Μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι αιτήσεις για απόκτηση ερασιτεχνικών αδειών αλιείας με σκάφος και ψαροντούφεκο

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης  και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις για άδεια ερασιτεχνικής αλιείας – με σκάφος και ψαροντούφεκο – γίνονται πλέον ΜΟΝΟ μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Για την ερασιτεχνική άδεια αλιείας σε υδατοφράκτες η διαδικασία παραμένει η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια. 

Μέσω της πλατφόρμας, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τα στοιχεία του και επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα που ζητούνται. Ακολούθως, η αίτηση του θα εξετάζεται και ο αιτητής θα λαμβάνει ηλεκτρονικό μήνυμα και μήνυμα (sms) έγκρισης/απόρριψης της αίτησής του. Ακολούθως, θα μπορεί να πληρώσει την άδειά του ηλεκτρονικά μέσω της JCC και να την τυπώσει ή να την αποθηκεύσει.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποιος είναι κάτοχος εγγεγραμμένου αλιευτικού σκάφους, οφείλει να δηλώνει τα στοιχεία του σκάφους στην πλατφόρμα για να δικαιούται να ασκεί ερασιτεχνική αλιεία με το συγκεκριμένο σκάφος.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι https://licence.dfmr.moa.gov.cy και βρίσκεται   διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών www.moa.gov.cy/dfmr.

Η εφαρμογή της πιο πάνω υπηρεσίας γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για ηλεκτρονική διακυβέρνηση αλλά και για τη συλλογή δεδομένων που αφορούν σε Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αλιεία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!