Ευρωπαική Ημέρα Θάλασσας – Ανοικτά Εργαστήρια στη Παραλία στη Λάρνακα


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα στην Κύπρο – European Maritime Day (EMD) in Cyprus το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας συμμετέχει και διοργανώνει 2 (δύο) δημιουργικά εργαστήρια για ηλικίες από 6 μέχρι 12 χρονών.

***Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού ***
“Παιχνίδια στην Άμμο – Βρες την χελώνα”
🗓 Σάββατο 20 Μαιου
🕑 10 π.μ. μέχρι τις 11.30 π.μ.
📍Μεσαιωνικό Κάστρο / Παραλία
🎫 Είσοδος Ελεύθερη με εγγραφή στο σύνδεσμο
https://forms.gle/DHygCVtVToHxuBCp9

Περιγραφή:
Με σκοπό την εκπαίδευση και τη γνωριμία παιδιών και νέων με τη θάλασσα και τηθαλάσσια ζωή, το εργαστήρι επιδιώκει να επιμορφώσει τα παιδιά μέσα σε ένα κλίμα διασκέδασης και παιχνιδιού.
Ως μικροί διασώστες/ακτιβιστές, θα πρέπει να περάσουν μέσα από διάφορες δοκιμασίες για να βοηθήσουν την μαμά χελώνα να βρει τα χελωνάκια της. Τα παιδιά θα ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν οι χελώνες αλλά και τα αυγά
τους.

*** ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ / “Εκπαιδευτική Πλατεία – Παιχνιδότοπος κοντά στη Θάλασσα”***
🗓 Κυριακή 21 Μαιου
🕑 10:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.
🎫 Είσοδος Ελεύθερη με εγγραφή στο σύνδεσμο
https://forms.gle/DHygCVtVToHxuBCp9

Περιγραφή:
Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Λάρνακα και τη θάλασσα χρειάζονται τους μικρούς αρχιτέκτονες για να τους ετοιμάσουν προτάσεις για την πιο απίστευτη γεμάτη δραστηριότητες περιοχή της πόλης όπου θα μπορούσε ο επισκέπτης να περάσει όλη του μέρα εκεί.
Ενας πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, που αγαπούν τη θάλασσα.
Ως μικροί αρχιτέκτονες, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δημιουργήσουν μακέτες της εκπαιδευτικής πλατείας, όπου θα προσθέσουν τις δικές τους ιδέες γύρω από τη θάλασσα, την εκπαίδευση και το παιχνίδι.

🏊‍♂️ Σκοπός των εργαστηρίων είναι προώθηση της σημαντικότητας των ωκεανών, των θαλασσών και της θαλάσσιας ζωής στην καθημερινότητα μας, μέσα από δημιουργικούς τρόπους.
🟠 🟢 🔴 🔵

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας γιορτάζεται από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2023 στους παραλιακούς Δήμους Αγίας Νάπας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου με την διεξαγωγή ενός σημαντικού αριθμού εκδηλώσεων, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κύριος διοργανωτής, το CMMI – Cyprus Marine and Maritime Institute.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά και στα αγγλικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.cmmi.blue/european-maritime-day-2023-in-cyprus/
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 24001502.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!