Κυριακή Στέλιου: «Archέtypo: Be Love»

Την ηχητική εγκατάσταση της Κυριακής Στέλιου με τίτλο «Archέtypo: Be Love» παρουσιάζει στον χώρο του το ΕΚΑΤΕ, από τις 11 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Είναι μια προσωπική εξερεύνηση και έρευνα σε θέματα που αφορούν στη ζωή και τον φαινομενικό θάνατο, μέσω ενός ταξιδιού με τη δικιά της φωνή, εφέ που έφτιαξε η ίδια αλλά και ηλεκτρονικούς επεξεργασμένους ήχους από ειδικό πρόγραμμα.

Η Στέλιου μοιράζεται τις πνευματικές της ανησυχίες με το κοινό, παρουσιάζοντας την ψυχή να αιωρείται στο άυλο, σε ανώτερα στρώματα άβατα από τη γήινη παρουσία, και περνώντας από διάφορες δοκιμασίες και τούνελ, έχοντας μαζί της τη μοναδική Αρχή, το πρωτόκολλο, «Να είσαι Αγάπη», περνάει στην κορύφωση αυτής, στη γέννηση σε σώμα, συνοδευόμενη από πιο εξελιγμένες άυλες μορφές.

«Στο μεσοδιάστημα ζωής στη γη, η εντολή είναι μια και μοναδική: Ζήσε! Αφού ο χρόνος είναι απίστευτα σύντομος και το ταξίδι θα έχει συνέχεια. Κατά την αναχώρησή της η ψυχή, βάλλεται, χτυπιέται η ίδια από τις τύψεις της συνειδήσεως της αναλόγως της έκβασης της ζωής της στο γήινο πεδίο, βάσει ελεύθερης βούλησης» σημειώνει η δημιουργός.

Στην ηχητική εγκατάσταση γίνεται ειδική αναφορά στον «Επιτάφιο» του Σείκιλου, το αρχαιότερο παγκοσμίως γνωστό τραγούδι, του οποίου σώζονται πλήρως και οι στίχοι και η μουσική. Παράλληλα, παρουσιάζεται το «Καπρίτσιο No6 για σόλο βιολί» του Νικολό Παγκανίνι.

Η ηχογράφηση και τεχνική επεξεργασία σχεδιασμός ήχου έγινε στο στούντιο του Χρίστου Γερολατσίτη.  

  • Λευκωσία, Επιμελητήριο Καλών Τεχνών. Εγκαίνια: Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 20 Ιανουαρίου (Δευτέρα- Πέμπτη 3.30-7μ.μ.)

Η Κυριακή Στέλιου κατάγεται από την Λάρνακα. Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία διδάσκοντας πιάνο, φωνή, χορωδία και θεωρητικά μαθήματα μουσικής. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Κύπρου της τάξης της Γιούλικας Πανταζή, κάτοχος Πτυχίου Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Επίσης απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Bmus με άριστα, στην κατεύθυνση Μουσική Εκπαίδευση και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Mmus Cum Laude, στην κατεύθυνση Jazz Voice Performance.

Οι σπουδές της αρχικά είχαν επικεντρωθεί στην κλασσική μουσική, αλλά την καρδιά της κέρδισε η τέχνη του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης έκφρασης στη μουσική, μεταλαμπαδίζοντας την αγάπη της αυτή και στους νεαρούς μαθητές της. Οπόταν το 2014 παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Eas, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την προσωπική της έρευνα με τίτλο «Παίζω με τους ήχους και τα χρώματα». Ένα πρόγραμμα που συνεχίζει η ίδια μέχρι και σήμερα.  

Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια μουσικής τόσο παιδαγωγικής όσο και εκτέλεσης στην Κύπρο και στο εξωτερικό.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!