλαρωτικό ήχο της κλασικής μουσικής μπορεί γίνεται μια μορφή χαλάρωσης.
  2. Μέσα από το μπαλέτο τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους μέσα από τις εκφράσεις και τις κινήσεις. Το μπαλέτο γίνεται για τα παιδιά ένας τρόπος συναισθηματικής έκφρασης.
  3. Βοηθάει να αποκτήσουν γυμνασμένο και καλλίγραμμο σώμα και να είναι σε καλή φυσικά κατάσταση.
  4. Αναπτύσσεται η αγάπη για την κλασική μουσική.
  5. Συμβάλει στην σωστή στάση του σώματος και βοηθάει το παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά.
  6. Προσφέρει ευελιξία και δύναμη στο σώμα.


Facebook Page: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083435974651
Instagram Page: https://www.instagram.com/onyourfeet_danceacademy/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!