«Έσβησε» στον ύπνο του ο τραγουδιστής Νικόλας Φιλήτας

Πέθανε στον ύπνο του ο Κύπριος τραγουδιστής Νικόλας Φιλήτας

Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου, μετά την τραγική είδηση ότι ο μουσικός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Prospectus, Νικόλας Φιλήτας, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή. Ο Νικόλας Φιλήτας πέθανε στον ύπνο του.

Ο Νικόλας Φιλήτας είχε έντονη παρουσία στις μουσικές σκηνές της Λευκωσίας και γενικότερα όλης της Κύπρου ενώ κατέγραψε στο βιογραφικό του πλήθος συναυλιών και παρουσίες σε φεστιβάλ.

Ο καλλιτέχνης ήταν σε ταξίδι αναψυχής στην Αγγλία ενώ πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο, έκανε την τελευταία του εμφάνιση σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Λευκωσίας.

Ο Νικόλας ήταν ιδρυτικό μέλος και ερμηνευτή του κυπριακού συγκροτήματος Prospectus, ο οποίος συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Μπλέ.

O Νικόλας είχε καταγωγή από την κατεχόμενη Μόρφου και έζησε από το 1974 στη Λευκωσία. Ασχολήθηκε με τη μουσική επαγγελματικά από την ηλικία των 13 χρονών και μέσα στα χρόνια καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα ονόματα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου. Είχε πλούσιο κοινωνικό έργο.

Η ανάρτηση των Πυξ Λαξ
«Καλέ μας φίλε Νικόλα. Καλε μας εσύ άνθρωπε. Μας έβαλες σ ένα αυτοκίνητο σκαραβαίο στην Κύπρο μαζί με τον Λαυρεντη και τον Μανο κι έτσι σε γνωρίσαμε.
Κι απο τότε ήσουν πάντα δίπλα μας.Πάντοτε εκεί όποτε σε χρειαστήκαμε . Να παλεύεις για τα τραγούδια που αγαπάς και να πολεμάς για τη μουσική που αγάπησες πιο πολύ απ όλους μας.
Μακάρι όλοι μας να είχαμε το δικό σου πάθος και το κουράγιο σου αδελφέ μας. Η πιο καλή κι αθώα ψυχή κρυμμένη μέσα σ ένα στεντόρειο σώμα και μια σκληρά ντυμένη μορφή.
Πηγες βιαστικά και ήσυχα να βρεις τους φίλους σου σε κάποια κρυφή γωνία στον ουρανό. Με τον ίδιο ξαφνικό τρόπο.
Η οδύνη μας μεγάλη κι η συντριβή μας αβάσταχτη. Αβάσταχτη λύπη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας φίλε», έγραψαν στο Facebook οι Πυξ Λαξ.



H ανάρτηση του Δημοτικού Σύμβουλου Λάρνακας Μάριου Κουκουμά
ζήστε ρε!
Νικόλα μου, φίλε μου ακριβέ, στο καλό!
Ο Νικόλας Φιλήτας, ο τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος Prospectus και κινητήριος μοχλός του, έφυγε σήμερα.
Η φωνή πίσω και δίπλα από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικούς που επισκεφτήκαν το νησί μας.
Ο Νικόλας αποτελεί αδιαμφισβήτητο κεφάλαιο για την έντεχνη ροκ σκηνή της Κύπρου.
Είχαμε πολλά να ζήσουμε ρε Νικόλα ακόμα τζαι έφυες, πολλές μαλακίες να κάνουμε, να τραγουδήσουμε να ονειρευτούμε ρε Νικόλα ένα κόσμο καλύττερον.
Για τα βράδια που μας χάρισες, για τις κουβέντες μας κάτω που τα αστέρκα για τον καλύτερο κόσμο που αξίζει ο άνθρωπος.
“Σ’άντεξε το σχοινί” και φαίνεται κιόλας στο χειροκρότημα!
Ακόμα τζαι τώρα κάμνεις μου μάθημα να ζήσουμε διότι ποττέ εν ξέρεις.
Χαιρετισμούς στον Λαυρέντη μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποχαιρέτησε τον Νικόλα με ανάρτηση στο omonoianews:
Στο καλό Νικόλα! Εις το επανιδείν
Σόκαρε όλους μας η είδηση του θανάτου του Νικόλα Φιλήτα. Ο καλλιτέχνης Νικόλας, ο φίλος Νικόλας, ο ΟΜΟΝΟΙΑτης Νικόλας, ο άνθρωπος Νικόλας, δεν είναι πια μαζί μας.
Τον πρόδωσε η καρδία του και έφυγε τα ξημερώματα ήσυχα στον ύπνο του.
Με καταγωγή από την κατεχόμενη Μόρφου, ο Νικόλας έζησε από το 1974 στη Λευκωσία. Ασχολήθηκε με τη μουσική επαγγελματικά από την ηλικία των 13 χρονών και μέσα στα χρόνια καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα ονόματα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.
Συνεργάστηκε μάλιστα με μερικούς από τους σπουδαιότερους Ελλαδίτες μουσικούς και τραγουδιστές. Ήταν μέλος του γνωστού συγκροτήματος pospectus.
Ο Νικόλας είχε ιδιαίτερη αγάπη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Πιο κάτω αφήνουμε ένα μικρό μελωδικό απόσπασμα από την παρουσία του στην εκπομπή ”Τοταl Green” προ διετίας.
Κουράγιο στην οικογένεια του!
Στο καλό φίλε Νικόλα! Στο επανιδείν!

Η ανάρτηση του Savino Rock Bar στη Λάρνακα

Το ΑΚΕΛ αποχαιρέτησε τον Νικόλα Φιλήτα με το πιο κάτω:
Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του τραγουδιστή Νικόλα Φιλήτα, ιδρυτή και βασικού στελέχους του κυπριακού ροκ συγκροτήματος Prospectus. Ο Νικόλας παθιασμένος λάτρης της ροκ μουσικής κατάφερε με σκληρή δουλειά, επιμονή και αυταπάρνηση να δημιουργήσει και να εδραιώσει στην Κύπρο το μεγαλύτερο σύγχρονο ροκ συγκρότημα. Ο Νικόλας Φιλήτας συνεργάστηκε με δεκάδες Κύπριους καλλιτέχνες καθώς και με σημαντικούς Ελλαδίτες δημιουργούς.
Οραματιστής και βαθύτατα πολιτικοποιημενος, ο Νικόλας Φιλήτας συμμετείχε σε πολλές δράσεις του ΑΚΕΛ και του ευρύτερου Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικόλα Φιλήτα.

Το SkalaTimes αποχαιρετά τον Νικόλα Φιλήτα, τον  μουσικό, τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη και εκφράζει τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του. Γνωρίζουμε, πολύ καλά, πως τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά…

Καλό ταξίδι Νικόλα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!