Σκέψεις πάνω σε μια ασυνήθιστη παράσταση


Της Ευγενίας Σολομωνίδου (Βοηθός Διευθύντρια Α´, Μουσικής)
 

Στις 30 Απριλίου, έληξε το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Λάρνακας με μια ξεχωριστή παράσταση του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας μετρά 15 χρόνια ζωής. Είχα την τύχη να συμμετέχω στις πρώτες του εμφανίσεις και με χαρά είδα ότι η πορεία του συνεχίζεται ανοδικά, με σεβασμό πάντοτε στην ποιότητα του αποτελέσματος.

Η παράσταση της 30ης Απριλίου ήταν ένα πάντρεμα της κλασικής μουσικής με το μιούζικαλ και έφερε τον τίτλο: «Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Broadway”. Εγχείρημα παράτολμο, θα μπορούσε να πει κάποιος… Το αποτέλεσμα όμως εκπληκτικό!


Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στην ιδρύτρια του Οργανισμού, μέτζο σοπράνο Τσβέτα Χριστοφόρου η οποία επέλεξε τα μουσικά κείμενα, τα συνέδεσε με αρμονικό τρόπο, σκηνοθέτησε, αναμίχτηκε στα σκηνικά, έκανε τα πάντα!
Η αγαπητή Τσβέτα είναι πλούτος για τη Λάρνακα! Η πηγαία χαρά της για τη ζωή, η αγάπη για τη μουσική και η τελειομανία χαρακτηρίζει κάθε της παράσταση και το αποτέλεσμα του τελευταίου της τολμήματος ήταν η κορύφωση του τι έχει επιτύχει μέχρι σήμερα.

Οι σολίστες εκλεκτοί και μελωδικότατοι:  Μάριος Ανδρέου, Τασούλα Βορκά, Μάριαμ Βενιζέλου, Adrian Posea, Μαρία Βουλτσοπούλου, Ματθαίος Αλαμπρίτης, Ραφαέλα Βασιλείου,  Armando Hernandez. Και, φυσικά, ψυχή όλων, κορυφαία και μοναδική, η Τσβέτα Χριστοφόρου! Οι ξεχωριστές και όλο ζωντάνια χορογραφίες ανήκαν στην Μαρία Καραπίττα που στηρίζει τον Οργανισμό Όπερας με ποικίλους τρόπους από την γέννησή του μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερη μνεία αρμόζει και στην εξαιρετική πιανίστα που ανέλαβε όλο το βάρος της συνοδείας των καλλιτεχνών, την Έλενα Μιτέλλα Βιολάρη.
Αγαπητές και πασίγνωστες μελωδίες από τον κλασικό χώρο και τον χώρο του μιούζικαλ έσμιξαν με απολαυστικό τρόπο, με μια συνεχή και ταιριαστή ροή που σεβόταν απόλυτα και τα δύο είδη μουσικής, που δεν δημιουργούσε κανένα αίσθημα αμηχανίας ή ασύνδετου στα αυτιά και τα μάτια του κοινού. Αντίθετα!  

Τα συγχαρητήρια μας στον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας για την 15χρονη ποιοτική παρουσία του στο νησί μας. Ευχόμαστε η παρουσία αυτή να συνεχιστεί και να τύχει της στήριξης που της αξίζει από την πόλη μας και την Κύπρο, γενικότερα.
Συγχαρητήρια και στον Δήμο Λάρνακας για το πάντοτε ποιοτικό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής που οργανώνει ετήσια. Η πόλη μας διψά για πολιτισμό και ποιότητα και είναι αξιέπαινοι όλοι οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς που το προσφέρουν αυτό.

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση της αρθρογράφου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!