SkalaTimes Yesterplays “With or Without You” των U2


Το SkalaTimes στη σημερινή Σαββατιάτικη στήλη του, με τίτλο “SkalaTimes Yesterplays”, θυμάται το “With or without you”των U2.
Κάτω από το βιντεάκι λίγα λόγια για το τραγούδι.

Το “With or Without You” είναι ένα τραγούδι του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος U2. 

Είναι το τρίτο κομμάτι στο πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, The Joshua Tree (1987), και κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ του άλμπουμ στις 16 Μαρτίου 1987. 

Το τραγούδι ήταν το πιο επιτυχημένο σινγκλ του γκρουπ εκείνη την εποχή, και έγινε η πρώτη τους νούμερο ένα επιτυχία τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά κατακτώντας την κορυφή του Billboard Hot 100 για τρεις εβδομάδες και του εθνικού τσαρτ σινγκλ RPM για μία εβδομάδα, με άλλες τρεις εβδομάδες στη δεύτερη θέση.

Το τραγούδι προήλθε από ένα demo που ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1985 το οποίο το γκρουπ συνέχισε να δουλεύει σε όλη τη διάρκεια των συνεδριών του The Joshua Tree. 

Οι στίχοι του κομματιού είναι εμπνευσμένοι από τα αντικρουόμενα συναισθήματα του Bono.
Οι κριτικοί επαίνεσαν το τραγούδι κατά την κυκλοφορία του. Το τραγούδι ακούγεται συχνά στις περιοδείες του συγκροτήματος και έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα άλμπουμ και τις ταινίες συναυλιών τους. 

Το “With or Without You” είναι το δεύτερο πιο συχνά διασκευασμένο τραγούδι των U2.

Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι στην 131η θέση στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών! 

U2
Οι U2 είναι ένα ιρλανδικό ροκ συγκρότημα από το Δουβλίνο, που δημιουργήθηκε το 1976. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Bono (βασικά φωνητικά και ρυθμική κιθάρα), τους Edge (κωδική κιθάρα, πλήκτρα και δεύτερα φωνητικά), Adam Clayton (μπάσο) και Larry Mullen Jr. (τύμπανα και κρουστά). 

Αρχικά ριζωμένο στο post-punk, το μουσικό στυλ των U2 εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, ωστόσο διατήρησε μια ποιότητα βασισμένη στα εκφραστικά φωνητικά του Bono και στους ήχους κιθάρας του Edge.

Οι στίχοι του Bono, συχνά διανθισμένοι με πνευματικές εικόνες, επικεντρώνονται σε προσωπικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Δημοφιλές για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, το γκρουπ έχει πραγματοποιήσει πολλές μεγάλες περιοδείες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε όταν τα μέλη ήταν έφηβοι μαθητές του Mount Temple Comprehensive School τότε ξεκίνησαν τα πρώτα δειλά μουσικά τους βήματα. 

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, υπέγραψαν με την Island Records και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Boy (1980). Οι επόμενες δουλειές τους, όπως το πρώτο τους νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, War (1983), και τα σινγκλ “Sunday Bloody Sunday” και “Pride (In the Name of Love)” βοήθησαν να καθιερωθεί η φήμη των U2 ως πολιτικά και κοινωνικά συνειδητοποιημένης μουσικής μπάντας. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, είχαν γίνει παγκοσμίως γνωστοί για τη ζωντανή τους δράση, που τονίστηκε από την ερμηνεία τους στο Live Aid το 1985. 

Το πέμπτο άλμπουμ του γκρουπ, The Joshua Tree (1987), τους έκανε διεθνείς σούπερ σταρ και ήταν η μεγαλύτερη κριτική και εμπορική επιτυχία τους.

Κατακτώντας τα κορυφαία μουσικά τσαρτ σε όλο τον κόσμο, παρήγαγε τα μοναδικά μέχρι σήμερα σινγκλ τους στις ΗΠΑ: “With or Without You” και “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”.

Οι U2 έχουν κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ και είναι από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, έχοντας πουλήσει περίπου 150–170 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Έχουν κερδίσει 22 βραβεία Grammy, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα, και το 2005, εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Το Rolling Stone κατέταξε τους U2 στο νούμερο 22 στη λίστα με τους «100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών».

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, ως συγκρότημα και ως άτομα, έχουν αγωνιστεί για διάφορα ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιωμάτων και την κοινωνική  δικαιοσύνη, όπως η Διεθνής Αμνηστία, Jubilee 2000, οι εκστρατείες ONE/DATA, Product Red, War Child και Music Rising, κ.α.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!