Αποχώρησε ο Ανδρέας Μελέκης από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ συνεχίζει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή το θέατρο της Λάρνακας

Με την άφιξη του 2024 και μετά από 24 χρόνια αποχώρησε από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ, από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ο Ανδρέας Μελέκης. 
Και ενώ όλοι ανέμεναν ποιος ή ποια θα πάρει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, το Δ.Σ αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης και ότι το θέατρο ΣΚΑΛΑ θα συνεχίσει τη πορεία του χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή!

Το έργο του Ευγένιου Ο’ Νήλ «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» ήταν ορόσημο για το περιφερειακό θέατρο της Λάρνακας, αφού ήταν το τελευταίο έργο στην εποχή του Μελέκη.
Την παράσταση σκηνοθετούσε ο ίδιος ο Ανδρέας Μελέκης και πρωταγωνιστούσε η σύζυγός του, Μόνικα. 

Ο Ανδρέας Μελέκης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση τον Ιανουάριο του 2000, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιάννη Βόγλη. Στο διάστημα αυτό και μέχρι σήμερα το θέατρο της Λάρνακας ανέβασε δεκάδες παραγωγές από όλο το φάσμα του παγκόσμιου, ελληνικού και κυπριακού ρεπερτορίου, αλλά και παραγωγές για παιδιά.
Σταθμός στην πορεία αυτή ήταν η αγορά του Κινηματοθεάτρου Αττικόν που έγινε η ιδιόκτητη στέγη του Θεάτρου Σκάλα, παρά το γεγονός ότι μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισής του, το 2008, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα και έπρεπε να ανακαινιστεί από την αρχή.  
Στον χώρο αυτό λειτούργησαν τόσο η Κύρια, όσο η Δεύτερη και η Παιδική Σκηνή, καθώς επίσης τα Θεατρικά Εργαστήρια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Αποχώρησε ο Ανδρέας Μελέκης από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ συνεχίζει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή το θέατρο της Λάρνακας”

  1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην οικογένεια Μελεκη για όλες της Θεατρικές παραστάσεις και έργα που μας χαρίσαν.

    Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους στο Θέατρο Σκάλα με το παραμύθι ‘Ο ευτυχισμενος πρίγκιπας’ του Όσκαρ Ουάιλντ και ειλικρινά ήτανε όλοι καταπληκτικοι επαγγελματίες και καλόκαρδοι καλλιτέχνες.

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!