Αντριάνα Λάρκου στο SkalaTimes: “θα ήθελα να συνεχίσω να καθιερώνομαι στην ομάδα μου την ΑΕΚ και να είμαι σημαντική για αυτήν”

Η 18χρονη μαθήτρια Αντριάνα Λάρκου, παίχτρια της ομάδας Volleyball της ΑΕΚ Λάρνακας, μιλά στο SkalaTimes για την πολύ καλή και πετυχημένη πορεία της ομάδας φέτος, η οποία κατάφερε να σηκώσει το πρωτάθλημα βόλευ γυναικών Β κατηγορίας και να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία.
Μέσα από τν συνέντευξη η Αντριάνα στέλνει το δικό της μήνυμα, “θα ήθελα να παροτρύνω τα μικρά κοριτσάκια να ασχοληθούν με το βόλεϊ γιατί είναι ένα συναρπαστικό άθλημα”.
Το κορίτσι αυτό που καταφέρνει να συνδυάζει τις απαιτήσεις του αθλητισμού και του σχολείου, αγαπά την ΑΕΚ σαν οικογένεια της και ονειρεύεται να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.
Είναι χαρά και τιμή για το SkalaTimes να φιλοξενούμε σήμερα συνέντευξη της μαθήτριας και αθλήτριας Αντριάνας Λάρκου.

Της Γιώτας Δημητρίου

Αντριάνα εσύ πόσα χρόνια ασχολείσαι με το volleyball;
Με το βόλεϊ ασχολούμαι εδώ και 7 χρόνια, δηλαδή από τότε που ήμουν 11 χρονών, και με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να παροτρύνω τα μικρά κοριτσάκια να ασχοληθούν με το βόλεϊ γιατί είναι ένα συναρπαστικό άθλημα.

Τι νιώθεις ότι κερδίζει μια έφηβος μέσα από αυτό το άθλημα;
Πέραν της άθλησης που είναι κάτι πολύ σπουδαίο, ζεις έντονα συναισθήματα μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις, σε όλη αυτή την διαδικασία. Δημιουργείς μια καινούρια οικογένεια και νέες φιλίες, μαθαίνεις να ζεις αθλητική ζωή και αποκτάς ανθεκτικότητα. Μέσα από όλα αυτά έμαθα την πειθαρχία και να θέτω στόχους. 

Πόσο δύσκολο είναι για σένα ως μαθήτρια να συνδυάζεις μαθήματα/εξετάσεις/διαγωνίσματα με τον αθλητισμό και τα όσα απαιτεί η ομάδα;
Είναι πολύ δύσκολο αλλά εγώ το αντιμετωπίζω σαν πρόκληση. Μέσα από την καλή οργάνωση του χρόνου μου, βάζοντας τις προτεραιότητες μεταξύ των δύο, ανάλογα την κάθε στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποδεχτείς ότι μέσα από την διαδικασία αυτή, θα έρθουν στιγμές που κάτι πρέπει να θυσιάσεις, έτσι ώστε στο τέλος να πετύχεις και τα δύο.

Πως ήταν αυτή η χρονιά για την ομάδα της ΑΕΚ στο βόλεϋ;
Αυτή η χρονιά ήταν ονειρική, αφού μέσα από εξαιρετική παρουσία, πετύχαμε τους στόχους μας και τώρα βρισκόμαστε εκεί που ανήκουμε. Στην Α’ κατηγορία.

Είστε μια δυνατή ομάδα με προπονητή τον  Γιώργο Γεωργίου, Β.Προπονητή τον Άγγελο Γεωργίου, Υπεύθυνη Φυσικής Κατάστασης την αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων την αγαπητή Χρύσα Γκουντενούδη και με Φροντιστή το Πολύβιο Σάββα. Ποιο ήταν το μυστικό για την τόσο καλή σας πορεία φέτος;
Νομίζω το μυστικό είναι ακριβώς ότι όλοι σε αυτό το επιτελείο, με επικεφαλή τον προπονητή μας, μαζί με την διοίκηση, δημιούργησαν μια οικογένεια. Μια οικογένεια με πνεύμα νικητή, χωρίς να έχει σημασία το ποια παίζει και ποια όχι. Θέσαμε στόχους και τους πετύχαμε χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο.

Η ομάδα απαρτίζεται από εσένα και τις Βάσω Χαραλάμπους, Νικολίνα Αντωνίου, Άλκηστις Λευκαρίτη, Θεοφίλη Χαμαλίδου, Μελίνα Ιακώβου (λίμπερο), Αντρεάνα Κουκουμά, Ιωάννα Μπουζέα, Σταύρη Ισιδώρου, Κυριακή Λοίζου, Πόλα Δημητρίου (αρχηγός), Μαριλένα Κάνναου, Χριστίνα Μαργιόλα, Νιόβη Πελεκάνου, Ιωάννα Χρίστου (λίμπερο), Πάμελα Αντωνίου (λίμπερο). Αλήθεια τι βοηθά μια ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της; Ποια η άποψη σου;
Μια ομάδα για να πετύχει χρειάζεται πολλά στοιχεία. Χρειάζεται ταλέντο, χημεία, ρόλους, να έχει καλή οργάνωση και επαγγελματικές συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι η σωστή νοοτροπία που μέσα από αυτή να αντλείς δύναμη,  σταθερότητα και να μπορεί στα δύσκολα ή τα εύκολα, να τα ξεπερνά γρήγορα με αυτοπεποίθηση.

Ποσό σημαντικό είναι (αν είναι) η παρουσία του κόσμου στους αγώνες; Έρχεται κόσμος στους αγώνες σας; Ποιο το μήνυμα σου στους φιλάθλους της ΑΕΚ;
Η παρουσία του κόσμου ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για εμάς. Μας βοήθησε να έχουμε ακόμα ένα επιπλέον κίνητρο και μας έδινε δύναμη και πάθος να πετύχουμε και για αυτούς. Το μήνυμα μου είναι ότι τους θέλουμε κοντά μας, στα εύκολα και στα δύσκολα και εμείς θα δίνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε περήφανους.

Εσύ που θα ήθελες να φτάσεις με το volleyball, τι ονειρεύεσαι;
Εγώ θα ήθελα να συνεχίσω να καθιερώνομαι στην ομάδα μου την ΑΕΚ και να είμαι σημαντική για αυτήν. Ονειρεύομαι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, μέσα από τον χρόνο και την εξέλιξή μου, γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μου.  

Που θα ήθελες να δεις την ομάδα να φτάνει;
Θα ήθελα να δω την ομάδα μου να έχει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και μέσα από τον χρόνο να γίνει πρωταγωνίστρια και διεκδικήτρια τίτλων.

Τέλος Αντριάνα μου, επειδή οι περισσότεροι αναγνώστες μας είναι Λαρνακείς, θα ήθελα, ως 18χρονη αθλήτρια της ΑΕΚ volleyball, να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους αναγνώστες μας.
Πρώτα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν στην σεζόν που πέρασε και σε κάθε αγώνα μας βοήθησαν. Για τον κόσμο που έρχεται να μας δει, να συνεχίσει και στους υπόλοιπους να έρθουν να μας δουν, έστω σε ένα αγώνα και είμαι βέβαιη ότι θα τους αρέσει και θα αγαπήσουν ακόμα ένα άθλημα και θα θέλουν να το παρακολουθούν.

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!