Πόσες Ανάγκες έχεις;

Γράφει ο Έλληνας Συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης

Θα μου πεις “τι με ρωτάς τώρα; Έχω πολλές”. Αν έπρεπε όμως να τις κατηγοριοποιήσεις; Έχεις για παράδειγμα ανάγκη για τρυφερότητα, θαλπωρή, αγκαλιά και συντροφικότητα. Με μια λέξη όλα αυτά… Αγάπη. Να μια γενική κατηγορία (Αγάπη) που καλύπτει ως ομπρέλα όλες τις προηγούμενες.

Όταν σπούδαζα στην ΑΣΟΕΕ άκουσα πρώτη φορά για τη Θεωρία Ιεράρχησης των Αναγκών του Abraham Maslow και τη Θεωρία ERG του Clayton Paul Alderfer.

Μελετώντας τα εξαιρετικά αυτά μοντέλα, εντυπωσιάστηκα. Ταυτόχρονα όμως, δεν σας το κρύβω, πάντα κάτι μου έλειπε. Δεν υπήρχε, για παράδειγμα, πουθενά η έννοια της Καλής Υγείας. Και η έννοια της Αυτοπραγμάτωσης ήταν πολύ γενική και ακαταλαβίστικη.

Γι’ αυτό και μπήκα στην διαδικασία να δημιουργήσω μια δική μου εκδοχή. Για να συμπληρώσω τα δικά μου κενά. Μετά από χρόνια, η μελέτη μου αυτή πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, έγινε βιβλίο. Ναι, μιλώ για το βιβλίο «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ».

Σύμφωνα λοιπόν με τη φιλοσοφία του Ανθρώπου στο ΝηΣί οι Ανθρώπινες Ανάγκες είναι 8. Συγκεκριμένα:

Πρωταρχικές Ανάγκες
Επιβίωση
Ασφάλεια
Καλή Υγεία
Διαφορετικότητα- Έκπληξη
Αναγνώριση

Ανώτερες Ανάγκες
Πρόοδος
Αγάπη
Πληρότητα

Ο ήρωας του βιβλίου, Μαρτίνος, κάνει ένα ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου, συναντά τους μελετητές των 8 Ανθρώπινων Αναγκών προσπαθώντας να φτάσει στην Αλήθεια.

Κι αυτό γιατί οι 8 Ανθρώπινες Ανάγκες έχουν εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής μας, είτε πρόκειται για το Γνώθι Σαυτόν, την Ευτυχία, τον Σκοπό ζωής, τις Σχέσεις, την Επιτυχία, την Ηγεσία, τη Λήψη Αποφάσεων, την Αλλαγή συνηθειών, την Αντιμετώπιση αναβλητικότητας.

Είτε έχετε, είτε δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, ετοιμαστείτε να κάνουμε παρέα μια βουτιά στις Ανάγκες και να αποκωδικοποιήσουμε κάποια από τα “μυστικά” της ανθρώπινης φύσης. Πώς;

Την Τετάρτη 8/2/23, στις 21:00 ξεκινάω το πρώτο από μια σειρά από lives στο instagram και στο facebook με θέμα τις 8 Ανάγκες.

Αυτή την Τετάρτη, θα ασχοληθώ με την 1η Ανάγκη, που είναι Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Συντονιστείτε ΕΔΩ (αν θέλετε να το παρακολουθήσετε μέσω facebook) ή ΕΔΩ (αν θέλετε να το παρακολουθήσετε μέσω instagram).

Όσοι ενδιαφέρεστε για το βιβλίο («Η ΑΛΗ8ΕΙΑ, Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες») μπορείτε να το προμηθευτείτε ΕΔΩ (με αφιέρωση).

Τα λέμε λοιπόν την Τετάρτη, στις 21:00.

Ανυπομονώ!

Την αγάπη μου,
Νικόλας


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!