Νικόλας Σμυρνάκης: “Σκοπός της ζωής είναι να βιώσεις τα συναισθήματα που συνδέονται με τις Ανθρώπινες Ανάγκες. Πώς; Εκπληρώνοντάς τες”

Του Συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Αγαπημένοι μου Συνοδοιπόροι,

Στην ΑΛΗ8ΕΙΑ τολμώ ένα νοητικό άλμα. Ισχυρίζομαι ότι όλοι μας έχουμε ήδη βρει τον σκοπό της ζωής μας. Απλώς δεν το έχουμε καταλάβει. Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο για να εξηγήσω τι εννοώ (σελ. 294).

«Σκοπός της ζωής είναι να βιώσεις τα συναισθήματα που συνδέονται με τις Ανθρώπινες Ανάγκες. Πώς; Εκπληρώνοντάς τες.

Αν το καλοσκεφτείς, στην πραγματικότητα δεν ψάχνεις τη δουλειά, την ασχολία, τους ανθρώπους που συνιστούν τον σκοπό της ζωής σου. Όχι. Ψάχνεις τα συναισθήματα που όλα αυτά θα σε κάνουν να νιώσεις.

Αναζητάς την τρυφερότητα από έναν περιποιητικό σύντροφο. Όχι τον σύντροφο. Αν έψαχνες τον σύντροφο και μόνο, θα έβρισκες τον οποιονδήποτε. Εκείνος που θα σου δώσει την τρυφερότητα είναι ο κατάλληλος. Αναζητάς την αίσθηση αυτοπραγμάτωσης από μια εργασία και όχι το μέσο ή το εργαλείο, δηλαδή τη δουλειά».

Προϋπόθεση για όσα αναφέρονται παραπάνω είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι 8 Ανάγκες μας και να αναζητάμε παραγωγικούς τρόπους για να τις εκπληρώσουμε.

Γεννάται ένα ερώτημα εδώ! Αν το θέμα είναι η ΑΓΑΠΗ (το συναίσθημα) και όχι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, μπορώ αυτήν την ΑΓΑΠΗ να την προσφέρω στον εαυτό μου, αν δεν βρω τον κατάλληλο; Αλήθεια εσείς τι λέτε;

Αν τώρα το συναίσθημα που αναζητώ είναι η Αρμονία; Τότε τι γίνεται; Εγώ πάντως, αυτές τις μέρες βιώνω μια αρμονία η οποία πηγάζει από ολότελα ασυνήθιστες πηγές. Ο σκοπός μου εκπληρώνεται μέσα από μη αναμενόμενο δρόμο. Αφού είπαμε, δεν είναι μονοσήμαντος. Αφού είπαμε, τα συναισθήματα αναζητάμε, όχι το μέσο.

Τις ίδιες αυτές ημέρες μου στέλνετε συγκινητικά μηνύματα όσοι έχετε επιλέξει την ΑΛΗ8ΕΙΑ ως καλοκαιρινό ανάγνωσμα. Ένας λόγος που το χαίρομαι λίγο παραπάνω είναι γιατί έχουν περάσει 2 χρόνια από την έκδοσή της. Πολύ σας ευχαριστώ για αυτό.

Εύχομαι να αγαπήσετε και το επόμενο βιβλίο (με θέμα την ΑΓΑΠΗ) που έρχεται το Νοέμβρη. Η ΑΛΗ8ΕΙΑ είναι ότι θα διαφέρει πολύ από όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα. Έκπληξη, λοιπόν, έτοιμη να αποκαλυφθεί… οσονούπω.

Την αγάπη μου,
Νικόλας

ΥΓ Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά στα σετ βιβλίων δεν υπάρχουν μεταφορικά.

Ανακαλύψτε όλα τα σετ πατώντας εδώ.

Επίσης, κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ιδιόχειρη αφιέρωση και κάρτα με απόφθεγμα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

error: Content is protected !!