Νικόλας Σμυρνάκης: 21 πράγματα που έμαθα ή επιβεβαίωσα το 2023

Αγαπημένε μου Συνοδοιπόρε,

Καθώς κλείνει και αυτή η χρονιά επίτρεψέ μου να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σου. Πρόκειται για 21 πράγματα που έμαθα ή επιβεβαίωσα το 2023.

1.Αν είσαι από εκείνους που λένε συχνά «μετά», θέλω να θυμάσαι πως ένα «μετά» έρχεται πάντα καθυστερημένο.

2.Στην αναμέτρησή σου με τον κακό σου εαυτό μην εύχεσαι να νικήσεις. Η λύση δεν είναι η νίκη, μα η ένωση. Μόνο τότε έρχεται η αρμονία.

3.Η αγάπη δεν συνάδει με την κτήση. Η κτήση επιζητά κατα-κτήση. Στην κατά-κτηση κερδίζεις το σώμα, μα χάνεις την ψυχή. Στην αγάπη συναντάς την ψυχή. Δεν σου ανήκει εκείνος που αγαπάς. Σου ανήκει αυτό που νιώθεις όταν είσαι μαζί του. Κτήμα σου είναι η απόφαση να τον αφήσεις ελεύθερο. Ελεύθερο να είναι ο εαυτός του [απόσπασμα από το βιβλίο Τα Γράμματα της ΑΓΑΠΗΣ]

4.Η μεγαλύτερη μορφή ελευθερίας είναι η αποδοχή και έκφραση της αλήθειας σου. Χωρίς ελευθερία, η ζωή δεν έχει καμία αξία. Και χωρίς αλήθεια, δεν υπάρχει ελευθερία.

5.Στην τοξικότητα απαντάς αρχικά με αγάπη και έπειτα με φευγιό.

6.Εκείνος που μισεί, θυμώνει άκρατα, στεναχωριέται βαθιά πάσχει από βαριάς μορφής έλλειψη αγάπης. Άρρωστος είναι.

7.Να προτιμάς εκείνον που ντύθηκε, χτενίστηκε, πήρε μετρό, αυτοκίνητο, τα πόδια του και ήρθε να σε συναντήσει. Αυτόν που δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται καθήμενος με τις ώρες δίπλα σου, στην καφετέρια, στη δουλειά, στον δρόμο, στο σπίτι, δίπλα σου, χωρίς κινητό, παρά με τη διάθεση να δει πιο μέσα, σε αυτό που αποκαλείς «εγώ» [απόσπασμα από το βιβλίο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ]

8.Πραγματικά αγαπιέσαι ιδιωτικά. Όχι μέσα από τις κατακτήσεις σου. Μα για το τι άνθρωπος είσαι πριν και μετά από αυτές.

9.Συχνά ένα «τίποτα» σε σταματά από τα «πάντα».

10.Όταν νιώθεις ότι η δουλειά σου δεν εκτιμάται πια, επικοινώνησέ το, δώσε μία, δύο, τρεις ευκαιρίες για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι ιδέα σου. Έπειτα ξεκίνα να τρέχεις.

11.Το θαύμα ξεκινά με πίστη στο ανέφικτο. Το ερώτημα δεν είναι αν το βλέπεις, μα αν το πιστεύεις.

12.Αν η ψυχή σου θέλει ταίρι, αν στεναχωριέσαι, αν θέλεις να κλάψεις, είναι εντάξει. Δεν ξέρω άνοιξη που να μην έμοιαζε κάποια στιγμή χειμώνας.

13.Όσο πιο σοβαρά παίρνεις τον εαυτό σου, τόσο πιο σοβαρά προβλήματα δημιουργείς στον εαυτό σου. Μόνο που την πληρώνουν κι άλλοι μαζί με εσένα.

14.Η ευχάριστη έκπληξη είναι συνυφασμένη με την υπομονή. Πρέπει να την περιμένεις. Όμως τελικά έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις. Για να το πω διαφορετικά, για να φτάσεις κάποια στιγμή να πεις «δεν το περίμενα» πρέπει να είσαι διατεθειμένος να περιμένεις. Όταν ένας ανυπόμονος άνθρωπος μαθαίνει να αφήνεται στη ροή όλα παίρνουν το δρόμο τους. Όλα όμως.

15.Ψάχνουμε την αγάπη κυρίως μέσα από το σεξ, τη διασκέδαση, τα υλικά αγαθά, τα κοινωνικά δίκτυα, τις τοξικές σχέσεις, τα χρήματα, την επιτυχία, τα ναρκωτικά. Αυτό δεν είναι αγάπη. Είναι ψευδαίσθηση αγάπης. Αναγνώριση λέγεται. Γι’ αυτό και στο τέλος νιώθουμε και πάλι κενοί. Η αγάπη θέλει χρόνο, θυσία, πάλεμα. Αν σκάβαμε λίγο βαθύτερα πόσο αλλιώτικη θα ήταν η ζωή μας.

16.Η αγάπη δεν χάνεται. Παίρνει άλλη μορφή, μα παραμένει αγάπη. Η αγάπη που ξεχνιέται σε μια δυσκολία δεν ήταν ποτέ αγάπη.

17.Τους εύκολους δρόμους θα τους ξεχωρίσεις από την οχλοβοή. Θα δεις μυριάδες άλλους να συνωστίζονται για μια δήθεν θέση στον ήλιο. Μακριά εσύ. Ανάποδα.

18.Η απαίτηση να γίνουν τα πράγματα ακριβώς όπως τα έχουμε στο μυαλό μας επειδή κάποτε τα ονειρευτήκαμε έτσι, είναι παράλογη. Όλα γίνονται πιο εύκολα όταν είμαστε ανοικτοί στις παραλλαγές των ονείρων.

19.Η γνώμη των άλλων είναι σημαντική. Πιο σημαντική όμως είναι η γνώμη του εαυτού μας για εμάς. Αν νοιαζόμασταν για τη γνώμη του εαυτού μας για εμάς όσο νοιαζόμαστε για τη γνώμη των άλλων για εμάς, θα ήταν οι ζωές μας πιο γεμάτες και ο κόσμος μας πιο όμορφος.

20.Θα το έχεις ακούσει, πως για να σε αγαπήσουν κάποιοι, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μόνο που δεν θα αγαπήσεις ολοκληρωτικά τον εαυτό σου, αν πρώτα δεν αγαπήσεις κάποιους [απόσπασμα από το βιβλίο Τα Γράμματα της ΑΓΑΠΗΣ]. Ανακάλυψέ το ΕΔΩ και κάνε ένα ξεχωριστό δώρο ΑΓΑΠΗΣ στους αγαπημένους σου.

21.Πετυχημένοι, αποτυχημένοι, διάσημοι, άσημοι… όλα αυτά είναι μπούρδες. Ταμπέλες χωρίς νόημα. Οδοιπόροι είμαστε όλοι της ζωής. Ίδια αρχή. Ίδιο τέλος. Απλώς ο καθένας περνά μέσα από αλλά μονοπάτια.
Καλά ταξίδια Συνοδοιπόρε

Την Α Γ Α Π Η μου,
Νικόλας

ΥΓ: Αν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα για ένα ολότελα διαφορετικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά που έρχεται, ανακάλυψε το Γράψε τη δική σου Ιστορία πατώντας εδώ. Ένα έργο που θα σου κρατήσει συντροφιά τους επόμενους 12 μήνες! Είναι το δικό σου τετράδιο καταγραφής σκέψεων και στόχων. Μέσα θα βρεις πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να συνθέσεις το παζλ της δικής σου ζωής.

Απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό και ετοιμάσου να παραδώσεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!