Άννα Χατζιαντώνη: “Παίρνουμε καθημερινά πολύ όμορφα μηνύματα από τον κόσμο της τέχνης και τους καταναλωτές μας, η τέχνη έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο”

Η συνδημότισσα μας Άννα Χατζιαντώνη, Διευθύντρια του Εμπορικού Τμήματος και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Laiko Cosmos Trading, μιλά στο SkalaTimes για τη συνεργασία του Ομίλου με τον καταξιωμένο Κύπριο Καλλιτέχνη Χαμπή Τσαγγάρη, μια συνεργασία που αφορά στη Ζιβάνα Λοέλ.
“Η συλλογή αποτελείται από 3 φιάλες, φιλοτεχνημένες με κομμάτια από το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη «Κάρτες (κοχύλια) της Θάλασσας». Ένα έργο που απεικονίζει σε 10 χαρακτικά με ακρίβεια, το τι εστί Κύπρος. Η εκτύπωση έγινε απευθείας πάνω στην φιάλη και αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκτύπωσης δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτελέσματα. Όπως η Ζιβάνα μας έτσι και ο καλλιτέχνης είναι απόλυτα συνυφασμένα με την Κύπρο και την ιστορία του τόπου μας. Η κυκλοφορία της συλλογής χωρίζεται σε τρία «κύματα». Το κάθε «κύμα» και ένα έργο ξεχωριστό. Η πρώτη φιάλη κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, η δεύτερη τον Νοέμβριο και η τρίτη τον Δεκέμβρη”, λέει η κ. Χατζιαντώνη.
Περισσότερα στη πιο κάτω συνέντευξη.

Της Αλεξάνδρας Παύλου
Βοηθός Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Να ξεκινήσουμε με δυο λόγια για τον Όμιλο σας;
Ο Όμιλος Λαϊκού ιδρύθηκε το 2002 μετά τη συγχώνευση των εταιρειών Λαϊκό Καφεκοπτείο, ΛΟΕΛ και Printco, 3 εταιρείες με μεγάλη ιστορία στην Κυπριακή Βιομηχανία. Στην πορεία, προστέθηκε και η εμπορική εταιρεία Masterstar, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των κλιματιστικών GREE. Τέλος μαζί με την Cosmos Trading ,δημιουργούν σε ισότιμη βάση, την Laiko Cosmos Trading Ltd , που έχει την αποκλειστική διανομή μιας σειράς γνωστών brands μεταξύ των οποίων και των γνωστών και πετυχημένων προϊόντων των εταιρειών του Oμίλου.

Η δικιά σας προσωπική πορεία πώς και πότε ξεκίνησε στον Όμιλο;
Η πορεία μου στον Όμιλο ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια ως brand Manager για την εταιρεία Laiko Cosmos Trading και στην συνέχεια ως Senior Brand Manager οπού ήμουν υπεύθυνή για πολλά brands ανάμεσα σε αυτά ο «Καφές του Λαϊκού» και οι σοκολάτες «ΙΟΝ». Τον Ιούλιο του φετινού χρόνου ανέλαβα τα καθήκοντα της Διευθύντριας του Εμπορικού Τμήματος και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου.

Είδαμε την Zivana Loel να “γεννά” μία συνεργασία με το γνωστό καλλιτέχνη Χάμπη Τσαγγάρη. Ποιο ήταν το έναυσμα αυτής της συνεργασίας;
θέλαμε να προβάλουμε μια διαφορετική πλευρά του brand μας, να αναδείξουμε την όμορφη πλευρά της Χαρακτικής τέχνης με την Παράδοση του τόπου μας παιδί της οποίας είναι και η Ζιβάνα ΛΟΕΛ. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε στον κόσμο τις διαχρονικές αξίες του προϊόντος και της εταιρείας που το γέννησε, όπως
• Την Αγάπη για τον τόπο μας, την γή μας και τους ανθρώπους της
• Την Αφοσίωση στην ποιότητα
• Την Επιμονή για καινοτομία
Ο Χαμπής Τσαγγάρης, Αυθεντικός και Μοναδικός, όπως η Ζivana μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρεσβεύει όλα τα πιο πάνω. Έτσι για μας ήταν αναμφίβολα η πρώτη επιλογή όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το έργο προβολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τους καταξιωμένους εκφραστές της.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης πως το είδε και ποια ήταν η πρώτη του αντίδραση στην ιδέα αυτής της συνεργασίας;
Είχε κατενθουσιαστεί. Άλλωστε ο Χαμπής εκτός από το πάθος για τη χαρακτική τέχνη, την προβολή της Κύπρου και των ανθρώπων της, είναι για εμάς ένας πολύ καλός φίλος και λάτρης της Zivana Loel.

Πέστε μας λίγα λογία για την συλλογή και το έργο.
Η συλλογή αποτελείται από 3 φιάλες, φιλοτεχνημένες με κομμάτια από το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη «Κάρτες (κοχύλια) της Θάλασσας». Ένα έργο που απεικονίζει σε 10 χαρακτικά με ακρίβεια, το τι εστί Κύπρος. Η εκτύπωση έγινε απευθείας πάνω στην φιάλη και αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκτύπωσης δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτελέσματα.
Όπως η Ζιβάνα μας έτσι και ο καλλιτέχνης είναι απόλυτα συνυφασμένα με την Κύπρο και την ιστορία του τόπου μας.
Η κυκλοφορία της συλλογής χωρίζεται σε τρία «κύματα». Το κάθε «κύμα» και ένα έργο ξεχωριστό. Η πρώτη φιάλη κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, η δεύτερη τον Νοέμβριο και η τρίτη τον Δεκέμβρη.

Πως το δέχτηκε ο κόσμος; Μπορεί τελικά κ. Χατζιαντώνη η τέχνη να εισβάλει παντού; Και τι κερδίζουμε μέσα από αυτό;
Παίρνουμε καθημερινά πολύ όμορφα μηνύματα από τον κόσμο της τέχνης και τους καταναλωτές μας. Η τέχνη έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, ξυπνώντας νέες ιδέες και αξίες. Μπορεί να μας πάει πίσω στο χρόνο για να αναλογιστούμε το παρελθόν μας ή να μας ωθήσει περαιτέρω προς το μέλλον μας. Η τέχνη μπορεί να μας ευαισθητοποιήσει σε κοινωνικά ζητήματα και να ενισχύσει την αίσθηση της αποδοχής — φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το όποιο υπόβαθρο τους. Είμαστε ευτυχείς που αυτή η μορφή τέχνης μπήκε και θα μείνει σε πολλά σπίτια με αυτή μας τη πρωτοβουλία.

Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον ως εταιρεία; Τι οραματίζεστε;
Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σε αυτή μας την πρωτοβουλία και να προβάλουμε και άλλους δημιουργούς και καλλιτέχνες. Πιστεύουμε στους Κύπριους δημιουργούς και με αυτό τον τρόπο θέλουμε να συμβάλουμε στο να τους αγκαλιάσει το Κυπριακό κοινό. Στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες σε κάθε όμορφη στιγμή, με την παρέα και την οικογένεια, χτίζοντας αναμνήσεις για τις επόμενες δεκαετίες.

  • Κάθε συλλεκτικό μπουκάλι της συλλογής, φτιαγμένο από τα πιο εκλεκτά αποστάγματα, πωλείται σε ειδική συσκευασία τύπου κορνίζα, καθιστώντας την το ιδανικό δώρο για αγαπημένα πρόσωπα αλλά και μια εναλλακτική επιλογή διακόσμησης για το σπίτι σας. Η συλλεκτική αυτή σειρά θα αποτελέσει το ποτό σε κάθε γιορτινό τραπέζι, σε κάθε όμορφη στιγμή. Η Zivana LOEL, γνωστή για την αυθεντικότητα και τη δέσμευσή της στην ποιότητα, έχει δικαίως καταξιωθεί από το 1996 ως εθνικό προϊόν αγαπημένο από Κύπριους αλλά ταυτόχρονα και ως πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό. Η περιορισμένη σειρά με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Κύπρου.

Οι νέες συλλεκτικές φιάλες με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο σε όλες τις υπεραγορές και κάβες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!