Δήλωση-μαρτυρία της εκπαιδευτικού που ήταν παρούσα στο επεισόδιο με ρατσιστικά κίνητρα που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα

Η είδηση για το επεισόδιο με ρατσιστικά κίνητρα που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο στη πόλη μας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, έγινε θέμα στα περισσότερα κυπριακά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την είδηση συμμαθητές 14χρονου από το Κονγκό του επιτέθηκαν, όταν -σύμφωνα με τις πληροφορίες-, ο νεαρός μαθητής είχε αρνηθεί να δώσει την καρέκλα που καθόταν κατά τη διάρκεια διαλλείμματος. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της αστυνομικής δύναμης, τα οποία κλήθηκαν από την διεύθυνση του σχολείου για επιβολή της τάξης ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει το περιστατικό και διαβεβαίωσε πως το διαχειρίζεται, από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο, σε κάποια δημοσιεύματα, σε sites, έγινε λόγος για τους εκπαιδευτικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν, ότι δεν έσπευσαν να επέμβουν.

Το SkalaTimes βρήκε μία από τις δύο καθηγήτριες που ήταν παρούσα στο συμβάν και συνομίλησε μαζί της. Η ίδια ανέφερε ότι το συμβάν ήταν ιδιαίτερα βίαιο και από την πρώτη στιγμή τόσο η εφημερεύσουσα εκπαιδευτικός, όσο και άλλοι δύο εκπαιδευτικοί και δύο σχολικοί συνεργάτες έσπευσαν, για να απομακρύνουν τους επιτιθέμενους μαθητές και να προστατεύσουν το μαθητή από το Κογκό. Πρόσθεσε ότι ο Άλφα στο πρώτο ρεπορτάζ που έκανε για το περιστατικό αναφέρει ότι ένας εκπαιδευτικός παρακολουθεί αμέτοχος, “είδηση η οποία είναι αναληθής” τόνισε η εκπαιδευτικός, άλλωστε “στην ίδια οπτικογραφημένη σκηνή που πρόβαλε φαίνονται ξεκάθαρα δύο εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να συγκρατήσουν τους μαθητές, εκτιθέμενοι και οι ίδιοι σε κίνδυνο”, είπε.

Το SkalaTimes, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα παιδιών και εκπαίδευσης, τονίζει πως ως κοινωνία οφείλουμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς μείωσης και εξαφάνισης περιστατικών bulling στα σχολεία μας.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί επιτελούν σπουδαίο έργο και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ και όχι να τους στοχοποιούμε άδικα δίνοντας λάθος εντυπώσεις.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα κόμματα, μέσα στη Βουλή, οφείλουν να βρουν και να εφαρμόσουν τις σωστές στρατηγικές, έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο σχολικός εφιάλτης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!