Αλάδατο cake με μπαχαρικά και σοκολάτα ιδανικό για όσους νηστεύουν και για vegan

Γράφει και μαγειρεύει η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα)
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Ηλία

Είστε έτοιμοι για ένα νοστιμότατο, νηστήσιμο και vegan σοκολατένιο cake; Εδώ σας παρουσιάζω σήμερα μία δοκιμασμένη συνταγή, ιδανική για άτομα που κάνουν αυστηρή νηστεία, κατάλληλη και τη Μεγάλη Βδομάδα, εφόσον δεν περιέχει αβγά, λάδι και βούτυρο.
Η συνταγή είναι δικής μου φυσικά “εφεύρεσης”, την οποία δημιούργησα μέσα από “πειράματα” και δοκιμές. Με χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω σήμερα μία συνταγή αγαπημένη μου και εύχομαι να αρέσει και σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Ένα cake απλό, γεμάτο αρώματα και γεύσεις ιδανικό γι αυτούς που νηστεύουν όπως και γι ́αυτούς που είναι vegan.

ΥΛΙΚΑ
● 4 φλυτζάνια αλεύρι κανονικό
● 300 gr ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
● 200 gr καρύδια θρυμματισμένα
● 200 gr αμύγδαλα
● 1 σφηνάκι κονιάκ
● 1 σφηνάκι άνθη κιτρομηλιάς
● 1 κ.γ mixed spice
● 1 κ.γ κανέλα
● 1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
● Το ξύσμα από ενός πορτοκαλίου
● 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
● 1 πρέζα αλάτι
● 1, 5 κ.γ Β/P
● 1κ.γ σόδα
Για την σάλτσα ganache.
● 250 gr σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
● 250 gr φυτική κρέμα γάλακτος
● 1 κ.γ μέλι
● 1 κ.γ κακάο
● Τρούφα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το cake.
Μ ́ενα αβγοδάρτη διαλύουμε το μέλι στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το σφηνάκι κονιάκ και τα άνθη κιτρομηλιάς. Επίης διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα μελιού. Βάζουμε την κανέλα , το mixed spiced και το αλάτι. Σ ́ενα μπόλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το Β/P. Σιγά σιγά προσθέτουμε στο υγρό μείγμα το αλεύρι με το Β/P και τους θρυματισμένους ξηρούς καρπούς. Λαδώνουμε και αλεύρωνουμε μια φόρμα 25 cm και ψήνουμε το cake στους 180° για 60 λεπτά.
Για την ganache.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράση. Μόλις πάρει μια βράσει προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, ανακατεύουμε καλά με αβγοδάρτη και μόλις διαλυθεί η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα λείο. Μόλις κρυώσει το cake το μεταφέρουμε σε πιάτελα και γαρνίρουμε με την ganache. Στολίζουμε με τρούφα και ξηρούς καρπούς.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!