Το SkalaTimes προτείνει πέντε βιβλία για τον Ιούλιο

Κάθε μήνας και κάθε ημέρα προσφέρονται για διάβασμα, αφού όπως πολύ σωστά λένε, τα βιβλία μεγαλώνουν το μυαλό και την καρδιά.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που τα προτιμούν λίγο περισσότερο το καλοκαίρι. Ίσως λόγω διακοπών, παραλίας, χαλάρωσης κτλ. (Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία που τα λατρεύουμε ολόχρονα, κάθε μέρα του χρόνου).
Αν ψάχνετε για ένα καλό βιβλίο για τις διακοπές σας, για την παραλία, για τα βράδια στην βεράντα με καρπούζι ή ποτό, το SkalaTimes σας προτείνει πέντε βιβλία για τον Ιούλιο.
Καλές βουτιές και καλό διάβασμα!

SkalaTimes

ΕΔΩ ΣΑΜ
Συγγραφέας: Dustin Thao
Εκδόσεις: Διόπτρα

Τι θα έκανες αν είχες μια δεύτερη ευκαιρία για να πεις αντίο;
Η δεκαεπτάχρονη Τζούλι έχει καταστρώσει σχέδια για το μέλλον της, θα φύγει από τη μικρή της πόλη με το αγόρι της, τον Σαμ, θα σπουδάσει σε μια μεγάλη πόλη, θα περάσει ένα καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Σαμ φεύγει από τη ζωή της. Από εκείνη τη μέρα, η Τζούλι βιώνει έναν μικρό θάνατο.
Young Adult Books Central: Μια σπαρακτική ιστορία για το πένθος και την απώλεια. Το Εδώ Σαμ είναι ένα νεανικό βιβλίο μαγικού ρεαλισμού για την επούλωση των πληγών και τη συνέχεια της ζωής.
Booklist: Ο Thao παντρεύει επιδέξια ένα χαμηλών τόνων ελεγειακό μυθιστόρημα για το πένθος με μια προκλητική ιδέα βγαλμένη από την επιστημονική φαντασία. Ένα σπαρακτικό, συγκινητικό βιβλίο.
BuzzFeed: Αν σας αρέσουν τα σύγχρονα μυθιστορήματα με μια μικρή δόση μαγείας, αυτό το συγκινητικό βιβλίο για νέους είναι ιδανικό για εσάς.
Associated Press: Το συναρπαστικό θέμα αυτού του νεανικού βιβλίου και το υπέροχο, σε στιλ μάνγκα εξώφυλλο υπόσχονταν ένα συγκινητικό ταξίδι. Ο Thao δεν απογοητεύει τον αναγνώστη. Το Εδώ Σαμ αγγίζει την ψυχή σου αμέτρητες φορές, με σκηνές που πετυχαίνουν ακριβώς τον στόχο.
Το βιβλίο κατάφερε να έχει 70 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.
Έχει εκδοθεί σε 21 χώρες.
Κατάφερε να είναι για 37 εβδομάδες στη λίστα best sellers των New York Times.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ (νέα έκδοση με επίμετρο του συγγραφέα)
Συγγραφέας Pamuk Orham
Εκδόσεις Πατάκη

Ιστανµπούλ, άνοιξη 1975. Ο Κεµάλ και η Σιµπέλ, παιδιά δύο γνωστών οικογενειών της πόλης, ετοιµάζονται να αρραβωνιαστούν. Όταν όµως ο Κεµάλ συναντά τη Φισούν, µακρινή του ξαδέλφη και πωλήτρια σε µπουτίκ, µαγεύεται. Έκτοτε, φαντάζεται διαρκώς το κοινό του µέλλον µε τη Φισούν – και η ζωή του αλλάζει. Ο παθιασµένος έρωτάς του δηµιουργεί ένα αγεφύρωτο ρήγµα που τον χωρίζει από την αστική τάξη της Ιστανµπούλ. Για πολλά χρόνια ο Κεµάλ συλλέγει µε µανία όλα τα πράγµατα που έχει αγγίξει η αγαπηµένη του, ώστε, κοιτάζοντάς τα, να τη νιώθει πάντα κοντά του. Όταν η Φισούν πεθαίνει, µετά από χρόνια, ο Κεµάλ αγοράζει το σπίτι της για να το µετατρέψει σε µουσείο, φόρο τιµής προς εκείνη αλλά και προς τη ζωή που ο ίδιος δεν έζησε. Ένα µουσείο, που θα είναι ταυτόχρονα ο χάρτης µιας κοινωνίας και της καρδιάς του. «Ένα βιβλίο για τον ανεκπλήρωτο έρωτα, άξιο να σταθεί πλάι στη Λολίτα, στη Μαντάµ Μποβαρύ, και στην Άννα Καρένινα… Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Κεµάλ διατρέχει τις δεκαετίες, παρουσιάζοντας ένα γοητευτικό παλίµψηστο από συγγενείς και φίλους, τη ζωή και τα ήθη της µπουρζουαζίας στην Ιστανµπούλ». Financial Times «Το Μουσείο της αθωότητας µας αρπάζει και µας καθηλώνει, εσκεµµένα, ηθεληµένα, σκόπιµα… Ίσως η µυστική του καρδιά χτυπά στην ιστορία της Φισούν: στο ήρεµο κατηγορώ προς έναν πολιτισµό εγκλωβισµένο σε αρχαία ήθη που πνίγουν τις γυναίκες µέχρι θανάτου». San Francisco Chronicle «Το σηµαντικότερο µυθιστόρηµα του 21ου αιώνα… Ανακαλεί τα µεγάλα µυθιστορήµατα για την ερωτική εµµονή του Μπαλζάκ, του Σταντάλ, του Φλοµπέρ, του Ντοστογέφσκι, του Τολστόι και του Τόµας Μαν». The New Leader «Το πιο προσιτό µυθιστόρηµα του Παµούκ και το πιο βαθύ…» -The Economist

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Συγγραφέας: Sarah Pener

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα της συγγραφέα του best seller Το μυστικό φαρμακείο.
Στα σκοτεινά σαλόνια του βικτοριανού Λονδίνου δύο τολμηρές γυναίκες αναζητούν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη μέσα από την επικίνδυνη τέχνη της επίκλησης των πνευμάτων.
1873. Σε έναν εγκαταλελειμμένο πύργο στα περίχωρα του Παρισιού, τελείται μια σκοτεινή σεάνς από τη διάσημη πνευματίστρια Βοντλίν Ντ’ Αλέρ. Γνωστή παγκοσμίως για το ταλέντο της να καλεί τα πνεύματα θυμάτων δολοφονίας προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητα των δολοφόνων, είναι περιζήτητη από χήρες και αστυνομικούς ερευνητές.
Η Λένα Γουίκς έχει έρθει στο Παρίσι με σκοπό να βρει απαντήσεις για τον θάνατο της αδερφής της, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει αποδεχτεί το άγνωστο και, κόντρα στην ορθή λογική, να ξεπεράσει την προκατάληψή της ενάντια στον αποκρυφισμό.
Όταν καλούν τη Βοντλίν στην Αγγλία για να διαλευκάνει μια σημαντική δολοφονία, η Λένα τη συνοδεύει ως μαθητευόμενη. Καθώς όμως συνασπίζονται με τους ισχυρούς άνδρες της Λέσχης Σεάνς Λονδίνου για την επίλυση του μυστηρίου, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι ίσως να βρίσκονται και οι ίδιες μπλεγμένες σε ένα έγκλημα.
Μια αξέχαστη ιστορία που εξερευνά τα θολά όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης, αποκαλύπτοντας τα μεγάλα ρίσκα που είναι διατεθειμένες να αναλάβουν οι γυναίκες όταν θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τους ανθρώπους που αγαπούν.
#1 βιβλίο στην κατηγορία Μυστήριο, Θρίλερ, Σασπένς στο Amazon (Μάρτιος 2023)
To πλέον πολυαναμενόμενο βιβλίο σύμφωνα με τα Goodreads, Washington Post, Good Housekeeping, Bookpage, CrimeReads, Readers Digest, Popsugar, LitHub, E! News κ.ά.
Είπαν για το βιβλίο:
«Μία εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων, της γυναικείας δύναμης και του μεταφυσικού». –Booklist
«H Penner παραδίδει ακόμη μία καθηλωτική φεμινιστική ιστορία μυστηρίου. Οι λάτρεις του είδους θα το απολαύσουν». –Publishers Weekly

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ
Συγγραφέας: Colleen Hoover
Εκδόσεις Διόπτρα

Το νέο βιβλίο που κατέκτησε το BookTok. Ισχύει τελικά ότι η αγάπη όλα τα νικά; Μία νεανική ιστορία γεμάτη ανατροπές και οδυνηρές αλήθειες.
Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.
“Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.
Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.
Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Τι θαυμάσιο ανάγνωσμα! Σε αγγίζει πολύ προσωπικά και σε κάνει να θες να το διαβάσουν και άλλοι γύρω σου. -USA Today

ΝΗΣΟΣ θΕΡΟΣ
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου
Εκδόσεις: Ψυχογιός

«Μόνο μη μου ζητήσετε να λύσω το πρόβλημα της ατεκνίας», τους το ξέκοψε ο καπετάν Διαμαντής. «Το σπέρμα μου κουβαλάει πιο πολύ ιώδιο κι από τραυματιοφορέα. Το πιθανότερο είναι να γεμίσω το νησί γοργόνες…»
Μια Χώρα πιο λευκή κι από νεκροταφείο Εσκιμώων. Μια μαύρη γάτα που περιπολεί στ’ ασβεστωμένα σοκάκια. Μια άδεια εκκλησία κι ένα φισκαρισμένο μπορντέλο. Μια καραβιά εξαφανισμένοι τουρίστες. Ένας σταυρός βυθισμένος στον πάτο του λιμανιού. Τρεις γαβάθες θανατερό τζατζίκι. Μια κλεμμένη σωβρακοφανέλα αγροφυλακής. Ένα δοχείο νυκτός γεμάτο παθιασμένα δάκρυα. Ένας απελπισμένος έρωτας. Μια διαολεμένη ναυτική βεντέτα. ΤΙ ΦΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ;
Το πιο κεφάτο, το πιο φευγάτο μυθιστόρημα που θα διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι.




Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!