Ερμής στον Αιγόκερω

«Κάθε στιγμή είναι σημαντική και πολύτιμη στο χρόνο»

Γράφει η Αστρολόγος Δέσποινα Κυπριανού. Την Δέσποινα μπορείτε να την βρείτε: Facebook =Δέσποινα Κυπριανού (Despina Kyprianou) www.facebook.com/deinas.paradise μέσω μεσεντζερ ή απευθείας στο τηλέφωνο 99936627

Στο ταπεινό μα απαιτητικό ζώδιο του Αιγόκερω πέρασε ο Κύριος της Νόησης και της σκέψης Ερμής , όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 18/1/2023.

Οι συμπεριφορές αλλάζουν όπως και τα ζητούμενα. Στο ζώδιο αυτό, ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι διαφορετικός έτσι οι εντολές που δίνονται στον Άρη για να δράσει γίνονται πιο αυστηρές, πρακτικές, ψύχραιμες, σοβαρές και υπολογιστικές έχοντας υπόψην το κοινωνικό του Στάτους. Έχει ωριμότητα αυτός ο Έρμης, έχοντας δουλέψει σκληρά  από παιδί για να κατακτήσει κάθε του θέση στην κοινωνία. Λιγομίλητος συνήθως, με αναλογισμό τις ευθύνες και τις συνέπειες πίσω από κάθε πράξη, τεκμηριώνει με συνέπεια κάθε του στόχο. Εκτιμά την τάξη, την πειθαρχεία, την δομή και την Ιεραρχία, ενώ το να κατακτήσει μια εξέχουσα θέση στην κοινωνία είναι για αυτόν στόχος.

Από την άλλη ο τρόπος που επικοινωνεί καμία φορά γίνεται άκρως αυστηρός και επικριτικός. Έχει μεγάλη ευαισθησία στη «λογοκρισία» και φόβο σε αυτή, έτσι την λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψην και τείνει στο να γίνεται ο ίδιος αυστηρός, ψυχρός, λακωνικός και να επικρίνει πρώτος. Μπορεί να γίνεται πληκτικός στην καθημερινή επικοινωνία, να έχει έλλειψη από χιούμορ και κάπως βαρύς στον τρόπο που μιλά, αλλά έχει πολύ καλή μνήμη, ευσυνειδησία και συνέπεια σε ότι πει και υποσχεθεί. Χαρακτηρίζεται ως ο Αρχιτέκτων του ζωδιακού έτσι στόχος του στο εν λόγο ζώδιο τόσο με τον Λόγο όσο και με τις πράξεις του  είναι να θέσει όρια , να βάλει δομές και κανόνες ώστε να αρχιτεκτονηθεί  το νόημα της Ζωής.

Οι περιπέτειες του στο εν λόγο ζώδιο ξεκινούν προυπαντίζοντας της είσοδο της Αφροδίτης, Κυρίας των τιμών στις 10/12 όπου και αυτή θα φιλοξενηθεί στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου ενώ το πιο μεγάλο διάστημα παραμονής του θα αντιμετωπίσει νέα και ειδήσεις που θα προκαλούν διλήμματα. Φυσικά η διαδικασία είναι να διερωτηθεί ως εντολοδότης του Άρη, τι και πώς έχει πράξει σε όλη αυτή την πορεία με την προσοχή να στρέφεται στα οικονομικά και τα επαγγελματικά ζητούμενα, με όση πιο πολύ αντικειμενικότητα γίνεται. Η 14η του μήνα είναι για αυτόν μέρα σημαντική με τον Χείρωνα να τον κοιτάζει σε δύσκολη γωνία. Ο Χείρωνας θα του ανοίξει τις «πληγές» του, ποίοι είναι οι στόχοι, οι προσδοκίες του και τι είναι για αυτόν η Έννοια της  Εστίας. Ο σκοπός του δεν είναι να τον «τραυματίσει» αν και θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τόσο στο που πατά αλλά και στο πώς αντιδρά σε όλοι την πορεία. Σκοπός του ως Μέγα θεραπευτής του τραύματος, είναι να τον αναγκάσει να αντικρίσει με δέος και σοβαρότητα το κάθε τι που τον πονά μετατρέποντάς το σε πηγή γνώσης, διδασκαλίας και δημιουργικότητας.

Η Κυρά Σελήνη θα τον υποστηρίξει από την Παρθένο 15/16 του μήνα, να έχει ορθολογιστική κρίση, ενώ η ένταξη του σε ομάδες  θα τον βοηθήσουν να βρει λύσεις στα θέματα του.  Είναι η στιγμή που χρειάζεται να απαλλαγεί από τον φόβο του «πώς με βλέπουν οι άλλοι», από  κάθε λογοκρισία, δείχνοντας κάθε επιχειρηματική του πρόταση όπως και εξυπνάδα. Ο Ουρανός θα τον αφήσει άγρυπνο μέχρι και την 18η Δεκεμβρίου όμως του ενισχύει την εξυπνάδα και την διαίσθηση χαρίζοντας του τόσο πνευματική διαύγεια αλλά και την ικανότητα να συνδυάσει τέλεια την ικανότητα της έκφρασης με την εφευρετικότητα. Μετατρέπετε σε τέλειο ρήτορα ενώ  η  ετοιμολογία και οι πρωτότυπες ιδέες του γίνονται ξαφνικά λύσεις  επηρεάζοντας παράλληλα τη Κοινή γνώμη. Ο Ουρανός μαζί με τον Ερμή μας μιλούν για την εγκαθίδρυση και επικύρωση μεταρρυθμίσεων με όλο αυτό να συσχετίζεται με τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.      

Οι σκέψεις γύρω από τα οικονομικά αλλά του έρωτα εντείνονται από τις 20 του μήνα, εν’ οψη Χριστουγέννων ενώ την ωραιότερη γιορτή του Κόσμου θα του δώσει ευκαιρία ο Ποσειδώνας να χρησιμοποιήσει την δύναμη της συμπαθητικής, συμπονετικής κατανόησης προς άλλους και να αναπτύξει τα αλτρουιστικά του συναισθήματα. Υποταγμένος και αυτός στη μεγαλοσύνη της Θείας Γέννησης, το θρησκευτικό του συναίσθημα ενισχύετε ενώ μέσα από την ικανότητα της ενόρασης του έχει την δυνατότητα να γίνει «Άγιος» ψυχών. Η δημιουργική Φαντασία ενισχύετε όπως και οι ενοράσεις,που γίνονται παράλληλα το «Κλειδί» του.

Στις 29/12  κλειδώνει την 24η μοίρα Αιγόκερω ως την μοίρα της ανάδρομης του πορείας, ενώ περιμένει την Κυρία των Αξιών Αφροδίτη να τον συναντήσει. «Τα φτερά της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας , μεγαλοφυΐας και έμπνευσης», ανοίγουν! Ο έρωτας και η αγάπη χορεύουν  σε Βενετσιάνικους ρυθμούς ενώ η επικοινωνία αποκτά όμορφη φωνή και διπλωματία με το «Αγορεύω Χορεύοντας» να γίνεται κλειδί ακόμα και σε επαγγελματικές συζητήσεις. Μα δεν αρκεί να είσαι όμορφος, χρειάζεται να εκτιμάς την ομορφιά, κριτήριο και κινητήριος δύναμη σε κάθε στόχο ή σκοπό. Οι σχέσεις με νεότερα άτομα είναι αρμονικές, έτσι και μπορεί να υπάρξουν κάποια φλερτ αλλά θα χρήζουν προσοχής αφού έχει να αναδρομήσει μέχρι τις 18/1, και όλα τα ζητούμενα του θα χρειαστούν επανεξετάσεις. Όταν ο ίδιος βρίσκετε σε Στάση, έχει ανάγκη ηρεμίας και καθόλου ενοχλήσεις ενώ αρνείται να ξοδέψει περιττό χρόνο από αυτόν που έχει.  

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα την περάσει ανάδρομος στην θέση που καθόταν αρχές της χρονιάς η Αφροδίτη ενώ αυτός της παραχωρεί την δική του δίπλα από τον Κύριο της Αναγέννησης Πλούτωνα. Με τις σκέψεις του αναπολεί ότι έχει ζήσει, ότι είδηση έχει μεταφέρει και όλες τις αντιδράσεις που έχει εισπράξει ως κάνοντας τον απολογισμό του. Δεν είναι εύκολο ούτε για τον Αγγελιαφόρο των Ουρανίων στρωμάτων να μεταφέρει ειδήσεις πόνου, απόγνωσης και μοναξιάς, μα είναι ευθύνη όλων να ξεχωρίζουν την αλήθεια και να την διαλαλούν ώστε τα κακός κείμενα της κοινωνίας να αποκαλύπτονται. Όταν αναδρομεί η ενέργεια συσσωρεύετε , για να ξαναδώσει ευκαιρία ενδοσκόπησης και επαναξιολόγησης ώστε να βρούμε ότι έχουμε «Χάσει» τα προηγούμενα διαστήματα με σημαντικότερο από όλα τον «χαμένο μας Εαυτό».

Αυτός ο Ερμής γίνεται πολύ σημαντικός για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, εξυπηρετικός και ευχάριστος για Ταύρους, Παρθένους και αγγελιαφόρος ευκαιριών για Σκορπιούς και Ιχθύες. Οι Αιγόκεροι κρατάτε το επόμενο διάστημα όλη την ενέργεια στα χέρια σας. Από σας εξαρτάτε πώς θα διαχειριστείτε την κάθε πληροφορία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!