Πότε το όνειρο γίνεται απωθημένο;

Του Έλληνα Συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Αγαπημένε μου Συνοδοιπόρε,

Αν κάποια στιγμή είχες ένα όνειρο ή αν αυτή τη στιγμή έχεις ένα όνειρο το οποίο είναι ανομολόγητο, το έχεις βάλει λίγο στην άκρη, το φοβάσαι και δεν το έχεις φροντίσει, πιθανότατα αυτό που σήμερα θέλω να σου πω να έχει νόημα για σένα. 

Ξέρεις από τι πεθαίνει ένα όνειρο; Από τη μη εκπλήρωση. Και όταν πεθαίνει το όνειρο γεννιέται ένα απωθημένο. Το απωθημένο συνήθως μένει καιρό μέσα μας. Και ό,τι μένει καιρό μέσα μας και δεν εκφράζεται, καταπιέζεται.Ό,τι καταπιέζεται έχει την τάση να εκρήγνυται και να συμπαρασύρει ό,τι βρίσκεται κοντά. Ακριβώς όπως μια βόμβα που όταν σκάει έχει παράπλευρες απώλειες. Όταν το απωθημένο σκάει μέσα μας, η παράπλευρη απώλεια είναι η ίδια η ψυχή. Ναι, την ψυχή συμπαρασύρει το απωθημένο.    

Πεθαίνει, λοιπόν, το όνειρο, γεννιέται το απωθημένο κι αυτό οδηγεί στον ψυχοπνευματικό θάνατο ή αλλιώς στο θάνατο από σκοτωμένα όνειρα. Ενώ ο βιολογικός είναι μια κι έξω, ο ψυχοπνευματικός θάνατος μπορεί να είναι καθημερινός. 

Το ωραίο με τον ψυχοπνευματικό θάνατο ξέρεις ποιο είναι; Ότι σηκώνει Ανάσταση. Ναι, κάποια στιγμή, αν το αποφασίσεις, σε όποια φάση ζωής κι αν είσαι, μπορείς να αναστήσεις το όνειρο. Θα μου πεις: «Ξέρεις, είναι αργά γιατί είμαι 50, 60, 70 ετών». Άκου με λίγο. Είναι αργότερα απ’ ότι ήτανε παλαιότερα. Ποτέ όμως δεν είναι πραγματικά αργά. Είναι τόσα τα παραδείγματα γύρω μας που μας το αποδεικνύουν. Σημασία έχει πόσο σε καίει η φωτιά του ονείρου. Και πόσο θέλεις να φροντίσεις ξανά την ψυχή.Γιατί η ψυχή τρέφεται από το όνειρο.

Την αγάπη μου,
Νικόλας


ΥΓ 1Αγαπημένε μου Συνοδοιπόρε, ίσως σκέφτεσαι, «το δικό μου όνειρο δεν μπορώ πλέον να το αναστήσω». Και πιθανότατα έχεις δίκιο. Δεν μπορείς να το αναστήσεις στην μορφή που το ονειρεύτηκες. Μπορείς όμως να εκπληρώσεις μια παραλλαγή του ονείρου. Αν επιμείνεις, είσαι καταδικασμένος να δεις τουλάχιστον μια κακή παραλλαγή του ονείρου σου να πραγματοποιείται. Και κάποιες φορές, να ξέρεις, η παραλλαγή είναι καλύτερη από το πρωτότυπο.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτή την έννοια, σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο μου «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ».
Θα το βρεις πατώντας ΕΔΩ. Εκεί μιλώ (οι ήρωές του δηλαδή) για τις παραλλαγές των ονείρων και πώς αυτές λειτουργούν.  

ΥΓ2 Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ονείρων; Αφορούν πάντα και άλλους. Ποτέ μόνο εμάς. Από τις ΣΧΕΣΕΙΣ μας με τους άλλους (συνεργάτες, συντρόφους, φίλους κ.ά.) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε κάποια από τα όνειρά μας. Και οι σχέσεις μας με τους άλλους επηρεάζονται από εμάς. Γι’ αυτό και έχουμε δημιουργήσει το workshop «ΣΧΕΣΕΙΣ». Εκεί θα μάθεις τις στρατηγικές που θα σου επιτρέψουν να δημιουργήσεις υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Να βελτιώσεις την ηγετική σου υπόσταση και να αυξήσεις την επιδραστικότητά σου.Θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Λεμεσό (Κύπρος) 11-12 Μαρτίου 2023. Αν δεν καταφέρεις να είσαι εκεί μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο e-learning πρόγραμμα πατώντας ΕΔΩ!

Για πρόσβαση στο workshop «ΣΧΕΣΕΙΣ» πάτησε ΕΔΩ.
Για να τα λέμε πιο συχνά, βρείτε με στο InstagramΒρείτε το βιβλίο μου «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ» ΕΔΩ

Βρείτε όλα τα βιβλία μου ΕΔΩΓια οποιαδήποτε απορία καλέστε μα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!