Γιώργος Κωνσταντίνου Πρόεδρος Νέας Σαλαμίνας: “Έχουμε ως στόχο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας μια διάκριση”

Ο Νέος Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, γνωστός στη Λάρνακα αφού είναι δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας τα τελευταία 7 χρόνια, δίνει την πρώτη του συνέντευξη ως Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλά στο SkalaTimes και τονίζει πως “Η λέξη “αδύνατο” στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Τα πάντα είναι δυνατά και τα πάντα είναι αδύνατα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πως θα πάει μια ομάδα. Το νέο Δ.Σ της Νέας Σαλαμίνας είναι νέοι άνθρωποι με φιλοδοξίες και έχουμε ως στόχο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας μια διάκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αντιλαμβανόμαστε τις όποιες δυσκολίες”.
Περισσότερα στην πιο κάτω συνέντευξη.

Της Γιώτας Δημητρίου

Τι σημαίνει για σένα να αναλαμβάνεις την Προεδρία ενός ιστορικού σωματείου, όπως είναι η Νέα Σαλαμίνα;
Είναι πάνω από όλα μια τεράστια ευθύνη. Με γεμίζει με ένα αίσθημα σοβαρής υποχρέωσης απέναντι σε όλο τον κόσμο της ομάδας, αλλά ιδιαίτερα σε εκείνους που πίστεψαν ότι μπορώ να τα καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα από αυτή τη θέση. Θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους.

Για σένα τι σημαίνει η Νέα Σαλαμίνα;
Η Νέα Σαλαμίνα δεν είναι απλώς ένα Σωματείο, είναι μια μεγάλη ιδέα η οποία συνδέεται με την Αμμόχωστο. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο της Αμμοχώστου που μεταφέρθηκε μετά την προσφυγιά του ’74 στις ελεύθερες περιοχές.

Σε ενδιαφέρουν τα κοινά, είσαι δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, σύζυγος, πατέρας. Αήθεια, για σένα τι σημαίνει η ανάμειξη με τα κοινά;
Πάντα με ενδέφερε να ασχολούμαι με τα κοινά και να βοηθώ στο μέτρο των δυνατοτήτων μου. Σίγουρα όμως η οικογένεια είναι για μένα το παν. Μέσα από την οικογένεια και κάποιες άλλες αξίες προσπαθώ να προσφέρω στην κοινωνία μας, είτε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε μέσα από το Σωματείο. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ να προσφέρω. Αν ο καθένας μας προσφέρει, ότι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, αντιλαμβάνεστε το όφελος για την κοινωνία και τον κόσμο μας γενικότερα!

Το να προσφέρεις ως Πρόεδρος του Σωματείου πως είναι;
Σίγουρα είναι διαφορετικό το να προσφέρεις από μια τέτοια θέση, διότι στο χώρο του ποδοσφαίρου το επίπεδο πλέον έχει ανέβει σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και είναι περισσότερες οι απαιτήσεις.
Το δικό μας σωματείο ακόμη δουλεύει με το μοντέλο σωματείου, δηλαδή με τον κόσμο της ομάδας ο οποίος είναι και ο κύριος οικονομικός αιμοδότης. Παρόλο που ξέρουμε ότι σε άλλες ομάδες έχουν μπει επενδυτές, έχουν μπει κάποια εκατομμύρια. Αυτό που θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος μας είναι ότι τον θέλουμε δίπλα μας γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αλλά, από την άλλη, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μια καλή πορεία και διάκριση.

Υπάρχουν κάποια διαχρονικά προβλήματα στο ποδόσφαιρο όπως είναι η βία, τα στημένα παιχνίδια, κ.α Αυτά εσείς ως σωματείο πως τα βλέπετε;
Παρακολουθούμε, καταλαβαίνουμε και ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας. Ναι, υπάρχουν προβλήματα, αυτά που έχεις αναφέρει και άλλα. Ωστόσο, για εμάς, ως Νέα Σαλαμίνα, αυτά είναι ξένα προβλήματα γιατί στο δικό μας σωματείο δεν υπάρχουν. Το δικό μας σωματείο μάχεται για καθαρές αξίες, για την ιδέα που λέγεται Νέα Σαλαμίνα, στόχος μας είναι το ευ αγωνίζεσθαι. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς οι οποίοι οφείλουν να βρουν τις λύσεις για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και την διαφάνεια.

Όσοι φίλαθλοι θα διαβάσουν την συνέντευξη αυτή θα θέλουν να δουν μια τοποθέτηση σου για τη νέα σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστο….Να μας πεις κάτι;
Αυτό που πρέπει να πούμε στο κόσμο της ομάδας και γενικά στο φίλαθλο κοινό είναι ότι έχει γίνει μια αξιόλογη πορεία πέρσι με αποτέλεσμα να μπει ακόμη πιο ψηλά ο πήχης. Η ομάδα τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, παρόλο που ξεκινούσε ερχόμενη από τη Β κατηγορία, εντούτοις έκανε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Εμείς φέτος οφείλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία, τις καλές εμφανίσεις. Σίγουρα θέλουμε να πάμε καλά, να παρουσιάζουμε όμορφο και ορθόδοξο ποδόσφαιρο, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει και η διάκριση για την οποία διψά ο κόσμος της ομάδας μας. Θέλουμε να έρθει επιτέλους μια διάκριση….

Δεν το θεωρείται αδύνατο;
Η λέξη “αδύνατο” στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Τα πάντα είναι δυνατά και τα πάντα είναι αδύνατα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πως θα πάει μια ομάδα. Το νέο Δ.Σ της Νέας Σαλαμίνας είμαστε νέοι άνθρωποι με φιλοδοξίες και έχουμε ως στόχο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας μια διάκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αντιλαμβανόμαστε τις όποιες δυσκολίες, όπως είναι πχ ο προϋπολογισμός μας που είναι από τους πιο χαμηλούς στην κατηγορία μας, όμως θέλουμε να δώσουμε χαρά στον υπέροχο κόσμο της Νέας Σαλαμίνας μέσω μίας διάκρισης.

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα για μια καλή παρουσία της ομάδας;
Πάρα πολύ σημαντική! Η Σαλαμίνα έχει κόσμο, αρκετές χιλιάδες κόσμο κι αυτό δίνει ώθηση στην ομάδα και βοηθά. Χωρίς τον κόσμο της η Σαλαμίνα δεν θα ήταν αυτή που είναι!
Παράκληση μας είναι ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα γιατί τους χρειαζόμαστε όλους! Πρέπει να δώσουν βροντερό παρόν στο ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ για να μην περνά κανένας αντίπαλος εύκολα από το στάδιο.

Είσαι δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, η θητεία σου ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Τι σημαίνει γαι σένα αυτή η θέση; Σκέφτεσαι να επαναδιεκδικήσεις μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας;
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα επαναδιεκδικήσω. Αυτές οι αποφάσεις παίρνονται και συλλογικά μαζί με το κόμμα το οποίο με στηρίζει, θα το δούμε από κοινού όταν έρθει η ώρα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δηλώνω περήφανος για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία 6-7 χρόνια στο Δήμο Λάρνακας. Είμαστε τυχεροί γιατί στο πηδάλιο του Δήμου βρίσκεται ένας αξιόλογος δήμαρχος, ο οποίος έδειξε από την αρχή της θητείας τους τις δυνατότητες του.
Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει δίπλα από τον Δήμαρχο και ένα αξιόλογο δημοτικό συμβούλιο.
Από όλες τις κομματικές ομάδες υπήρχε σύμπνοια απόψεων στα σοβαρά για τη πόλη ζητήματα και άριστη συνεργασία. Βλέπαμε όλοι το καλό της πόλης μας και όχι κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Νομίζω τα έργα μιλούν από μόνα τους και αυτό το καλό κλίμα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει.

Γιώργο εσύ από ποιο μέρος της Αμμοχώστου κατάγεσαι;
Κατάγομαι από Πραστειό Αμμοχώστου και Λύση.

Ως πρόσφυγας και ως πατέρας που τα παιδιά σου μεγαλώνουν μακριά από την κατεχόμενη γη μας τι σημαίνει για σένα το Κυπριακό Πρόβλημα;
Ως πατέρας προσπαθώ με πολλούς τρόπους να μάθουν τα παιδιά μου όσα περισσότερα για την Αμμόχωστο, αλλά και για όλη την κατεχόμενη γη μας. Ακόμη και όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας κάτι μαθαίνουν και κερδίζουν, γιατί η ομάδα μας είναι φάρος μνήμης και επιστροφής, γνωρίζοντας ανθρώπους αλλά και διαβάζοντας την ιστορία της ομάδας, τα παιδιά έρχονται κοντά στην ιστορία μας. Επίσης οι εξιστορήσεις γιαγιάδων και παππούδων βοηθούν στο να μάθουν τα παιδιά μας την ιστορία της κατεχόμενης γης μας.
Οφείλουμε κι εμείς οι πρόσφυγες της δεύτερης γενιάς να ματαλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την αγάπη για τα κατεχόμενα μας, να τους μάθουμε την ιστορία, αλλά και τα γεγονότα που οδήγησαν στο ’74.

Το σύνθημα της Νέας Σαλαμίνας είναι ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ. Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ανέλαβες πρόεδρος; Για να μην την αφήσεις μόνη ποτέ;
Σίγουρα! Αγάπησα το Σωματείο γιατί ήμουν και τα προηγούμενα χρόνια σε Δ.Σ. Γνώρισα από κοντά τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τα προηγούμενα μέλη του Δ.Σ κι αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα τόσο κοντά στην ομάδα.
Μέσα από την τριβή και την δοκιμασία των σχέσεων κατάλαβα ότι αυτό το σωματείο δεν είναι απλά ένα σωματείο, είναι κάτι παραπάνω.

Νέο Δ.Σ Νέας Σαλαμίνας:

Πρόεδρος: Γιώργος Κωνσταντίνου
Αναπληρωτής Πρόεδρος & Υπεύθυνος Οικονομικού Γραφείου: Ανδρέας Λάζος
Αντιπρόεδρος Διοίκησης: Κωνσταντίνος Παναγιώτου
Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής Ποδοσφαιρικού Τμήματος: Δημήτρης Λάζος
Γραμματέας: Ανδρέας Θ. Αβραάμ
Ταμίας: Γιώργος Δημητρίου
Επικεφαλής Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: Γιώργος Καζαμίας
Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος: Σωκράτης Παναγή
Επικεφαλής Τμήματος Ακαδημιών: Ηλίας Σκορδής
Υπεύθυνος Β’ Ομάδας: Χρίστος Χριστοδούλου
Υπεύθυνος Εγκαταστάσεων: Πέτρος Ανδρέου
Υπεύθυνος Τμήματος Πετόσφαιρας: Πάτροκλος Ιωάννου


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!