SkalaTimes Yesterplays “I saved the world today” των Eurythmics

Το SkalaTimes στη σημερινή Σαββατιάτικη στήλη του, με τίτλο “SkalaTimes Yesterplays”, θυμάται το “I saved the World Today”των Eurythmics.
Κάτω από το βιντεάκι λίγα λόγια για το τραγούδι.


Το “I Saved the World Today” είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από το βρετανικό ντουέτο ποπ μουσικής Eurythmics για το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, Peace (1999). Γράφτηκε από τα μέλη του συγκροτήματος Annie Lennox και David A. Stewart, οι οποίοι ήταν και συμπαραγωγοί.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ και ξαναέβαλε τους Eurythmics στο βρετανικό τσαρτ σινγκλ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία, φτάνοντας στο νούμερο 11.
Ανέβηκε στο top 10 σε πολλές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και Ιταλία.

Οι Eurythmics ήταν ένα βρετανικό μουσικό ντουέτο το οποίο αποτελείτουν από την Annie Lennox και τον Dave Stewart. 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1980 και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, “In the Garden”, το 1981. Κέρδισαν διεθνή επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ τους, “Sweet Dreams (Are Made of This)” που κυκλοφόρησε το 1983. Το ομότιτλο κομμάτι  του άλμπουμ, το “Sweet Dreams (Are Made of This),” έγινε επιτυχημένο σινγκλ και βοήθησε να καθιερωθεί το Eurythmics ως ένα από τα κορυφαία τραγούδια της δεκαετίας του 1980.

 Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Eurythmics είναι το “I Saved the World Today”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1999 ως το βασικό σινγκλ από το άλμπουμ τους “Peace”.  Το τραγούδι είναι ένας δυνατός και ενθουσιώδης ύμνος που ενθαρρύνει τους ακροατές να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο και να αγωνιστούν για την ειρήνη.  Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για τη δύναμη ενός ατόμου να αλλάξει τον κόσμο και το μήνυμά του για ελπίδα και θετικότητα έχει αντηχήσει στο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού σκηνοθετείται από τη Sophie Muller και περιλαμβάνει την Lennox να περπατά στο Λονδίνο, ξεκινώντας με μια λήψη του London Eye, τραγουδώντας το τραγούδι.  Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης πλάνα ανθρώπων από όλο τον κόσμο και τονίζει διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, ο πόλεμος και η περιβαλλοντική καταστροφή.

 Το “I Saved the World Today” έγινε γνωστό από τους κριτικούς και γνώρισε εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο top 40 σε πολλές χώρες.  Το τραγούδι ήταν επίσης υποψήφιο για βραβείο Grammy για την καλύτερη ποπ ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά.

 Εν κατακλείδι, το βρετανικό μουσικό δίδυμο Eurythmics έχει σημειώσει διεθνή επιτυχία με τη μουσική του και το I saved the world today είναι ένα από τα καλύτερα τους τραγούδια που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!