Ομιλία Κοινοτάρχη Τρούλλων Σπύρου Πάμπουλλου στην χθεσινή εκδήλωση βράβευσης άριστων μαθητών και ανακήρυξης επίτιμων δημοτών Τρούλλων των δύο υπουργών Καρούσου και Νουρή

Χθες Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα “Μιχαήλ Ζένιου” στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Μάμαντος Τρούλλων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρούλλων, η βράβευση των Αρίστων μαθητών της κοινότητας. Επίσης οι Υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Νίκος Νουρής και κ. Γιάννης Καρούσος ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες Τρούλλων οι δύο Υπουργοί.

Πανιερώτατε, Σεβαστό Ιερατείο
Κυρία Προέδρε της Βουλής,
Έντιμοι Υπουργοί,

Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Δήμαρχοι, Κύριοι Κοινοτάρχες, Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι Οργανωμένων Συνόλων, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι

Αγαπητοί συγχωριανοί
Αγαπητά μας παιδιά,

Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο στις 30 του Γενάρη, στην γιορτή των γραμμάτων και θυμούμαστε αυτούς που ένωσαν αρμονικά τον Χριστιανισμό και τον Ελληνικό Κόσμο και έβαλαν τα θεμέλια για την εθνική μας ταυτότητα.

Με την δύναμη των ελληνικών γραμμάτων επιβίωσε το Έθνος μας, μέσα από το κρυφό σχολείο της Ρωμιοσύνης και εξακολουθεί σήμερα να οδοιπορεί στο προσκήνιο της ιστορίας του κόσμου.

Ενώ άλλα κράτη που αποκόπηκαν από τις θρησκευτικές του παραδόσεις ή απώλεσαν την εθνική τους μνήμη, τα οράματα και τις παραδόσεις της  φυλής τους, έχουν εξαφανιστεί.

Τα Ελληνικά Γράμματα είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο των Τρούλλων, πιστό στην μεγάλη αυτή κληρονομιά βραβεύει κάθε χρόνο τους άριστους στο ήθος και στην επίδοση νεαρούς κατοίκους της κοινότητας μας. Για φέτος η βράβευση αφορά διακρίσεις των σχολικών χρονιών 2020-2021 και 2021-2022 καθώς πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λόγω της πανδημίας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο βραβεύει αυτούς που αποτελούν τον πνευματικό προμαχώνα και επιδίδονται με ζήλο και αφοσίωση στη μόρφωση και προσπαθούν να κατακτήσουν την γνώση και τη αρετή, ώστε να γίνουν αυτόνομες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ελεύθεροι και ευδαίμονες αυριανοί πολίτες.

Παράλληλα βραβεύονται και όσοι έχουν θέσει ως στόχο τους την αρχαία ρήση “νους υγιής εν σώματι υγιεί” και ασχολούνται και πρωτεύουν σε διάφορα αθλήματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους πρωταγωνιστές της σημερινής μας εκδήλωσης, εσάς τους άριστους και τους διακριθέντες σε αγωνίσματα και διαγωνισμούς, γιατί μας δίνετε την δυνατότητα να αισιοδοξούμε.

Το αναμνηστικό δίπλωμα ή η πλακέτα που παίρνετε σήμερα έχει ασήμαντη υλική αξία. Θα σας συντροφεύει όμως στη ζωή σας αυτό που συμβολίζει, την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβονται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε.

Και μέσω της δικής σας επιβράβευσης είναι και μια αναγνώριση στους γονείς σας και στους δασκάλους σας που στέκονται δίπλα σας, αφανείς ήρωες για να στηρίζουν τα όνειρα σας.

Η γνώση είναι μεγάλο εφόδιο για τη ζωή που σας περιμένει. Να ξέρετε όμως ότι το μεγαλύτερο εφόδιο στη ζωή είναι το ήθος, είναι οι αξίες που επιλέγουμε. Για να μπορούμε να παραμένουμε αισιόδοξοι, σε πείσμα των καιρών, πρέπει να αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες που διδάσκει η Παιδεία και ο Πολιτισμός μας.

Την Ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, την βελτίωση της προσωπικότητας, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη. Αξίες που επιτρέψαμε να ξεθωριάσουν και είναι ώρα να τις ανακαλύψουμε για να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου συγχαίρω αυτά τα παιδιά, ευχόμενος σ’ αυτά υγεία και συνεχείς επιτυχίες στη ζωή.

Αγαπητοί μου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρούλλων απόψε τιμά παράλληλα και εκφράζει την εκτίμηση του προς τους Έντιμους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Νίκο Νουρή και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο. Σε εκτέλεση της υπό αριθμό 2 ομόφωνης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρούλλων, στην 1 η Συνεδρία 2023, θα τους ανακηρύξουμε επίτιμους Δημότες της Κοινότητας μας ως ένδειξη της βαθιάς μας εκτίμησης για την αμέριστη στήριξη τους.

Φίλες και Φίλοι, θα ήταν παράλειψη μου αν από το βήμα αυτό δεν ευχαριστούσα τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου, κ.κ. Νεκτάριο που αποδέχτηκε την πρόσκλησης μας και βρίσκεται σήμερα μαζί μας, την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου για την εδώ παρουσία της, τον κ. Νίκο Νουρή που θα χαιρετήσει την εκδήλωση και θα μιλήσει για το νόημα της ημέρας, όπως και τον κ. Γιάννη Καρούσο για την παρουσία του και την τιμή που μας κάνουν. Τους Βουλευτές όλων των κομμάτων και όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμάτε όλες τις εκδηλώσεις της Κοινότητας μας.

Τέλος, ευχαριστούμε το Larnaca College και τον συγχωριανό μας Πάμπο Νεοφύτου για την προκήρυξη για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2023-

2024 αριθμό υποτροφιών σε νεοεισερχόμενους φοιτητές. Συγκεκριμένα για την Κοινότητα Τρούλλων προσφέρονται πλήρεις υποτροφίες για τους άριστους μαθητές σε κλάδους σπουδών του κολλεγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Συμβούλιο και στο Larnaca College για περισσότερες πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ.

Ανακήρυξη Υπουργών σε Επίτιμους Δημότες Τρούλλων

Έντιμοι κύριοι Υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Νίκο Νουρή και Γιάννη Καρούσο, Είναι δίκαιον και πρέπον, όπως απαιτούν οι περιστάσεις, να τιμήσουμε τους δύο Υπουργούς της Χώρας κατά την παρούσα τελετή της 30 ης Ιανουαρίου 2023, ημέρα των γραμμάτων, σε εκτέλεση της υπό αριθμό 2 ομόφωνης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρούλλων, στην 1 η Συνεδρία 2023 και να σας ανακηρύξουμε επίτιμους Δημότες της Κοινότητας μας.

Η παρουσία σας και η αποδοχή της πρότασης μας, η οποία μάλιστα λαμβάνει χώρα σήμερα στα πλαίσια της εκδήλωσης Βράβευσης των Αρίστων Μαθητών και Αθλητών της Κοινότητας μας, αποτελεί εξαιρετική τιμή και το ελάχιστο οφειλόμενο χρέος της Κοινότητας Τρούλλων προς εσάς.

Οι Τρούλλοι, μια μικρή ακριτική Κοινότητα, εξ’ ολοκλήρου στην Νεκρή Ζώνη, κάτω από τον Τούρκο κατακτητή, παραμένει εγκλωβισμένη για 49 χρόνια. Οι εξαιρετικές επιδόσεις των κατοίκων της συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανασυγκρότηση της Κοινότητας.

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι αυτού του τόπου αντέχουν, δημιουργούν και εμπνέουν, διατηρώντας την συνοχή τους και αναλλοίωτη την εθνική τους συνείδηση. Δικαιούνται κύριοι Υπουργοί και οι κάτοικοι των Τρούλλων να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, με ασφάλεια και ανάπτυξη στην Κοινότητα τους.

Αυτό κατά κάποιο τρόπο άρχισε να υλοποιείται από την ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντα σας. Σε κάθε κάλεσμα μας για βοήθεια, για ανάπτυξη και για την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων ήσασταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο τίτλος του επίτιμου Δημότη που σας απονέμουμε με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, εκφράζει όχι μόνο την τιμή που νοιώθουν οι Τρούλλοι αλλά και την ελπίδα πως η Κοινότητα μας αποκτά δύο καλούς, ειλικρινείς και ισχυρούς φίλους. Δεν είναι απλή τιμητική διάκριση αλλά η αφετηρία και η επιβεβαίωση μιας ισχυρής σχέσης που υπερβαίνει πρόσωπα και παραταξιακές λογικές. Σας ευχαριστούμε για την θέληση σας να συνδέσετε την θεσμική και πολιτική δραστηριότητα σας με τους Τρούλλους και την θέληση να συμβάλετε στην ανάπτυξη της Κοινότητας μας.

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και αντοχή στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!