Είναι ο Δημήτρης Μεσημέρης ο απόλυτος σταρ της ελληνικής ροκ μουσικής;

Της Γιώτας Δημητρίου

Φινάλε της σεζόν έκαναν ψες οι Prospectus στο Savino Live, στη πόλη μας τη Λάρνακα, με μια απουσία που ότι και να γραφτεί θα είναι λίγο, θα είναι πολύ λίγο… Εμείς ήμασταν εκεί, για εκείνη την απουσία, για το Νικόλα, για τους Prospectus, για τη μουσική.

Η μπάντα, όπως πάντα, ξεσηκωτική, με βάθος και μια αυθεντική ροκιά που παρασύρει το κοινό.

Για μένα, ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο Δημήτρης Μεσημέρης που τυχαία γιόρταζε και τα 29α γενέθλια του ψες (μα 29 μόνο;)

Ο Μεσημέρης δεν έχει μόνο το ταλέντο της φωνής (και της κιθάρας), ο Μεσημέρης έχει το ταλέντο του σταρ που σε μαγεύει με την ερμηνεία του, που σε τραβά μαζί του στο βυθό της μουσικής του και που ξέρει να επιλέγει τι θα ερμηνεύσει και πώς.
Από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μέχρι το Θάνο Μικρούτσικο και τον Νταλάρα, ο Δημήτρης Μεσημέρης ερμηνεύει τα τραγούδια των σπουδαίων με μια άνεση και μια μαεστρία και τους δίνει μια άλλη αξία, που όμως μπορεί ισάξια να σταθεί δίπλα στους αρχικούς σπουδαίους ερμηνευτές των τραγουδιών.

Ο Μεσημέρης ανεβαίνει στη σκηνή και όλος ο χώρος, πάνω και κάτω από τη σκηνή, γίνεται δικός του, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Στη φωνή του αφήνουμε το τιμόνι και η πιο μεγάλη νύχτα ξημερώνει…..

Είναι ο Δημήτρης Μεσημέρης ο απόλυτος σταρ της ελληνικής ροκ μουσικής; Είναι αυτός ο 29χρονος Κύπριος τραγουδιστής ο απόλυτος σταρ της ελληνικής ροκ μουσικής;

Μπορεί και να είναι, αλλά και πάλι, αν όντος είναι, έχω την βαθιά πεποίθηση πως δεν το επιδιώκει, έχω την πεποίθηση πως το αγόρι αυτό αγαπά την μουσική περισσότερο από την όποια έγνοια για το πως μας κάνει εμάς -ως κοινό και ως ακροατές- να τον βλέπουμε.

Γράφει στην ιστοσελίδα του: “Τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που συνδυάζει στοιχεία από το έντεχνο, τη λαϊκή ελληνική και κυπριακή παράδοση καθώς και από το ρεμπέτικο τραγούδι, με σύγχρονο ήχο, στίχο, μελωδία και ενορχήστρωση. Σπούδασε μουσική, σύνθεση και performance στην Αγγλία. Συμμετείχε σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Κύπρο, σε συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, σε αφιερώματα και μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD single με τίτλο «Εικόνα δίχως χρώμα». Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ «Έχω του κόσμου ποιήματα» σε βινύλιο. Το 2020 επίσης, κυκλοφόρησε τον πρώτο του live δίσκο με την τηλεοπτική παράσταση «Ζωντανή Ηχογράφηση» που περιέχει επιλογές από δικά του κομμάτια, αλλά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας. Το 2021 έγραψε και τραγούδησε δύο τραγούδια, τον “Επιβάτη” και το “Χάρτινο Κουτί” για σκοπούς τηλεοπτικών προγραμμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην πορεία του συμμετείχε σε διάφορα αφιερώματα μεγάλων δημιουργών όπως Γιάννη Ρίτσου, Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Πασιαρδή, Βασίλη Τσιτσάνη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου κ.α”.

Όλα αυτά είναι ο Μεσημέρης και άλλα τόσα, όταν τον βλέπεις live.

Ναι, ο Δημήτρης Μεσημέρης είναι ο απόλυτος σταρ της ελληνικής ροκ μουσική και είναι -αλήθεια;- μόνο 29 χρονών!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!