Οξάνα Λαούρη εκτελεστική διευθύντρια του BNI στη Κύπρο: « H δυναμική στην επιχειρηματική κοινότητα της Λάρνακας αλλάζει, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν έτσι ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή»

Η Οξάνα Λαούρη μιλά στο SkalaTimes για την νεοσύστατη ομάδα της BNI στη Λάρνακα και μας εξηγεί τι είναι αυτή η παγκόσμια πλατφόρμα και με ποιους τρόπους μπορεί να βοηθήσει μια μικρή ή μια μεγάλη επιχείρηση.
Μετά την Πάφο, Λεμεσό και Λευκωσία έφτασε η ώρα της Λάρνακας. Γιατί άργησε η Λάρνακα; Η κ. Λαούρη εξηγεί: «Όλα γίνονται στον χρόνο τους. Έχουμε δει ότι η δυναμική στην επιχειρηματική κοινότητα της Λάρνακα αλλάζει, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν έτσι ώστε να προχωρήσει η περιοχή. Περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι είναι τώρα ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες. Ίσως οι παγκόσμιες αναταράξεις τα τελευταία τρία χρόνια να έχουν επιταχύνει την διαδικασία των επιχειρηματιών που αποδέχονται νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας και γίνονται πιο ευέλικτοι γενικά και συνειδητοποιώντας την ανάγκη να προσαρμοστούμε γρήγορα στη διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Το να είσαι περιτριγυρισμένος από άλλους ομοϊδεάτες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών είναι μια μεγάλη βοήθεια. Πιστεύουμε ότι η η κατάλληλη στιγμή για τη Λάρνακα είναι τώρα».
Σήμερα, πάνω από 290.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το BNI Network για τη δημιουργία σχέσεων και παραπομπών για να μεγαλώσουν τον κύκλο εργασιών τους και κατ΄επέκταση να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Περισσότερα στη πιο κάτω συνέντευξη της κ. Οξάνας Λαούρη στο SkalaTimes.

SkalaTimes

Interview Follows in English

Oxana καταρχάς πες μας λίγα πράγματα για σένα.
Είμαι στο χώρο των Διεθνών Κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων (International Property Business) για 25 χρόνια, με μεγάλη εμπειρία στο Real Estate, στην Αγορά ακινήτων, σε όλο τον κόσμο. Είμαι επίσης ειδική σε θέματα διεθνών δικτύων και από τις 21 Δεκεμβρίου 2012, επικεντρώθηκα στο BNI (Business Networking International) και αφοσιώθηκα στο να βοηθάω τα μέλη του BNI να δημιουργήσουν περισσότερες επιχειρήσεις εντός Κύπρου, αλλά και εκτός.
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο BNI είναι οι υπέροχοι άνθρωποι που με περιβάλλουν σε κάθε χώρα που επισκέπτομαι.
Είμαι απόφοιτη Νομικής του Πανεπιστημίου Bloomsbury, Ηνωμένου Βασιλείου και τα ενδιαφέροντά μου είναι τα ταξίδια, το διάβασμα, η μελέτη και να βοηθάω τους ανθρώπους. Μου αρέσει να φέρνω ανθρώπους και ευκαιρίες μαζί.
Στον ελεύθερο χρόνο μου ακολουθώ ένα άλλο επίσης πάθος μου, τη φωτογραφία, με ειδίκευση στα πορτρέτα, τα ταξίδια και τα φωτορεπορτάζ.

Εσύ πότε έμαθες για την BNI;
Εγώ μπήκα στην BNI το 2011, μετά από μια πρόσκληση για να γίνω μέλος και σύντομα προχώρησα στη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας του BNI για τη Κύπρο (το 2012). Εκπαιδεύτηκα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ταυλάνδη, την Ινδία και σε όλη την Ευρώπη.

Τι ακριβώς είναι το BNI;
Το BNI είναι το Business Network International. Το BNI αναγνωρίζεται ως το καλύτερο επαγγελματικό πρόγραμμα μάρκετινγκ παραπομπής, με περισσότερα από 300.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και την κορυφαία οργάνωση για επιχειρηματική δικτύωση και παραπομπή στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Ivan Misner το 1985 και είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για τοπικές επιχειρήσεις να λαμβάνουν παραπομπές για την επιχείρηση τους.

Πόσες ομάδες BNI υπάρχουν στην Κύπρο και σε ποιες πόλεις;
Τα πέντε υφιστάμενα chapters (ομάδες) είναι στην Πάφο, Λεμεσό και Λευκωσία και τώρα ξεκίνησε στη Λάρνακα το έκτο.

Είναι σχετικά νέα η ομάδα της Λάρνακας (εδώ και ένα μήνα περίπου) γιατί άργησε να δημιουργηθεί ομάδα στη Λάρνακα, ενώ η Λεμεσός πχ έχει περισσότερες από μία ομάδες;
Όλα γίνονται στον χρόνο τους. Έχουμε δει ότι η δυναμική στην επιχειρηματική κοινότητα της Λάρνακας αλλάζει, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν έτσι ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή. Περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι είναι τώρα ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες. Ίσως οι παγκόσμιες αναταράξεις τα τελευταία τρία χρόνια να έχουν επιταχύνει την διαδικασία των επιχειρηματιών που αποδέχονται νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας και γίνονται πιο ευέλικτοι. Συνειδητοποιούν την ανάγκη να προσαρμοστούμε γρήγορα στη διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Το να είσαι περιτριγυρισμένος από άλλους
ομοϊδεάτες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών είναι μια μεγάλη βοήθεια. Πιστεύουμε ότι η κατάλληλη στιγμή για τη Λάρνακα είναι τώρα!

Τι πρέπει να διαθέτει κανείς για να μπορεί να γίνει μέλος της BNI;
Η επίσκεψη σε μια συνάντηση είναι το πρώτο σας βήμα για να βρείτε ένα εντελώς νέο δίκτυο παραπομπών. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και τα μέλη είναι πρόθυμα να ακούσουν τα πάντα για την επιχείρησή σας και τι προσφέρετε. Στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε για ένταξη σας μέσα στην ομάδα, μέσω της Επιτροπής Μελών. Αυτό γίνεται με υποβολή αίτησης και συνέντευξη με την επιτροπή.

Δώσε μας ένα καλό λόγο γιατί μία μικρή ή μεγάλη επιχείρηση στη Λάρνακα να γίνει μέλος της BNI Λάρνακας;
Επειδή «οι παραπομπές λειτουργούν». Το 55% των παραπομπών που κερδίζει κανείς μέσα από το BNI αποδίδουν και βοηθούν στην αύξηση των εσόδων της επιχείρησης.
Είμαστε επικεντρωμένοι στα μέλη μας και στο δίκτυο παραπομπής επιχειρήσεων που έχει αποδεδειγμένες στρατηγικές για την ανάπτυξη μακροχρόνιων επαγγελματικών σχέσεων. Μέσα από την BNI τα μέλη έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέσω του συστήματος μάρκετινγκ παραπομπής που διαθέτουμε, να εξελίξουν την επιχείρησή τους και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.
Για παράδειγμα, όπως σωστά το έθεσε ένα μέλος του BNI, ο
Παναγιώτης Μυλωνάς, «Ως μέλος της BNI Κύπρου την τελευταία δεκαετία, μπόρεσα να οικοδομήσω συνδέσεις με περισσότερους από 350 πελάτες σε όλη τη χώρα. Η αφοσίωσή μου στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την πίστη των πελατών μου. Η BNI έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επέκταση του επιχειρηματικού μου δικτύου και στην παροχή ευκαιριών για ανάπτυξη».
Επίσης ένα άλλο μέλος του BNI ο Αδάμος Θεοδούλου έχει πει: «η BNI μου άνοιξε πόρτες που δεν θα άνοιγα ποτέ».

Οι άνθρωποι στη Λάρνακα που θα ήθελαν να γίνουν μέλη της BNI Λάρνακας ή να φιλοξενηθούν σε μια συνάντηση για να μάθουν περισσότερα με ποιον μπορούν να επικοινωνήσουν;
Ο Δημήτρης Δημητρίου, συνέταιρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Κύπρο της 4Sight Group Technology, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της οικοδόμησης της ομάδας στη Λάρνακα καθώς αγαπά να βοηθά την πόλη του. Κάνει απίστευτη δουλειά και μπήκε στο ρόλο του BNI Launch Director για αυτό το νέο κεφάλαιο. Όσοι ενδιαφέρονται για την BNI Λάρνακας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλέφωνο 94039122 ή μέσω ημέηλ ddimitriou@4sight.cy, ή ακομη μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στον αριθμό 99483200 ή στο ημέλ oxanabni@gmail.com ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας στο bnicyprus.com/visit-bni.

Τέλος, ποιο το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Μη φοβάστε την αλλαγή, αγκαλιάστε την και απολαύστε την εξευρένηση και τις νέες ευκαιρίες που μπορεί να φέρει.

Oxana Laouri: “Τhe dynamics in the Larnaca business community are changing, with many things happening to move the region forward”

Oxana Laouri gives SkalaTimes readers’ an insight about BNI’s newly formed business team in Larnaca and explains what BNI is, and how it can help the local businesses and community. 
After Paphos, Limassol and Nicosia now it is Larnaca’s turn. Why so long for Larnaca to have its own BNI team? Mrs Laouri explains:  Everything happens in its own time. We have seen that the dynamics in the Larnaca business community are changing, with many things happening to move the region forward. More than ever, people are now open to new opportunities. Perhaps the global turbulence in the last three years has accelerated the process of business people accepting new ways of doing business, and becoming more flexible in general and realising the need to adapt to the ever-changing reality quickly. Being surrounded by other like-minded business owners, and exchanging ideas and experiences is a great help. We believe that the right time for Larnaca is now!”  Today more than 300 000 businesses all around the world are members of BNI Network. 

SkalaTimes


Oxana first of all tell us a few words about you
I have been in the International Property Business for 25 years, with extensive experience in the Real Estate market across the globe. I am also an International Networking expert and from 21st December 2012, I became focused on BNI and dedicated myself to helping BNI members generate more business in Cyprus and other countries.
What I like most about BNI is the wonderful people surrounding me in every country I visit.
I am a graduate of the University of Law in Bloomsbury, UK and my interests are travel, reading, studying, Qigong and helping people. I am passionate about bringing people and opportunities together.
In my free time I also follow my passion for photography, specialising in portrait, travel and photojournalism.

When did you learn about BNI?
I started with BNI in 2011 after being invited to a Chapter meeting, originally as a member and soon progressed to BNI Executive Director in 2012. I am now the National Director for BNI Cyprus, having been trained in the USA, UK, Thailand, India and across Europe.

What is BNI exactly?
BNI is Business Network International. BNI is recognised as the greatest professional referral marketing program, with over 300K members worldwide, and the world’s leading business networking and referral organization ever. It was founded by Ivan Misner in 1985 and is the most popular way that local small businesses get referrals for their business.

How many teams of BNI exist in Cyprus and in which cities?
There are currently five Chapters in Paphos, Limassol and Nicosia, and the sixth we are now launching in Larnaca.

Recently a team created in Larnaca as well. Why it took so long for Larnaca to have its own BNI team?
Everything happens in its own time. We have seen that the dynamics in the Larnaca business community are changing, with many things happening to move the region forward. More than ever, people are now open to new opportunities. Perhaps the global turbulence in the last three years has accelerated the process of business people accepting new ways of doing business, and becoming more flexible in general and realising the need to adapt to the ever changing reality quickly. Being surrounded by other like-minded business owners, and exchanging ideas and experiences is a great help. We believe that the right time for Larnaca is now!

What does it take for someone to be able to join BNI?
Visiting a Chapter meeting is your first step to finding a whole new referral network. You will be welcomed by the members who will be eager to hear all about your business and what you offer. You can then apply for membership to the Chapter through the Membership Committee. This involves filling out an application and an interview with the committee.

Can you tell us one good reason for a big successful business or for a small one to join BNI?
Simply, ‘referrals work’. BNI referrals covert to revenue 55% of the time. We are a member focused business referral network that has proven strategies for developing long-lasting relationships with like-minded professionals. You will create opportunities through our referral marketing system, growing your business and your business skills. For example, as put so eloquently by long time BNI member, Panayiotis Mylonas, “As a BNI Cyprus member for the past decade, I have been able to build meaningful connections with over 350 clients across the country. My dedication to delivering high-quality services has earned me the trust and loyalty of my clients. BNI has played an instrumental role in expanding my business network and providing opportunities for growth”, and BNI member Adamos Theodoulou declares that “BNI has opened doors for me that I would never open”.

People in Larnaca who would like to join BNI Larnaca or to learn more about it whom can they contact?
Dimitris Dimitriou, Partner and Managing Director of 4Sight Group technology in Cyprus has initiated the process of building the team in Larnaca as he is passionate about helping his community. He is doing an incredible job and stepped into the role of BNI Launch Director for this new Chapter. Dimitris can be contacted on 94039122 or at ddimitriou@4sight.cy, or myself on 99483200 or at oxanabni@gmail.com. Or visit our website bnicyprus.com/visit-bni

Last but not least what is your message to SkalaTimes readers?
Don’t be afraid of change, embrace it and enjoy exploring all the new opportunities it may bring.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!