Γιουροβίζιον 2023: Ποια 12η θέση για Κύπρο; Η είδηση είναι το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο

SkalaTimes Team

Ότι θα ζούσαμε να δούμε την Ελλάδα να ΜΗΝ δίνει 12αρι στην Κύπρο στην Γιουροβίζιον, δεν το περιμέναμε.

Φέτος, η ελληνική κριτική επιτροπή έδωσε στο Βέλγιο το 12αρι και στην Κύπρο έδωσε μόλις 4 βαθμούς!

Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou σίγουρα άξιζε 12 βαθμούς περισσότερα από το Βέλγιο και σε καμία των περιπτώσεων δεν άξιζε τους 4 βαθμούς που έδωσε η Ελληνική επιτροπή.
Αν η Ελλάδα είχε δώσει περισσότερους βαθμούς η Κύπρος θα έμπαινε στην τελικη δεκάδα!
Τελικά η Κύπρος πήρε την 12η θέση.

Η Σουηδία συγκέντρωσε 583 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση για έβδομη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, χάρη στο τραγούδι Tattoo που ερμήνευσε η Loreen την κατάμεστη Liverpool M&S Bank Arena, γνωρίζοντας την αποθέωση.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Φινλανδία με 526 βαθμούς, στην τρίτη το Ισραήλ με 362 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Ιταλία, στην 4η θέση, η Νορβηγία στην 5η η Ουκρανία στην 6η το Βέλγιο στην 7η, η Εσθονία στην 8η, η Αυστραλία στην 9η και στην 10η θέση η Τσεχία.

Φέτος για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου δεν είχαν μόνο οι 37 χώρες που συμμετείχαν στη Eurovision 2023, αλλά κυριολεκτικά όλος ο κόσμος, αφού μέσω Διαδικτύου μπορούσε να ψηφίσει οποιοσδήποτε από οποιαδήποτε χώρα.  

Το 4αρι της Ελλάδας προς την Κύπρο όπως ήταν αναμενόμενο όχι μόνο συζητήθηκε αλλά έγραψε ιστορία στο Twitter!

Πιο κάτω μερικά από τα σχόλια-αντιδράσεις. Διαβάζονται με ποπ κορν ή καφέ….

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!