Μαρία Αυξέντη: “Ότι κατάφερα μέχρι στιγμής στο The Voice είναι απλά ένα λιθαράκι στα μεγάλα σχέδια που έχω για το μέλλον”

Κατάφερε με την συμμετοχή της στο The Voive Greece να κάνει τους κριτές αλλά και τους τηλεθεατές να υποκλιθούν μπροστά στο ταλέντο της φωνής της.
Η Μαρία Αυξέντη, από τη Λάρνακα, λίγο πριν τα cross battles μιλά στο SkalaTimes σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης και μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την εμπειρία της στο The Voice Greece, μέχρι σήμερα και στέλνει το δικό της μήνυμα: “Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να δείτε την παρουσίαση μου στα cross battles του The Voice of Greece το Σάββατο 25/02 στις 21:00 στο Sigma και αν θεωρείτε ότι μου αξίζει μια θέση στον ημιτελικό να με στηρίξετε με την ψήφο σας”.

Περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Της Γιώτας Δημητρίου

Μαρία, θα ξεκινήσω με μια κλισέ ερώτηση, αλλά πιστεύω πως είναι βασική: Η  δική σου σχέση με τη μουσική πώς και πότε ξεκίνησε;
Η απάντηση μου Γιώτα θα ακουστεί επίσης κλισέ, αλλά η μουσική για μένα ήταν μονόδρομος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όλα ξεκίνησαν όταν σε ηλικία περίπου 6 ετών η γιαγιά μου μου πήρε για δώρο το Πάσχα ένα παιχνίδι πιάνο, το οποίο ακόμη έχω και προσέχω σαν τα μάτια μου.
Τότε ήταν που ξεκίνησα να μαθαίνω μόνη μου πως να παίζω διάφορα τραγούδια που άκουγα στο ραδιόφωνο και όταν οι γονείς μου κατάλαβαν την κλίση που είχα προς την μουσική μου πήραν για δώρο ένα αρμόνιο, που είχα μέχρι και τα 12 μου χρόνια. Έπειτα ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, τραγουδιού και θεωρητικών, με καθηγήτρια την αγαπημένη μου Αγγέλα Κωνσταντινίδου η οποία είναι και η συνθέτης/στιχουργός του πρώτου μου τραγουδιού με τίτλο «Αροδαφνούσα».

Από μικρή ήμουν μέλος σε φωνητικά σύνολα που ταξίδευαν εκτός Κύπρου για συναυλίες, συμμετείχα σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις της πόλης μας σαν σολίστ. Τελειώνοντας το σχολείο, το 2014, μου απονεμήθηκε ολική υποτροφία για μουσικές
σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι μουσικές μου σπουδές εστίαζαν τόσο στην
μουσική εκτέλεση και το τζαζ τραγούδι όσο και στην μουσική παιδαγωγική. Τελειώνοντας τις
σπουδές μου στην μουσική με άριστα μου απονεμήθηκε ακόμη μια υποτροφία για σπουδές στο
τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Μουσική Παιδαγωγική όπου αποφοίτησα επίσης με άριστα παμψηφεί. Καθόλη την διάρκεια των σπουδών μου συνέχισα να συμμετέχω σε διάφορα μουσικά και φωνητικά σύνολα, σε μιούζικαλ, να εμφανίζομαι σε διάφορες σκηνές, ξενοδοχεία, μπαράκια και θέατρα σε όλη την Κύπρο και βεβαίως να διδάσκω φωνητική και μουσική προπαιδεία. Μετά το τέλος του μεταπτυχιακού μου αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά με το τραγούδι, την διδασκαλία τραγουδιού και την υγεία της φωνής ενώ παράλληλα στόχος μου ήταν να ανοίξω την δική μου σχολή στην Λάρνακα. Τότε ήταν που ξεκίνησα μαθήματα για να πιστοποιηθώ σαν Vocal Health First Aider.
Παράλληλα από τότε που ήμουν έφηβη μέχρι και σήμερα έγραφα και γράφω τα δικά μου
τραγούδια που εύχομαι με το καλό όταν κυκλοφορήσουν να τα αγαπήσει ο κόσμος όσο τα αγαπώ και εγώ!


Υπάρχει κάποιος άλλος μουσικός στην οικογένεια σου;

Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου παρόλο που αγαπούν πολύ την μουσική και τραγουδουν επίσης πολύ όμορφα, δεν ασχολήθηκαν ποτέ εις βάθος με την μουσική. Ο πατέρας μου έκανε κάποια μαθήματα στο μπουζούκι όταν ήταν έφηβος και φαίνεται να έχει πολύ καλό αφτί αφού ακούγοντας ένα τραγούδι μπορεί να παίξει την μελωδική γραμμή σε διάφορα μουσικά όργανα. Επίσης έχω τρεις υπέροχους ξάδερφους οι οποίοι έχουν σπουδάσει μουσική και ασχολούνται επαγγελματικά.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να λάβεις μέρος στο VOICE Greece;
Από πολύ μικρή παρακολουθούσα διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού στην τηλεόραση και
πάντα έβλεπα τον εαυτό μου στην σκηνή. Το ονειρευόμουνα αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι
παράλληλα ήταν και κάτι που φοβόμουν αφού είμαι τελειομανής και η σκέψη ότι υπάρχει
πιθανότητα να κυκλοφορήσει κάτι στο διαδύκτιο και στην τηλεόραση από εμένα και να μην είναι τέλειο με φόβιζε. Πριν περίπου ένα χρόνο άκουσα τον μπαμπά μου να λέει στον αδερφό μου ότι ίσως να ήταν καλή ιδέα να με δηλώσουν συμμετοχή. Τότε εγώ γέλασα και σκέφτηκα «που να πάω με τέτοιο πρόγραμμα;» αφού την περίοδο εκείνη είχα περίπου 30 μαθητές, συμμετείχα σε μιούζικαλ και είχα διάφορες εμφανίσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό. Εκείνη την στιγμή απλά σκέφτηκα «Αν πάω, θα πάω για να νικήσω».
Από τότε ξεκίνησα να το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Μάλιστα όταν η μαθήτρια μου Ιωσηφίνα
Κουμέττου (η οποία ήταν επίσης με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου) ήρθε για να την
προετοιμάσω για το The Voice της είχα αναφέρει ότι το θέλω και εγώ πολύ αλλά δεν ξέρω με το πρόγραμμα μου αν θα τα καταφέρω φέτος. Φίλοι, συνάδελφοι, ακόμη και μαθητές μου, μου
έλεγαν συνέχεια να κάνω αυτό το βήμα και κάπως έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα και εκεί που δεν το περίμενα βρέθηκα στην υπέροχη σκηνή του The Voice of Greece.

Ποια ήταν τα σχόλια του στενού σου περιβάλλοντος όταν ανακοίνωσες πως θα πας στο διάσημο αυτό τηλεοπτικό show;
Από μικρή έμαθα να ακούω την άποψη των γονιών μου, να συζητάω μαζί τους σημαντικά
ζητήματα, να ζυγίζω τα θετικά και τα αρνητικά και να παίρνω αποφάσεις. Όταν είπα στους γονείς μου ότι σκέφτομαι να συμμετέχω σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολύ θετικοί και θυμάμαι
χαρακτηριστικά τον μπαμπά μου να μου λέει «να πας, μην το πολυσκεφτεσαι… να πας και να το
απολαύσεις! Δεν έχεις τίποτα να χάσεις».
Τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό βέβαια τον ένιωσα από την πρώτη στιγμή από τους μαθητές μου.
Είμαι ευγνώμων για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους αφού όχι μόνο δεν παραπονέθηκαν για τα μαθήματα που έχασαν αλλά με στήριξαν και με στηρίζουν σε αυτό το ταξίδι μου μέχρι και σήμερα τόσο ψυχολογικά αλλά και έμπρακτα αφού μου δημιούργησαν ακόμη και fanpage στο instagram για να ανεβάζουν υλικό από την πορεία μου στον διαγωνισμό.


Η Έλενα Παπαρίζου ήταν η αρχική σου επιλογή πριν πας στο παιχνίδι; 
Η αλήθεια είναι πως πριν πάω στο παιχνίδι όλοι με ρωτούσαν με ποια ομάδα θα ήθελα να πάω
αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω, δεν ήξερα.. Όταν πήγα για το blind audition μου μας
ενημέρωσαν από την παραγωγή ότι είμαστε στα τελευταία επεισόδια οπότε δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις στις ομάδες. Θυμάμαι ότι ανυπομονούσα τόσο πολύ να ανέβω στην σκηνή και να
τραγουδήσω που σχεδόν ξέχασα για λίγα δευτερόλεπτα που βρισκόμουν! Όταν γύρισαν και οι 4 και ξεκίνησαν να με διεκδικούν, η Έλενα και ο Σάκης ήρθαν πολύ κοντά μου και στο τέλος ακολούθησα το ένστικτο μου και πήγα με την Έλενα η οποία από τότε που ήμουν μικρή ήταν μια από τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες.. ίσως η αγαπημένη μου!

Πώς είναι η Παπαρίζου από κοντά ως άνθρωπος και πώς ήταν μαζί σου;
Θα σου πω αυτό που είπα στην οικογένεια μου και στις φίλες μου. Η Έλενα είναι ένας υπέροχος
άνθρωπος! Πέραν από εκπληκτική τραγουδίστρια είναι ένα υπέροχο φωτεινό πλάσμα που σκορπά αγάπη στους γύρω της. Τι να πω… υποστηρικτική, υπομονετική, γεμάτη θετικότητα. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή μου συμπεριφέρθηκε σαν πραγματική κοουτς και με συμβούλεψε με τον καλύτερο τρόπο για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό! Η πιο όμορφη ανάμνηση που έχω με την Έλενα ήταν στις 29/11 την ημέρα των γενεθλίων μου… είχαμε πρόβα και μου τραγούδησε για τα γενέθλια μου πάνω στην σκηνή του The Voice! Συγκινήθηκα τόσο πολύ εκείνη την μέρα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πως η τραγουδίστρια που με ενέπνεε από όταν ήμουν μικρή, το παιδικό μου είδωλο, βρισκόταν μπροστά μου και μου τραγουδούσε για τα γενέθλια μου.

Αλήθεια, πως αντιμετώπισες τα πρώτα δημοσιεύματα για το άτομο σου, σε στυλ  “αυτή είναι η 25χρονη που ξετρέλανε τους κριτές” κτλ
Για να είμαι ειλικρινής δεν έδωσα πολύ σημασία σε αυτά τα δημοσιεύματα. Όταν βάζω ένα στόχο και τον πετυχαίνω αμέσως σκέφτομαι τον επόμενο οπότε όταν αυτά τα δημοσιεύματα
κυκλοφόρησαν εγώ είχα ήδη βάλει τον επόμενο μου στόχο και ήμουν τόσο εστιασμένη σε αυτόν
που δεν ασχολήθηκα και πολύ. Μάλιστα πριν από λίγες βδομάδες μια μαθήτρια μου με ρώτησε αν έψαξα στο διαδύκτιο το όνομα μου και της είπα πως δεν έτυχε… τότε το ψάξαμε μαζί και με μεγάλη μου έκπληξη βρήκα πολλά δημοσιεύματα, από Ελληνικές και Κυπριακές σελίδες, που μιλούσαν για μένα και δεν τα είχα προσέξει καθόλου στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο για να γράψουν για την εμπειρία μου στο The Voice και επι τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και εσένα για αυτή την όμορφη συνέντευξη!

Φοβήθηκες κάποια στιγμή μη “καβαλήσεις το καλάμι”; 
Όπως ανέφερα πιο πριν βάζω στόχους, τους πετυχαίνω και θέτω τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Οπότε όχι, ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα «καβαλήσω το καλάμι» αφού θεωρώ ότι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων στην μουσική όπως και σε όλους τους κλάδους δεν τελειώνει! Μάλιστα πάντα λέω πως όσα πιο πολλά ξέρεις για κάτι, τόσα πιο πολλά νιώθεις ότι δεν ξέρεις! Συνεχίζω να μελετώ και να προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά σαν τραγουδίστρια αλλά και σαν καθηγήτρια φωνητικής.
Θεωρώ ότι τα άτομα που «καβάλησαν το καλάμι» σε οποιονδήποτε χώρο είναι τα άτομα που
σταμάτησαν να αναπτύσονται και να εξελίσσονται! Οπότε αυτό για μένα δεν είναι καν επιλογή.

Στα Battles μονομάχησες με τον Λεύκο. Μίλησε μας λίγο για τα Battles και πως ήταν η μονομαχία αυτή για σένα.
Όταν μας ανακοίνωσαν ότι θα τραγουδήσουμε τζαζ τραγούδι στα battles χάρηκα πάρα πολύ! Μέσα από το παιχνίδι ήθελα να δείξω ότι μπορώ να τραγουδήσω διάφορα στυλ τραγουδιών και η Έλενα μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω και αυτή μου την πλευρά μέσα από την μονομαχία αυτή! Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε με τον Λεύκο ότι κάποια στιγμή θα μονομαχήσουμε και απλά ελπίζαμε ότι θα βγούμε και οι δυο νικητές και έτσι έγινε. Όταν τελειώσαμε την μονομαχία μας και η Έλενα επέλεξε τον Λεύκο δεν απογοητεύτηκα καθόλου! Ήμουν πολύ ευχαριστημένη με την απόδοση μου και αυτό ήταν που μετρούσε πραγματικά για εμένα. Να ανέβω στην σκηνή και να δείξω τις ικανότητες μου! Ευτυχώς φάνηκε ότι και ο Σάκης ενθουσιάστηκε με την παρουσίαση μου αφού πάτησε το κουμπί, με πήρε στην δική του ομάδα και έτσι συνεχίζω στα lives.

Τι κρατάς από το Voice;
Θα μπορούσα να μιλάω για πολύ ώρα για το τι κρατάω από το Voice αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη! Μέσα από το voice γνώρισα άτομα που μοιραστήκαμε την ιδία αγάπη για την μουσική και το τραγούδι και νιώθω ευγνώμων για αυτές τις γνωριμίες. Μέσα από τις πρόβες απέκτησα ακόμη περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες για το τραγούδι και την φωνή, τις οποίες ανυπομονώ να μοιραστώ με τους μαθητές μου και να εφαρμόσω σαν επαγγελματίας τραγουδίστρια. Ότι κατάφερα μέχρι στιγμής στο The Voice είναι απλά ένα λιθαράκι στα μεγάλα σχέδια που έχω για το μέλλον που θα με βοηθήσει να έρθω πιο κοντά στα όνειρα μου.

Η επόμενη μέρα μετά το Voice που σε βρίσκει;
Εύχομαι ότι η επόμενη μέρα μετά το Voice θα με βρει αρχικά με τον τίτλο της νικήτριας του The
Voice of Greece 2023 και παράλληλα ως διευθύντρια της σχολής μου Funky School of Arts by Maria Afxenti που θα βρίσκεται στην περιοχή Αραδίππου στην Λάρνακα. Στην σχολή θα διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα, φωνητική, θεωρητικά μαθήματα μουσικής και άλλες τέχνες. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια δουλεύω στην δημιουργία ενός μοναδικού πλάνου μαθημάτων για άτομα που χρησιμοποιούν την φωνή τους σε καθημερινή βάση όπως δάσκαλοι, ηθοποιοί, παρουσιαστές κλπ με στόχο να διατηρήσουν την υγεία της φωνής τους και να μην αντιμετωπίζουν κούραση ή βραχνάδα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Την ίδια στιγμή θα κυκλοφορήσω το πρώτο μου τραγούδι σε δικούς μου στίχους και μουσική και βεβαίως θα συνεχίσω να διδάσκω τους υφιστάμενους μαθητές μου έχοντας τώρα περισσότερες εμπειρίες να μοιραστώ μαζί τους.

Ποια τα δικά σου καλλιτεχνικά όνειρα;
Όνειρο μου ήταν πάντα να ανοίξω μια πρωτοποριακή σχολή στην Λάρνακα όπου να μπορούν μικροί και μεγάλοι να αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους στην μουσική και τις τέχνες.
Παράλληλα θέλω να συνεχίσω να γράφω τα δικά μου τραγούδια, να τα δημοσιεύω και βεβαίως να γεμίζω θέατρα, αρένες και μαγαζιά με κόσμο που θα τραγουδούν τα τραγούδια μου και θα
απολαμβάνουν την μουσική μου! Το αίσθημα που νιώθω όταν είμαι στην σκηνή είναι πολύ
μοναδικό και θέλω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να καταφέρω να κάνω τον κόσμο να νιώσει τόσο έντονα συναισθήματα μέσα από τα τραγούδια μου. Στόχος μου είναι να βρω τρόπο να
ισορροπήσω τον εκπαιδευτικό μου κόσμο με τον καλλιτεχνικό μου κάτι που μέχρι στιγμής
καταφέρνω αρκετά καλά αλλά έχω ακόμη δρόμο μέχρι να πετύχω ακριβώς αυτό που θέλω! Όταν το καταφέρω αυτό, να διδάσκω και παράλληλα να συνεχίζω να τραγουδώ σε όλη την Ευρώπη και γιατί όχι σε όλο τον κόσμο τότε όλα μου τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα.

Ως κάτοικος Λάρνακας τι θα ήθελες να δεις στη Λάρνακα μας όσον αφορά στα πολιτιστικά; 
Πιστεύω πάρα πολύ στην Λάρνακα και βλέπω πολύ μέλλον και ανάπτυξη. Για αυτό ακριβώς τον
λόγο όπως ανέφερα μέσα στο 2023 θα ανοίξω την δική μου σχολή μουσικής και καλλιτεχνικών
Funky School of Arts by Maria Afxenti. Μέσα από την σχολή μου θα μπορέσω να συμβάλω άμεσα
στην ανάπτυξη των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων αλλά και επίσης να δώσω ευκαιρίες σε νέους
μουσικούς και καλλιτέχνες που θέλουν να διδάξουν σε μια μοντέρνα σχολή και να μοιραστούν την αγάπη τους για την τέχνη. Επίσης θα ήθελα να δω περισσότερα φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και τρόπους προβολής των καλλιτεχνών της Λάρνακας με διάφορους τρόπους. Η Λάρνακα
αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς και θα ήθελα να την δω να αναπτύσσεται και στα πολιτιστικά μας!


Για σένα τι σημαίνει μουσική και ποιο τραγούδι θα μπορούσε να ήταν τίτλος της δικής σου ζωής μέχρι σήμερα;
Μουσική για μένα είναι τρόπος έκφρασης και απελευθέρωσης! Όταν τραγουδάω, παίζω ή διδάσκω μουσική νιώθω πραγματικά χαρούμενη, ευτυχισμένη και ελεύθερη! Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αίσθημα που νιώθω όταν βρίσκομαι στην σκηνή και τραγουδώ ή όταν βλέπω τους μαθητές μου να τραγουδάνε στην σκηνή και να τους καμαρώνω. Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά η μουσική είναι η ζωή μου! Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο.. όταν μαθαίνω ένα καινούριο τραγούδι και ακούω την μελωδία, την ενορχήστρωση και τους στίχους του τραγουδιού είναι σαν να μεταμορφώνομαι σε ταξιδιώτη που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και ανακαλύπτει νέες κουλτούρες, γεύσεις και παραδόσεις. Η μουσική είναι πολυδιάστατη οπότε για κάθε στιγμή και συναίσθημα υπάρχει ένα τραγούδι που το εκπροσωπεί.

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Αγαπημένοι skalatimers, καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που αφιερώσατε χρόνο για να μάθετε για εμένα και την πορεία μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να δείτε την παρουσίαση μου στα cross battles του The Voice of Greece το Σάββατο 25/02 στις 21:00 στο Sigma και αν θεωρείτε ότι μου αξίζει μια θέση στον ημιτελικό να με στηρίξετε με την ψήφο σας.

Το μήνυμα σου στα παιδιά που σκέφτονται να λάβουν μέρος σε μουσικά talent shows;
Η πορεία σας σε ένα μουσικό talent show δεν σας καθορίζει. Θα πρότεινα να εστιάσετε σε στόχους που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στα όνειρα σας και αν θεωρείτε ότι η συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα σας φέρει πιο κοντά σε αυτούς τότε κάντε το. Με σωστή προετοιμασία, αφοσίωση, πάθος και με τα σωστά άτομα να σας καθοδηγούν μπορείτε να ξεπεράσετε τις προσδοκίες σας και των γύρω σας. Το πιο σημαντικό όμως είναι αν δεν πετύχετε ακριβώς αυτό που θέλετε να μην τα παρατήσετε! Συνεχίστε να αναπτύσσετε τις γνώσεις και δεξιότητες σας βάζοντας μικρούς στόχους καθημερινά. Πρέπει να βλέπετε την κάθε σας μέρα σαν μια νέα ευκαιρία για να φτάσετε πιο κοντά στο όνειρο σας.

Τέλος, θα ξαναλάμβανες μέρος σε ενα τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό/ show; 
Σίγουρα θα ήθελα να λάβω μέρος στον πιο γνωστό μουσικό διαγωνισμό στην ιστορία, την
Eurovision. Η Eurovision είναι από τα μεγαλύτερα όνειρα για μένα οπότε βεβαίως και θα ήταν
μεγάλη μου χαρά και τιμή να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε αυτό τον διαγωνισμό. Πέραν της
Eurovision, θα ήταν χαρά μου να συμμετέχω ξανά σε τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό, όχι σαν
διαγωνιζόμενη αλλά σαν vocal coach.

  • Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!