H Agni Scott μιλά στο SkalaTimes για τη τελευταία της κινηματογραφική δουλειά που γυρίστηκε στην Κύπρο

H ηθοποιός Agni Scott μιλά στο SkalaTimes για τη τελευταία της κινηματογραφική δουλειά, τη ταινία “The Islander”, της οποίας τα γυρίσματα έχουν γίνει στη Κύπρο.
Η Κύπρια ηθοποιός, από τη Λάρνακα, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, έχει παίξει σε σειρές του BBC, στη Ταινία “The Persuasion” στο Netflix δίπλα από τη Dakota Johnson και στη ταινία “Bridget Jones Baby” δίπλα από τον βραβευμένο με Όσκαρ Colin Fifth. Παρόλα αυτά, η Agni Scott ονειρεύεται να εργαστεί και στην πατρίδα της, την Κύπρο!
Περισσότερα στη πιο κάτω συνέντευξη.

Της Γιώτας Δημητρίου

Αγνή σε είχαμε πρόσφατα στο νησί μας, για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, σωστά;
Ναι. Είχαμε έρθει μαζί με τη κόρη μου. Ήταν μια μεταβατική περίοδος για την οικογένεια μας, καθότι θα μετακομίζαμε από μια περιοχή έξω από το Λονδίνο, μέσα στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξει σχολείο. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να έρθουμε στην Κύπρο για δύο μήνες, να εξασκήσει και την Ελληνική γλώσσα, όπως και κάναμε. Περάσαμε δύο μήνες στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη πόλη μας, τη Λάρνακα. Ήταν μια καλή ευκαιρία και για εμένα να περάσω χρόνο στο τόπο μου, με αγαπημένα πρόσωπα, οικογένεια και φίλους και να δω και την Στελάνα Κλήρη με την οποία γυρίσαμε μία ταινία πέρσι, στη Κύπρο.

Πέρσι βρισκόσουν στην Κύπρο για αυτή τη ταινία;
Ναι, η Στελάνα Κλήρη έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει αυτή τη ρομαντική κωμωδία, με τίτλο “The Islander”, (https://www.imdb.com/title/tt19862722/ ) που έχει γίνει σε συνεργασία με Αμερική (αμερικάνικη παραγωγή) και πρωταγωνιστεί ο Harry Connick Jr, εγώ, η Ali Fumiko Whitney, η Λεα Μαλενη και άλλοι καταξιωμένοι Κύπριοι ηθοποιοί. Ο Harry Connick Jr έχει γράψει και δύο τραγούδια για τη ταινία αυτή. Τα γυρίσματα είχαν γίνει στη Πέγεια και στη Λευκωσία, στο Καϊμακλί.

Θεωρείς ότι τέτοιου είδους ταινίες προβάλλουν την Κύπρο στο εξωτερικό;
Εύχομαι πως ναι. Το ωραίο αυτής της ταινίας είναι πως μιλάμε την Κυπριακή διάλεκτο και αγγλικά. Δείχνει ωραία μέρη του νησιού μας και πιστεύω πως ναι, είναι ένας ωραίος τρόπος προώθησης της Κύπρου μας.

Η ταινία είχε γίνει με την στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού, σωστά;
Ναι. Είναι ωραία η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να γυρίζονται ταινίες στη Κύπρο, άλλωστε το νησί μας διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα για να γίνονται ταινίες εδώ. Ο καιρός, οι μικρές αποστάσεις, οι φορολογίες (tax credits) και πολλά άλλα.

Η ταινία “The Islander” θα προβληθεί σε αίθουσες του εξωτερικού και στη Κύπρο;

Σίγουρα θα προβληθεί και στη Κύπρο.

Η Agni Scott έπαιξε δίπλα από τον Βραβευμένο με Όσκαρ Α Αντρικού Ρόλου Colin Fifth όταν υποδυόταν την σύντροφο του στη ταινία “Bridget Jones Baby” (2016)

Για σένα που έχεις παίξει σε σειρές του BBC, σε ταινίες στο Netflix (“Bridget Jones the Baby”, “Persuasion”) τι σημαίνει για σένα να πρωταγωνιστείς σε σειρά σε αγγλικό κανάλι, αλλά και σε παγκόσμια πλατφόρμα; Θα έλεγες πως ήταν πραγματοποίηση ονείρου;
Κοίταξε, το όνειρο μου ήταν να δουλεύω ως ηθοποιός και να κάνω καλές δουλειές και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και βεβαίως να τις βλέπει ένα μεγάλο κοινό. Αλλά, για μένα περισσότερο μετρούν οι συνεργασίες. Πώς και με ποιους δουλεύω. Όταν έχεις ένα ωραίο σενάριο, έχεις καταπληκτικούς συνεργάτες και γίνονται όμορφες δουλειές, αυτό για μένα είναι η επιτυχία. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι extra bonus. Να σου πω κάτι; Νιώθω πάρα πολύ τυχερή για το ότι πληρώνομαι για να κάνω αυτό που μου αρέσει. Τώρα, αν η ταινία παίξει σε μία παγκόσμια πλατφόρμα όπως είναι το Netflix ή σε μεγάλο κανάλι όπως είναι το BBC και πάρει και καλές κριτικές, ακόμη καλύτερα!
Το τι συμβαίνει με τις μεγάλες πλατφόρμες ή τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, είναι ότι βοηθούν στο να έρθουν κι άλλες μεγάλες και καλές δουλειές. Αυτό.
Εγώ ονειρεύομαι να εργάζομαι για σενάρια που από την πρώτη ανάγνωση με κάνουν να πω “αχ θέλω να πάρω αυτό το ρόλο”. Εντάξει, δεν συμβαίνει πάντα. Αλλά αυτό είναι το επάγγελμα μας. Με τα πάνω και τα κάτω του.

Οι κριτικές σε επηρεάζουν;
Στο θέατρο τις αποφεύγω μέχρι το τέλος των παραστάσεων γιατί δεν θέλω να με επηρεάσουν όσο παίζω. Είτε θετικές, είτε αρνητικές …πάλι σε επηρεάζουν. Στην τηλεόραση και κινηματογράφο τις διαβάζω γιατί με ενδιαφέρει να δω πως βλέπει καποιος μια ταινία… Όταν έκανα το “Persuasion” για το Netflix με πρωταγωνίστρια την Dakota Johnson και σκηνοθέτιδα την Carrie Cracknell ήταν μια υπέροχη εμπειρία, η Carrie Cracknell είναι μια καταπληκτική σκηνοθέτης. Είχα δει την ταινία όταν βγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη μου ήταν μια πολύ ωραία εκδοχή του βιβλίου με ωραία μοντέρνα στοιχεία.
Όταν όμως διάβασα τις κριτικές τις βρήκα άδικες.
Αλλά, έτσι είναι οι κριτικοί κάνουν τη δουλειά τους όπως νομίζουν σωστά. Και είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Δεν με επηρεάζουν προσωπικά…αλλά είναι κρίμα όταν αποτρέπουν τον θεατή από το να δει μια αξιόλογη ταινία.

Το ότι εδώ και 20 χρόνια είσαι παντρεμένη με ένα επίσης καταξιωμένο ηθοποιό, τον Βρετανό Scott Handy, σε επηρεάζει; Θυμάμαι όταν ήμουν Λονδίνο το 2016 ο σύζυγος σου πρωταγωνιστούσε σε ένα από τα πιο πετυχημένα θεατρικά του Westend, το “Richard III”…
Έτσι γνωριστήκαμε, τον γνώρισα ως ένα καταξιωμένο ηθοποιό που έκανε μεγάλες συνεργασίες. Είχαμε γνωριστεί στην Νέα Υόρκη όταν συνεργαζόταν με τον Peter Brook, στον Άμλετ.
Ο σύζυγος μου δεν είναι μόνο ένας καλός και καταξιωμένος ηθοποιός, είναι και πολύ χαρισματικός, έξυπνος και καλός μουσικός (παλαιότερα είχε δική του μπάντα την δεκαετία του ’80).
Για να απαντήσω όμως στην ερώτηση σου, είμαστε και οι δύο στον ίδιο χώρο και βοηθά ο ένας τον άλλον όπως και όσο μπορεί, είτε με τις πρόβες, είτε με το να εκφράζουμε την άποψη μας κτλ. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε το ίδιο γούστο. Όταν πάμε να δούμε μια παράσταση έχουμε κοινές γραμμές, μας αρέσουν τα ίδια στοιχεία.
Ξέρεις, έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που είμαστε μαζί και κάποτε σκέφτομαι πως όσο περνάει ο καιρός τον αγαπάω όλο και περισσότερο, γιατί νοιαζόμαστε όλο και περισσότερο ο ένας για τον άλλο και είμαστε ο ένας για τον άλλο ο πιο μεγάλος υποστηρικτής και θαυμαστής. Κι όταν το έχεις αυτό νιώθεις μια ασφάλεια. Άρα, μόνο θετικά μπορεί να επηρεάζει το ότι είμαστε και οι δύο στον ίδιο χώρο.

Σκηνή από τη ταινία Persuasion που προβάλλεται στο Netflix


Τα παιδιά σας, που είναι 14 και 16 ετών, θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα σας;
Εύχομαι να βρουν το δρόμο τους και να κάνουν αυτό που τους γεμίζει. Έχουν και οι δύο πολλά ταλέντα. Ο γιος μου έχει φοβερό χιούμορ, νομίζω ότι μπορεί και να επιλέξει το film industry…μάλλον πίσω από τις κάμερες. Να γράφει ίσως. Θα δούμε. Προς το παρόν του αρέσει να βλέπει πολλές ταινίες και έχει ταλέντο στο editing.
Η κόρη μου έχει μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική και θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη, ή fashion design, αλλά επίσης είναι και πολύ καλή ηθοποιός, είναι αυθεντική όταν παίζει. Πάνω από όλα εύχομαι να είναι ευτυχισμένοι….

Κάποιος που γνωρίζει την δική σου πορεία θα σκεφτεί πως δεν θα σε ενδιέφερε να κάνεις δουλειές στην Κύπρο. Θα σε ρωτήσω λοιπόν ευθέως, μετά το Netflix, το BBC, τον κινηματογράφο, θα σε ενδιέφερε να κάνεις δουλειές στην Κύπρο;
Ναι, βεβαίως και θα με ενδιέφερε!

Γιατί;
Για πολλούς λόγους. Καταρχάς έχει ταλαντούχο κόσμο στη Κύπρο. Επίσης μου αρέσει να μιλώ τη γλώσσα μου και να κάνω δουλειές στα ελληνικά και να περνώ χρονο στον τόπο μου κοντά στην οικογένεια μου. Επιπλέον, η δουλειά είναι δουλειά όπου κι αν είσαι. Αν το κείμενο είναι καλό, αν οι συνεργάτες σου είναι καλοί, τότε δεν έχει σημασία αν σε δουν 100 άτομα ή 500 ή χιλιάδες. Μπορεί μια δουλειά να είναι τόσο μαγική και ποιοτική κι αυτό δεν έχει να κάνει με το που γίνεται αυτή η δουλειά, αλλά με το ποιους συνεργάζεσαι και με την αξία του κειμένου. Οπόταν ναι, πολύ θα με ενδιέφερε μια δουλειά στη Κύπρο.
Πέρσι όταν γυρίζαμε τη ταινία “The Islander” στη Κύπρο είχα μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Το όλο σετ, η συνεργασία, οι άνθρωποι γύρω μου, η Στελανα, το σενάριο και το ότι ήμουν στην πατρίδα μου, ήταν ότι καλύτερο!

Αλήθεια, πως ήταν για σένα να παίζεις δίπλα από ένα οσκαρικό ηθοποιό όπως ήταν ο Colin Firth στο “Bridget Jones Baby” και με μια διάσημη Χολυγουντιανή ηθοποιό όπως η Dakota Johnson στο “Persuasion”;
H Dakota Johnson ήταν πολύ απλή, γλυκιά, αληθινή και πολύ καλή ηθοποιός.
Και με τον Colin περάσαμε τις ώρες μιλώντας για τα παιδιά μας, την οικογένεια μας… οι περισσότεροι ηθοποιοί που έχω δουλέψει είναι θετικοί και απλοί άνθρωποι.

Σου προκαλεί ιδιαίτερο άγχος όταν είσαι δίπλα από τέτοιας εμβέλειας ηθοποιούς;
Όχι καθόλου….Αυτό που προκαλεί άγχος είναι όταν ο ρόλος είναι μικρός και δεν έχεις πολλές μέρες στο σετ. Ενώ όταν ο ρόλος είναι μεγάλος και πολλές οι μέρες, τότε γίνεσαι όλο και πιο άνετος, συνηθίζεις το σετ…εξοικειώνεσαι με όλους τους συνεργάτες, χαλαρώνεις και το απολαμβάνεις…. Το άγχος δημιουργείται όταν έχεις μόνο μια μέρα για να γυρίσεις μία μεγάλη σκηνή και θα κριθείς από αυτή τη σκηνή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πως αντιμετωπίζεις το άγχος;
Συνήθως λέω “θα κοιμηθώ νωρίς το βράδυ πριν το γύρισμα” και συνήθως δεν κοιμάμαι καθόλου λόγω άγχους! (Γέλια!)

Σήμερα τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου ως ηθοποιός;

Θέλω να φτάσω σε ένα σημείο που να έχω πολύ ωραίες προτάσεις. Θέλω σύντομα να κάνω θέατρο γιατί έχει από το 2016 να κάνω, όταν είχα παίξει στο Bush Theatre. Αγαπώ πολύ και το θέατρο, είναι κάτι διαφορετικό. Δεν σου κρύβω πως θα ήθελα να κάνω θέατρο και στα ελληνικά. Θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω την Κλυταιμνήστρα, ή να παίξω Τσέχωφ…. Θα ήθελα να παίξω θέατρο σε Ελλάδα ή Κύπρο με καλούς συντελεστές. Επίσης μου αρέσει η τηλεόραση πάρα πολύ. Θέλω έναν σημαντικό ρόλο σε μια καταξιωμένη σειρά….Έχω αρκετά όνειρα γύρω από τη δουλειά μου…. Το σημαντικότερο, να συνεχίσω να δουλεύω, να ρισκάρω, να μαθαίνω.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!