Νέα Υόρκη: Αύξηση κατα 22% των σημαντικών εγκλημάτων, μείωση ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με την Ελληνική Εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας» η εγκληματικότητα στην Νέα Υόρκη έχει αυξηθεί κατά 22%.

Συγκεκριμένα ο «Εθνικός Κήρυκας» γράφει:  «Η αύξηση των ληστειών, των διαρρήξεων και άλλων εγκλημάτων κυμάνθηκε στο 22% της συνολικής εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη πέρυσι, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τη σημαντική πτώση των πυροβολισμών και των δολοφονιών.

Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς, ο οποίος έκανε εκστρατεία με υπόσχεση για βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας ότι η πόλη είχε σημειώσει πρόοδο. Επαίνεσε την υπηρεσία για τις προσπάθειές της να αυξήσει τις συλλήψεις με όπλα και να απαλλάξει τους πέντε Δήμους από παράνομα όπλα και ναρκωτικά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος είπε ότι η πόλη πρέπει να καταπολεμήσει τις διαρρήξεις και τις μεγάλες ληστείες – κατηγορίες που συνέβαλαν στην αύξηση σε αυτά που ορίζει ως μεγάλα εγκλήματα πέρυσι, σε 126.537 από 103.388 το 2021. Ο δήμαρχος είπε ότι η κλοπή και η ασφάλεια στο μετρό είναι μεταξύ των κύριων ανησυχιών του.

Η μείωση των δολοφονιών και των πυροβολισμών πέρυσι φάνηκε να είναι σύμφωνη με παρόμοιες μειώσεις σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίες, όπως η Νέα Υόρκη, γνώρισαν αύξηση τέτοιων εγκλημάτων το 2020 και το 2021 εν μέσω της χειρότερης πανδημίας, δήλωσαν ειδικοί της Ποινικής Δικαιοσύνης. Αυτοί οι ειδικοί προειδοποίησαν να μην διαβάζουμε υπερβολικά δεδομένα για ένα μόνο έτος. «Κανένας αξιόπιστος εγκληματολόγος δεν θα σας έλεγε ότι μπορείτε να ερμηνεύσετε τις τάσεις του εγκλήματος με βάση μια ανάλυση ενός έτους», δήλωσε ο Τζέφρι Φάγκαν (Jeffrey A. Fagan), καθηγητής στη Νομική Σχολή του Κολούμπια.

Η ιστορία δείχνει, πρόσθεσε, ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται και μειώνεται κατά κύκλους λόγω διάφορων κοινωνικών παραγόντων και ότι η μείωση των δολοφονιών και των πυροβολισμών μετά τις απότομες αυξήσεις των τελευταίων δύο ετών ήταν φυσική. Οι πρόσφατες αυξήσεις στους πυροβολισμούς και τις ανθρωποκτονίες στη Νέα Υόρκη παραμένουν πολύ κάτω από τα μεγάλα νούμερα των δεκαετιών του 1980 και του 1990.

Τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να επηρεαστούν από τις αποφάσεις των Αστυνομικών Τμημάτων σχετικά με τον τρόπο ταξινόμησης των εγκλημάτων, το τι ερευνούν και στην περίπτωση της Νέας Υόρκης, τον δικό της ορισμό για το σοβαρό έγκλημα που περιλαμβάνει ορισμένα αδικήματα ιδιοκτησίας. Αλλά οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη παρείχαν μια ποικιλία μετρήσεων για την κατάσταση του εγκλήματος και της εγκληματικότητας της Νέας Υόρκης: Συνολικά, έγιναν 189.777 συλλήψεις σε όλη την πόλη το 2022, μια αύξηση 22% από το 2021.

Από αυτές τις συλλήψεις οι 47.572 αφορούσαν τα πιο σοβαρά εγκλήματα: ανθρωποκτονία, βιασμό, ληστεία, κακούργημα, διάρρηξη, μεγάλη κλοπή και κλοπή αυτοκινήτου.

Ο αριθμός των συλλήψεων που συνδέονται με πυροβολισμούς και ανθρωποκτονίες, 1.411, αυξήθηκε περίπου 12 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Η πόλη γνώρισε τις περισσότερες συλλήψεις με όπλα τα τελευταία 27 χρόνια, δήλωσε ο Μάικλ ΛιΠέτρι (Michael LiPetri), ο επικεφαλής των στρατηγικών ελέγχων του εγκλήματος. Πέρυσι ήταν 4.627.

Υπήρξαν 433 ανθρωποκτονίες πέρυσι, μείωση περίπου 11% από το 2021 και οι λιγότερες από το 2019. Οι δολοφονίες άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδο 22 ετών το 2017, όταν σκοτώθηκαν μόνο 292 άνθρωποι. Πέρυσι, περίπου 300 λιγότερα άτομα πυροβολήθηκαν από ό,τι το προηγούμενο έτος. Οι πυροβολισμοί το 2022 μειώθηκαν επίσης σε 1.294, μία μείωση 17%.

Οι ληστείες και οι διαρρήξεις συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στη συνολική αύξηση κατά 22 τοις εκατό στα πιο σοβαρά εγκλήματα.

Στο σύστημα του μετρό, η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά περίπου 30% το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε ο Μάικλ Κέμπερ (Michael Kemper), ο επικεφαλής Μεταφορών. Η αύξηση ήρθε καθώς η επιβατική κίνηση αυξήθηκε σημαντικά από τα χαμηλά των πρώτων δύο ετών της πανδημίας. Οι αξιωματικοί πραγματοποίησαν περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο περιπολίες τρένων στα μετρό πέρυσι και οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 47%. Η Αστυνομία συνέλαβε 35 άτομα για παράνομη κατοχή όπλων, αύξηση 21%».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Εβραία του Μπρέχτ από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ, με πρωταγωνίστρια τη Βαλεντίνα Σοφοκλέους και σε σκηνοθεσία Ανδρέα Νικολαϊδη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα

Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes Η ΕΒΡΑΙΑ του Μπρέχτ ανέβηκε από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ σε ένα νεο πλαίσιο παραστάσεων όπου την σκηνοθεσία ανέλαβε αυτή

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

error: Content is protected !!