Όταν μιλάμε για ήρωες που έκαναν τον κόσμο λίγο καλύτερο…..


Για 13 χιλιάδες δολάρια, ο Άγγλος Brandon Grimshaw αγόρασε ένα μικρό ακατοίκητο νησί στις Σεϋχέλλες (Moyenne) και μετακόμισε εκεί για πάντα. Όταν ήταν σαράντα ετών, παραιτήθηκε από τη δουλειά του ως συντάκτης εφημερίδας και ξεκίνησε μια νέα ζωή.
Μέχρι τότε, κανένας άνθρωπος δεν είχε πατήσει το πόδι του στο νησί εδώ και 50 χρόνια. Όπως αρμόζει σε έναν πραγματικό Ροβινσώνα, ο Μπράντον βρήκε έναν συμπαραστάτη ανάμεσα στους ντόπιους. Το όνομά του ήταν Ρενέ Λαφορτέν, γιος ενός ντόπιου ψαρά. Μαζί με τον Ρενέ, ο Μπράντον άρχισε να εξοπλίζει το νέο του σπίτι. Ενώ ο Ρενέ ερχόταν στο νησί μόνο περιστασιακά, ο Μπράντον έζησε στο νησί για δεκαετίες, χωρίς να φύγει ποτέ.
Επί 39 χρόνια, ο Γκρίμσο και ο Λαφορτέν φύτεψαν 16 χιλιάδες δέντρα με τα ίδια τους τα χέρια και έχτισαν σχεδόν 5 χιλιόμετρα μονοπατιών. Το 2007, ο Rene Lafortin πέθανε και ο Brandon έμεινε ολομόναχος στο νησί.
Ήταν 81 ετών. Προσέλκυσε 2.000 νέα είδη πουλιών στο νησί και εισήγαγε περισσότερες από εκατό γιγάντιες χελώνες, οι οποίες στον υπόλοιπο κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Σεϋχελλών) βρίσκονταν ήδη στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Χάρη στις προσπάθειες του Grimshaw, το άλλοτε έρημο νησί φιλοξενεί σήμερα τα δύο τρίτα της πανίδας των Σεϋχελλών. Ένα εγκαταλελειμμένο κομμάτι γης έχει μετατραπεί σε έναν πραγματικό παράδεισο.
Πριν από μερικά χρόνια, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας του προσέφερε 50 εκατομμύρια δολάρια για το νησί, αλλά αρνήθηκε. “Δεν θέλω το νησί να γίνει ένα αγαπημένο σημείο διακοπών για τους πλούσιους. Καλύτερα ας είναι ένα εθνικό πάρκο που όλοι μπορούν να απολαύσουν”.
Και το πέτυχε αυτό το 2008 το νησί όντως ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο.


Πηγή: www.fractalart.gr || Επιμ:Δ.Ντζαδήμα | Via- Lambros Dermentzoglou

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής στο Διεθνές τουρνουά Υδατοσφαίρισης Λαρνακας: «Η πόλη της Λάρνακας αναβαθμίζεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί αρκετές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας»

Στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης που πραγματοποιείται στη Λάρνακα βρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής σήμερα το απόγευμα. Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes ο Υφύπουργος δήλωσε:

error: Content is protected !!