Έχεις κερδίσει το τζόκερ, το ξέρεις;

Κείμενο του Συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Αγαπημένε μου Συνοδοιπόρε,

Πόσο συχνά οι άνθρωποι στις συγκεντρώσεις τους σηκώνουν τα ποτήρια, χαμογελούν και εύχονται «υγεία». Συνήθως έχει και συνέχεια: «Υγεία πάνω απ’ όλα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται».

Κι όμως, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο πέφτουν με τα μούτρα στο γεμάτο λίπη πιάτο τους. Οι πράξεις τους διαφέρουν τόσο πολύ από τα λόγια τους, που πραγματικά αναρωτιέσαι μήπως νομίζουν ότι απαγορεύεται να πράττουν αυτό που λένε. Θεωρητικά, δίνεις αξία στην υγεία σου. Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θεωρείς σημαντικό, αλλά τι κάνεις για να επιβεβαιώσεις τη θεωρία. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να είσαι υγιής από το να υπάρχεις.

Τι να την κάνεις την ύπαρξή σου αν πονάς έντονα και ακατάπαυστα;
Ή αν απλώς είσαι συνδεδεμένος σε ένα μηχάνημα και ζεις, μάλλον επιζείς, λόγω μηχανικής υποστήριξης; 
Τι είναι, λοιπόν, πιο σημαντικό; Η ύπαρξη ή η ευζωία;
Το γνωρίζεις ότι η πιθανότητα να υπάρχεις είναι τετρακόσια τρισεκατομμύρια προς ένα; (σύμφωνα με τον Gary V). Ότι είναι πιο πιθανό να κερδίσεις εννέα φορές το Τζόκερ κατά τη διάρκεια της ζωής σου, από το να έχεις ζωή; (καταλαβαίνεις τώρα γιατί έγραψα στον τίτλο ότι έχεις κερδίσει το τζόκερ;). 
Και ότι αυτή δεν θα κρατήσει για πάντα;
Ή θα τη σπαταλήσεις ή θα την προστατεύσεις, δηλαδή θα την προσέξεις σαν να είναι το πιο πολύτιμο δώρο.
Συνήθως περιμένουμε και περιμένουμε και περιμένουμε… την κατάλληλη στιγμή για να προσέξουμε την υγεία μας, για να χαρούμε, για να κάνουμε κάτι όμορφο για τον εαυτό μας, τους άλλους, περιμένουμε για τα πάντα… Ίσως τα καταφέρουμε στο τέλος να ζήσουμε για πάντα. Ποιος ξέρει; Οι άνθρωποι περιμένουμε τα κακά νέα από τον γιατρό για να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, ενώ ο τρόπος για να μην επισκεφθούμε τον γιατρό είναι πρώτα να αλλάξουμε συνήθειες.

Αν ένας γιατρός σού έλεγε ότι λόγω της αδιαφορίας σου για την ψυχή και το σώμα σου όλα αυτά τα χρόνια, «η σημερινή είναι η τελευταία μέρα σου πάνω στη Γη», πόσο θα μετάνιωνες; 
Ε, λοιπόν, εγώ σου λέω ότι η σημερινή μέρα όχι μόνο δεν είναι η τελευταία σου, αλλά μπορεί να αποδειχτεί η πρώτη της ουσιαστικής ζωής σου.

Την αγάπη μου,
Νικόλας

ΥΓ Την Τετάρτη 01/03/23, στις 21:00 συνεχίζω με το δεύτερο από μια σειρά από lives στο instagram με θέμα τις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες (από το βιβλίο «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ»).
Αυτή τη φορά θα ασχοληθώ με την 2η Ανάγκη, που είναι Η ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ. Και μάλιστα θα έχω καλεσμένο τον αγαπημένο μου χειρούργο-μαιευτήρα-γυναικολόγο Κωνσταντίνο Περιστέρη

Συντονιστείτε ΕΔΩ (αν θέλετε να το παρακολουθήσετε μέσω instagram). 

Όσοι ενδιαφέρεστε για το βιβλίο («Η ΑΛΗ8ΕΙΑ, Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες») μπορείτε να το προμηθευτείτε ΕΔΩ (με αφιέρωση). 

 Τα λέμε λοιπόν την Τετάρτη, στις 21:00.
Για να τα λέμε πιο συχνά, βρείτε με στο InstagramΒρείτε όλα τα βιβλία μου ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!