Δεκέμβριος…


Γράφει η Αστρολόγος Δέσποινα Κυπριανού. Την Δέσποινα μπορείτε να την βρείτε: Facebook =Δέσποινα Κυπριανού (Despina Kyprianou) www.facebook.com/deinas.paradise μέσω μεσεντζερ ή απευθείας στο τηλέφωνο 99936627

Αισίως φτάσαμε στην τελευταία στροφή, μιας άλλης πολύ απαιτητικής και επίπονης χρονιάς με τον Δεκέμβρη να μας έχει υποδεχτεί με υπερβολικές εντάσεις, θυμούς και προσδοκίες να μένουν ακάλυπτη επιταγή. Δύσκολο ακόμα και για μένα να εκφράσω την απαιτητικότητα του μήνα, ενώ πολύ θα ήθελα να σας ταξιδέψω σε χρονιές όπου τα Χριστούγεννα μύριζαν σε κάθε γωνία του πλανήτη μπισκότα και Χριστόψωμα. Όλοι έχουν την ανάγκη να χαρούν, να αλλάξουν τα δεδομένα ώστε να καλυφτούν έστω και βασικές ανάγκες. Η μεγαλύτερη γιορτή του Κόσμου πλησιάζει, με ευχές και προσευχές να έχουν γονατίσει στην Πανάγια Φάτνη, περιμένοντας άλλο ένα θαύμα με την γέννηση του Θεανθρώπου.

Άλλη μια έντονη χρονιά μας αφήνει που είχε ως σκοπό να μας φέρει αντιμέτωπους με τα πιο βαθιά σκοτάδια μας, να αντικρίσουμε τους μεγαλύτερους μας φόβους, όχι για να μας βλάψει, μα για να μας απαλλάξει από αυτούς  τονίζοντας πώς κανένα σκοτάδι δεν υφίσταται όταν το φώς αναδύεται από την ψυχή.  
Εύκολο; Καθόλου θα έλεγα με αρκετούς να έχουμε βιώσει απώλειες και τις ασφάλειες μας να δονούνται. Μα δεν είναι λογικό; Πως να αναγνωριστεί η πραγματική αξία της Γης και των αγαθών της, πώς θα εκτιμηθούν οι «ασφάλειες» όταν δεν αναγνωριστεί τι μας κάνει ανασφαλές; Πώς θα εκφραστεί η πραγματική έννοια της πίστης, της εμπιστοσύνης και της αγάπης όταν δεν αποκαλυφτεί η κάθε κατάχρηση τους; Πώς να εκτιμηθεί η κάθε στιγμή της Ζωής, αν θεωρείται δεδομένη;
Όλοι εναποθέταμε 2022 ευχές για ανάσες αυτή την χρονιά. Να έχουμε ισορροπία και ηρεμία, έτσι και η χρονιά που μας αφήνει μας έχει δώσει 22χιλίαδες λόγους να αναπτύξουμε εκ βαθέων αυτές τις ικανότητες, όπως και την σημαντικότητα της Ύπαρξης μας.

Μήνας γιορτών και απολογισμών ως σοφότερος των Δώδεκα αδερφιών ο Δεκέμβριος, έρχεται να δώσει άλλη μια ευκαιρία να δείξουμε την Υπαρξιακή μας Αξία και πόσο έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε την ηρεμία της Ψυχής.

Ερμής και  Αφροδίτη από τους Τοξότες και μετέπειτα στους Αιγόκερους, όσο και ο ανάδρομος Άρης από τους Διδύμους θα κινούνται έκτος ορίων Ηλίου για το περισσότερο διάστημα του μήνα κάτι που  ζητά ψυχραιμία και υπομονή, σε παρορμητικές αποφάσεις. Όλα  κινούνται  έντονα για δικό τους σκοπό, χωρίς λογικό κράτημα προς ικανοποίηση δικών τους βασικών αναγκών. Θέματα επικοινωνιακά ή μετακινήσεων γίνονται εριστικά και δύσκολα, ενώ σκέψεις και ζητούμενα τόσο οικονομικών και συναισθηματικών θολώνουν το τοπίο. Σε όλη την πορεία χρειάζεται εκλογικευμένη κρίση και προσοχή σε οικονομικές κινήσεις,  εξαπατήσεις, αποπλανήσεις, ερωτικές υποσχέσεις και  απογοητεύσεις με τα μεταβλητά Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες να βρίσκονται στο κέντρο του κυκλώνα.

Απερίσκεπτες δόλιες πράξεις, εξαπατήσεις ψευδείς δηλώσεις και κλεψιές θα είναι έντονες ενώ καλά θα είναι να διπλοκλειδώνουμε τα υπάρχοντα μας.  Ιντρικές, καυγάδες και λόγια μαχαιριές θα προκαλούν σε όλη την πορεία, ενώ το Κλειδί βρίσκεται στη  αυτοπειθαρχία και τη οικιοθελές αποχώρηση από εντάσεις.

Η Πανσέληνος  στην 16η μοίρα άξονα Διδύμων –Τοξοτών θα είναι υπερτονισμένη και ολοκόκκινη από θυμό με τον ανάδρομο Άρη να τονίζει την Σελήνη. Είναι όμορφα τα ολόγιομα φεγγάρια σαν τα κοιτάζεις μα αυτό εδώ κρύβει έκρυθμες διαθέσεις. Είναι η στιγμή όπου τα δύο αρχέγονα Φώτα Ήλιος-Σελήνη αναμετρούν δυνάμεις. Η σημαντικότερη του ζωδιακού Σελήνη κινείται και αυτή εκτός ορίων με τα υγρά και την πίεση να αυξάνονται. Τα συναισθήματα έντονα, εριστικά, με υπερβολικό στρες ενώ παράλληλα θα υπάρχει διχασμός και αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Άρης –Σελήνη μαζί μιλούν για αναβρασμό ψυχής και το μαχαίρι που κρατά ο Άρης είναι ανάδρομο και δίκωπο. Προσοχή χρειάζεται ιδιαίτερα απο  επιθέσεις σε μικρά παιδία, το γυναικείο φύλο και ζωάκια όπως και σε  φανατικές απόψεις. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ανάμεσα μας, που ακόμα δεν έχει εκφραστεί και καλά θα είναι να είμαστε προσεκτικοί. Πόσο έχουν δουλέψει για τον κοινό τους στόχο στην σύζευξη τους στις 23/11; Άραγε έχει καταφέρει η «Ελπίδα» να γίνει Αμαζόνα Ζωής; Δίκοπα λόγια θέλουν προσοχή, όπως και η υγεία.

Από τις 10/12 φυσικά και μετά από την εκρηκτική πανσέληνο στις 8/12 οι ενέργειες αν και εκτός ορίων και γίνονται αυστηρές, απαιτητικές και πιο προσεγμένες σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και επίπονες σε κάποιες άλλες. Έρμης και Αφροδίτη περνούν στο αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερω που απαιτεί ταπεινότητα και ευθύνες σε κάθε βήμα. Τόσο η σκέψη και το μυαλό αλλάζουν ζητούμενα μα και θέματα αγάπης και οικονομικών θα θέλουν «τις αποδείξεις» τους. Υπάρχει η απαίτηση για να ακουστούν τα ζητούμενα τους έτσι θα χρειαστεί προσοχή ο τρόπος διαχείρισης τους. Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα εντείνονται ενώ η 17η του Δεκέμβρη κρύβει ευχάριστές εκπλήξεις και ξαφνικές λύσεις, ενώ το αίσθημα του έρωτα αναβράζει παράλληλα με έντονη την 21η/12. Την ίδια μέρα ο Δίας περνά στο ζώδιο των Κριών έτοιμος για  νέα προσδόκιμα και δώρα ενώ ξημερώματα της 22ης  ο Ήλιος περνά στους Αιγόκερους με το ιδιαίτερο αυτό ζώδιο να χαρακτηρίζει την ταπεινή καταγωγή Του Θεανθρώπου. Μαζί οι δύο τους διαπραγματεύονται σε απαιτητική γωνία την ικανότητα της επιτυχίας, της δημιουργικής δύναμης και της αναγνώρισης, με την έννοια της αλαζονείας και της υπεροψίας να μην ενδείκνυνται.

23/12 Ένα νέο Φεγγάρι γεννιέται με τα Δύο αρχέγονα Φώτα να αγκαλιάζονται στην 01η 33’ μοίρα Αιγόκερω. Ένα Φεγγάρι από αυτά τα έντονα που υπενθυμίζουν πώς ο Μεγάλος του Σύμπαντος Βασιλιάς δεν έχει γεννηθεί σε σαλόνια. Πώς μέσα από την απέριττη ταπεινή Του φύση, την Υπερβατική Του Πίστη και την αίσθηση του καθήκον που Του έχει ανατεθεί από τον Δημιουργό, έχει αποκαλύψει πώς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι η στιγμή για νέους επαγγελματικούς στόχους με την δύναμη της γείωσης και της εν συναίσθησης. Ιδιαίτερα ευνοϊκή για Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και με ευκαιρίες για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

Οι 2023 ευχές, γίνονται προσευχές με τα Χριστούγεννα να μας βρίσκουν με αισιόδοξη διάθεση αλλά και με ανάγκη για ξεκούραση ώστε να ανακτηθούν δυνάμεις για τους νέους στόχους που θέτουμε.

Η χρονιά που έρχεται δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα μα θα δώσει πολλές ευκαιρίες ανάκαμψης και εκπλήρωσης των στόχων μας. Θέλει προνόηση και προετοιμασία ώστε ο κάθε στόχος να είναι τόσο εκπληρώσιμος, λειτουργικός και εύστοχος σε κοινωφελές έργο.  Έτσι και ο  Έρμης λίγο πριν μας αφήσει μια άλλη αποκαλυπτική χρονιά ξεκινά την ανάδρομη πορεία του 29/12, από την  24η μοίρα Αιγόκερω, ζητώντας αναθεωρήσεις τόσο σε τρόπους σκέψης και συμπεριφορών αλλά και επαναξιολογήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες από το παρελθόν. Το ζητούμενο του είναι να παρθεί η μαθητεία για αποκατάσταση σχέσεων ώστε  να μην επαναληφθούν πανομοιότυπες δύσκολες καταστάσεις.

Η Κυρία των Τιμών Αφροδίτη παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα κάθετε στην 26η μοίρα Αιγόκερου ακριβώς στην ίδια θέση από όπου έχει αναλάβει καθήκοντα ως Κυβερνήτης της χρονιάς που μας αφήνει. Έχει προκρατήσει το ραντεβού της με τον Κύριο της μετουσίωσης Πλούτωνα από τότε ο οποίος θέλει να την μεταμορφώσει σαν μια άλλη Περσεφόνη. Από τις ίδιες θέσεις, την καλούσε να απαλλαγεί από κάθε Σάπιο ή τοξικό  αφού αυτό θα αποκαλυφθεί και δεν θα την χαρακτηρίζει. Της θύμιζε πώς η κρίση «Αξιών» που θα προκαλέσει θα αφορά όλους με σκοπό μεταμόρφωσης της σε Μούσα χρησιμότητας και όχι εξουσίας. Τα έχει καταφέρει;

Ζώδια (Διαβάζουμε ζώδιο και Ωροσκόπο )

Κριός

Τελευταίος μήνας της χρονιάς σας έχει βρει κουρασμένους από το καθημερινό πήγαινε έλα, ενώ τα εριστικά λόγια και οι κόντρες σας έχουν εξαντλήσει υπερβολικά. Ο Άρης παίζει με το μυαλό σας, ενώ φέρνει συνεχείς κόντρες, διλήμματα και γενικότερα θέματα με αδέρφια, ξαδέρφια, γειτονία και επικοινωνιακά σας μέσα. Χρειάζεται υπομονή και κάθε πληροφορία που ακούτε να την διπλό ελέγχετε εάν ευσταθεί πριν να πνίγεστε από θυμό. Η εκρηκτική Πανσέληνος στις 8/12 θα αναδείξει θέματα σε αυτά τα ζητούμενα όπως και σε θέματα γνώσεων και σπουδών ενώ θέλει προσοχή να μην εκφραστούν εριστικά λόγια και καυγάδες. Ο Δίας είναι έτοιμος να περάσει επίσημα στο Δικό σας ζώδιο όπου και θα σας επεκτείνει κάθε σας στόχο. Αφροδίτη και Ερμής αλλά και το Νέο φεγγάρι σε οίκο κοινωνικού στάτους σας ανοίγουν Νέες ευκαιρίες και στόχους σε επαγγελματικά αλλά δεν είστε υποχρεωμένοι να πάρετε αποφάσεις άμεσα. Μπορείτε άνετα να προγραμματίσετε πώς θα εξελίξετε γνώσεις και τα επαγγελματικά σας πλάνα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναδρομή κίνηση του Ερμή για επανεξετάσεις όλων των δεδομένων πριν παρθούν τελικές αποφάσεις.

Ταύροι

To Νέο Φεγγάρι σας είχε δώσει ευκαιρία να βρείτε τρόπους διαχείρισης των οικονομικών σας έτσι και η πανσέληνος ρίχνοντας το Φώς της σε οίκο χρηματοδοτήσεων ,σας θέλει έτοιμους να αποδείξετε την ορθολογιστική διαχείριση τους , για να μην σας βρει «αγνώμονες» ή απογοητευμένους από κάθε αποτέλεσμα. Χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί με τα οικονομικά σας ζητήματα μέχρι και τον Φεβρουάριο ώστε να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις που θα σας βάλουν σε περιττά έξοδα. Φυσικά το Νέο Φεγγάρι 23/12  για σας θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό βάζοντας σας σε διαδικασία να ανακτήσετε δυνάμεις και με την σειρά σας να ταξιδέψετε  για την διεύρυνση των γνώσεων σας όπου και θα υποστηρίξουν τελικά την καριέρα σας. Κάποια νέα που έρχονται είτε από το εξωτερικό , το κύκλο των ανωτέρων σπουδών σας ή ακόμα και από νομικά ζητήματα θα σας βρουν πρακτικές λύσεις στα ζητούμενα σας. Ο Ουρανός  στο δικό σας ζώδιο  σας ξεκουνα από κάθε τι που θεωρείτε ασφάλεια και να σας αποκαλύπτει τι πραγματικά αξίζει να αγωνίζεσθε ,μα και τις πιο αληθινές, αυθεντικές πτυχές σας. Αυτό είναι και το κλειδί σας-να απαλλαγείτε από περιττά και να γίνεται αυθεντίες σε ότι σας εκφράζει περισσότερο. Ο ανάδρομος στο τέλος της χρονιάς θα επαναφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες προς επαναξιολόγηση. Ο Δίας με την είσοδο του στους Κριούς θα σας προσφέρει προστασία μέχρι και τον Μάιο δείχνοντας σας τις εύνοιες του με την είσοδο του στο δικό σας ζώδιο.

Δίδυμοι

Ο Άρης ανάδρομος στο δικό σας ζώδιο σας έχει ταράξει για τα καλά τόσο τα νεύρα και την υπομονή σας, μα και την υγεία σας με κάθε τρόπο που θα μπορούσε. Υπάρχει ένα άγριο λεκτικό παιχνίδι που παίζει γύρω από το όνομά σας, που σας έχει φέρει στρες σε σημείο είτε να αδυνατείτε να αντιδράσετε είτε να αντιδράτε  με την ίδια προστριβή. Σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα οι τάσεις απογοητεύσεων μέσα τον τομέα της  κοινωνικής καταξίωσης- καριέρας είναι έντονες που ξεσπούν σε πιο πολλές εντάσεις, ενώ η μητέρα σας φαίνεται πως σας χάνει ακόμα πιο πολύ . Το ίδιο δίλημμα και ένταση φαίνεται να ξεσπά και μέσα από τις προσωπικές και συνεργατικές σας σχέσεις με την Πανσέληνο να θέλει να σας αποκαλύψει μέσα από φανατισμό και ένταση, ακόμα πιο πολλές αλήθειες που θα έχουν γεύση «φαρμάκι». Μείνετε συντονισμένοι  με το είναι σας. Αποφασίστε να απομακρυνθείτε από άγχη και καυγάδες. Κάθε τι που ακούτε να το φιλτράρετε αποκομίζοντας από αυτό την πραγματική ουσία. Τόσο ο ανάδρομος Άρης και η Σελήνη θα είναι στα δικά σας χέρια έτσι θα χρειαστεί να είστε εσείς αυτοί που θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί στο τρόπο διαχείρισης της κάθε αντίδρασης και να αποδώσετε με απλότητα ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος, μα η οδός της συμβατότητας. Ο  Κρόνος είναι για σας το κλειδί σε όλη την πορεία, όπου ζητά δομή, οργάνωση, κανόνες, δίκαιο και υλοποιήσιμους στόχους. Η Νέα Σελήνη θα είναι για σας ιδανική να ανακαλύψετε τι πραγματικά χρειάζεστε, να απαλλαγείτε από φόβους ή ιδανικά που είχατε μέχρι τώρα  και να αποταθείτε για την υλοποίηση των νέων στόχων σας. Ευκαιρία για δανειοδοτήσεις ή υποστηρικτικές βοήθειες από συνεργάτες. Προσέξτε πάρα πολύ την υγεία σας από  ατυχήματα και δυσφημήσεις όσο πλησιάζουμε στην Πανσέληνο. Κάντε ακόμα λίγη υπομονή, ακόμα και ο Δίας θα θελήσει να σας επεκτείνει στόχους και ελπίδες με την είσοδο του στο Κριό.

Καρκίνοι

Το παιχνίδι του ανάδρομου Άρη σας προκαλεί με εσωτερικές υπερεντάσεις, ενώ υπάρχει εριστικότητα και συζητήσεις πίσω από το όνομα σας. Αρκετοί θα έχετε νοιώσει την κατάπτωση του ή την ένταση που κρύβει χωρίς να ξέρετε ακόμα από πού έρχονται τα «λόγια» και τι κινήσεις γίνονται πίσω σας.  Ο τομέας της καθημερινότητας, της εργασίας και της υγείας σας είναι επιβαρυμένος ενώ η «φασαρία» που προκαλείτε σε αυτούς τους τομείς σας επιβαρύνει άλλο τόσο την υγεία σας. Οι πολλαπλοί υδατάνθρακες που καταναλώνεται δεν αφήνουν το σύστημα σας να αναπνεύσει κάτι που θα ξεσπάσει μέχρι και την Πανσέληνο. Εσείς χρειάζεστε ιδιαίτερη προσοχή σε «πισώπλατες» μαχαιριές ειδικά από υφιστάμενους και συνεργάτες, να φιλοσοφήσετε τον τρόπο της διατροφής, εργασίας και της υγείας σας και να αλλάξετε συμπεριφορά ακόμα και προς τον ίδιο τον εαυτό σας υιοθετώντας υγιέστερους τρόπους καθημερινότητας, για να φτάσετε στην τελική σας μεταμόρφωση. Πάρτε τον χρόνο σας να ξεκουραστείτε ώστε να ανακτήσετε δυνάμεις. Με τον Ερμή και την Αφροδίτη σε οίκο σχέσεων και συνεργασιών, στο 2ο μισό του μήνα το ενδιαφέρων θα σας τραβήξουν οι προσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες με ένα νέο κύκλο να ανοίγετε σε αυτούς τους τομείς. Θα καλεστείτε σε γιορτές και θα βρείτε υποστήριξη από πιο αξιόλογους ανθρώπους. Η Νέα Σελήνη θα σας προκαλέσει να αναθεωρήσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους συνεργάτες και τις προσωπικές σας σχέσεις για να σας ανοίξει δρόμους σε νέες επαγγελματικές προτάσεις και ο Δίας σε οίκο καριέρας είναι έτοιμος να τους επεκτείνει.  Νέοι έρωτες επίσης καραδοκούν για σας, οι οποίοι θα θέλουν να σας βάλουν σε μία τάξη, μα ο ανάδρομος Ερμής θα σας φέρει και παρελθούσες σχέσεις για να επανεξεταστούν.

Λέοντες

Αγαπημένα μου Λιονταράκια περνάτε καλά όσο οι πλανήτες είναι στους Τοξότες. Τα δημιουργηκά σας σχέδια έχουν πάρει τα πάνω τους όπως και τα ερωτικά παιχνιδάκια, πάρα τις απαιτήσεις του Κρόνου που φωνάζει από απέναντι «ευθύνες». Νοιώθετε όμορφα και η αλήθεια λάμπετε, το νοιώθετε και σας αρέσει ενώ γίνεστε δημοφιλείς και αγαπητοί όπου κι αν κινηθείτε. Κάντε ακόμα λίγη υπομονή μέχρι και τον Μάρτιο που αποχωρώντας για το ζώδιο των Ιχθύων θα σας χαρίσει τις απολαβές για όλα τα «πρέπει» που αναλάβατε ως ευθύνη και θα σας ξεκουράσει. Η Εκρηκτική Πανσέληνος σε άξονα για σας δημιουργίας, παιδιών, στόχων και φιλίων πιθανών να φέρει κάποιες αποκαλύψεις που θα σας στρεσάρουν ή και θυμώσουν και θα σας βάλουν στην διαδικασία να ορίσετε τέλος. Σε κάθε περίπτωση θα είναι καλά να κοιτάτε και τις δύο πλευρές του νομίσματος πριν πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Νέος κόσμος μπαίνει στην καθημερινότητα σας από τα μέσα του μήνα και μετά ενώ θα σας δοθεί η ευκαιρία οργάνωσης της και έρχονται βοήθειες μέσα από τους υφιστάμενους σας. Η Νέα Σελήνη παράλληλα θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε, να δώσετε προσοχή στην υγεία και ευεξία σας, αλλά και να βάλετε νέο σπόρο στον τομέα της δουλείας σας, ενώ ο Δίας είναι έτοιμος να σας ανοίξει άλλους ορίζοντες. Ο ανάδρομος Ερμής στο τέλος της χρονιάς θα σας θέλει να επαναξιολογήσετε θέματα διατροφής και υγείας.

Παρθένοι

Δεν είναι ότι οι άλλοι έχουν νεύρα και εσείς όχι. Πόσο μάλλον οι καυγάδες και οι κόντρες μέσα από το ίδιο σας το σπίτι, με την οικογένεια σας και με ανωτέρους στη δουλεία, σας έχουν φέρει σε σημείο να είστε φορτωμένοι από θυμό. Κρατηθείτε να μην ξεσπάσετε με το φούντωμα του Φεγγαριού και να αφήσετε την  «κρίση» σας να δουλέψει καθαρά, αποφεύγοντας επικριτικά λόγια από και προς εσάς. Οι φανατικές, προσκολλημένες φιλοσοφίες και απόψεις των δικών σας ατόμων αντικρούονται με δικές σας απόψεις, έτσι χρειάζεται η κατάλληλη διαχείριση του λόγου για να μην φέρει  ολοκληρωτικές ρήξεις ή απογοητεύσεις με αγαπητά σας άτομα. Το ίδιο ισχύει και στο επαγγελματικό σας τομέα, που ενώ οι εργασίες σας δεν σας αφήνουν να ξεκουραστείτε σας προκαλούν εντάσεις με εριστικά λόγια και οι εργοδότες, αλλά και από τις συντροφικές σας σχέσεις που τείνουν να σας απογοητεύουν. Τα πράγματα αλλάζουν από τα μέσα του μήνα και μετά όπου θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να περάσετε καλά με φίλους και γιατί όχι να φλερτάρετε.
Η Νέα Σελήνη σας υποστηρίζει νέες δημιουργικές ενάρξεις, νέα χόμπι και σε πλάνα με τα παιδία σας, ενώ γίνετε ερωτική και προσδόκιμη για απόκτηση απογόνων. Ο ανάδρομος Ερμής τέλος της χρονιάς θα σας βοηθήσει να επανεξετάσετε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί, τι θα σας έκανε να νοιώσετε καλά και να πάρετε πληροφορίες για ότι αποφασίσετε να θέσετε ως δημιουργικό πλάνο.  

Ζυγοί

Έχει πάρει το μυαλό σας φωτιά  να σκέφτεστε τρόπους πώς να αντιμετωπίσετε τις πολλαπλές πληροφορίες που σας έρχονται, αλλά και για να βρείτε λύσεις στα οικονομικά σας ζητούμενα. Εδώ και καιρό υπάρχουν εντάσεις μεταξύ εσάς και των αδερφιών σας, θέμα που η Πανσέληνος θα φέρει στο Φώς και θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα εριστικά λόγια ή καυγάδες. Οι πληροφορίες που έρχονται από πολλαπλές κατευθύνσεις θα χρειαστεί να επεξεργαστούν  βάση Δικαίου, ώστε να μην υπάρχουν επικοινωνιακές ρίξεις και κόντρες μεταξύ εσάς και των αγαπημένων σας προσώπων, αλλά ούτε και να σας φέρουν σε δύσκολή θέση.  Σε άξονα επικοινωνιακό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε υποσχέσεις, στο τρόπο που αντιδράτε ή εκφράζετε τις απόψεις σας για να αποφύγετε το περεταίρω χάος ή να απογοητευτείτε. Από την άλλη έχετε την ευκαιρία να βρείτε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που χρειάζεστε για την διεύρυνση των γνώσεων σας οι οποίες θα σας κατοχυρώσουν. Από τις 10/12 και πίο κοντά στις γιορτές αν και θα προτιμήσετε λιτές συναντήσεις, ανοίγετε το σπίτι σας σε πολύ δικά σας άτομα, όπου και ακούτε ευχάριστες ειδήσεις. Θέματα οικογένειας, ακινήτων και ιδιοκτησίας θα είναι τα ζητούμενα σας με την Νέα Σελήνη. Επίσης για κάποιους θα είναι ευνοϊκή για νέες επαγγελματικές αρχές μέσα από το ίδιο σας το σπίτι όπως και η ανάδρομή κίνηση του Ερμή να σας επαναφέρει θέματα προς επανεξέταση σε αυτούς τους τομείς. Ο Δίας με την είσοδο του στο Κριό σας επεκτείνει σχέσεις και συνεργασίες.  

Σκορπιοί

Οι ασφάλειες τόσο συναισθηματικές όσο και υλικές είναι το ότι πιο σημαντικό για σας, ειδικά μετά τα εκλειπτικά φεγγάρια το αίσθημα αυτό γίνετε ακόμα πιο έντονο. Η Νέα Σελήνη 23/11 όπως και ο Ήλιος των Τοξοτών σας καλούσαν να απαλλαγείτε από προσκολλημένες απόψεις και τρόπους διαχείρισης των οικονομικών σας θεμάτων και να ανακτήσετε νέες φιλοσοφίες  γύρω από αυτό το θέμα. Το βασικό που σας καλούσε ήταν να δείτε πραγματικά τι είναι αυτό που χρειάζεστε και να παλέψετε για αυτό,  πάρα να στρέφεστε στο πώς να πραγματώσετε μια «μεγάλη εικόνα». Επίσης ζητούσε καθαρή κρίση και επίβλεψη των δημιουργικών σας σχεδίων να μην γίνουν θύμα κλοπών ή και να μην φέρουν εντάσεις μεταξύ εσάς και σημαντικών για σας άλλων. Μέχρι και την Πανσέληνο τα πράγματα θα γίνονται πιο έντονα και καλά θα ήταν να είστε προσεκτικοί πώς διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας και να αποφεύγετε τις απαιτήσεις άλλων. Από τις 10 του μήνα με τον Ερμή και την Αφροδίτη στους Αιγόκερους, ο τρόπος σκέψης σας θα γίνει πιο συγκεντρωμένος, και αυστηρός στις πραγματικές σας απαιτήσεις, ενώ θα σας ανοίγονται  παράλληλα νέοι  επιχειρηματικοί δρόμοι . Μικρά κοντινά ταξίδια εν λόγο γιορτών θα συνδυαστούν με τις επαγγελματικές σας προτάσεις όπου και θα βρίσκεται πρακτικές λύσεις. Η Νέα Σελήνη του Αιγόκερο , φιλική προς εσάς θα δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς μέσα στις γιορτές να βάλετε νέες αρχές σε θέματα εμπορίου αλλά και να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις σας μέσα από τα αδέρφια κάτι που ο ανάδρομος Ερμής στο τέλος τις χρονιάς θα ζητά αποδείξεις σε συμπεριφορές και λόγια από και προς. Ο Δίας είναι έτοιμος να μπει στην καθημερινότητα σας χαρίζοντας σας ευεξία , αλλά θέλει και προσοχή να μην υπερχειλίσει θέματα υγείας.

Τοξότες

Έχετε κουραστεί από τις απαιτήσεις όλων και ιδιαίτερα με τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν γύρω από κάποιες καταστάσεις ενώ εσείς θέλετε να αφεθείτε και να ξεκουραστείτε.  Τόσο η Αφροδίτη όσο και ο Ερμής στο δικό σας ζώδιο σας δίνουν  ευκαιρία να δείτε τον εαυτό σας για να νοιώσετε καλύτερα από παρελθούσες πληγές και να γίνεται εσείς οι ίδιοι αρωγοί Φωτός και ζωής μέσα από την ίδια την μαθητεία. Οι αντιδράσεις και συμπεριφορές όμως δικών σας ατόμων σας εκνευρίζουν και σας απογοητεύουν παράλληλα.  Ο ανάδρομος Άρης είναι πολύ εριστικός σε οίκο για σας σχέσεων και συνεργασιών και θέλει υπερβατική προσοχή να μην ξεσπάσουν εντάσεις και καυγάδες με σημαντικούς για σας άλλους ή με το ταίρι σας και να φέρουν οριστικές λήξεις και χωρισμούς . Καλό θα ήταν να αφήσετε το παρελθόν έξω από κάθε νέα σας σχέση αφού και αυτό δεν έχει καθαρές προθέσεις και έρχεται με εντάσεις.  Τελικές αποφάσεις θα ήταν καλύτερα να πάρετε από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά ώστε να σας ξεκαθαριστούν όλες οι πληροφορίες και να φανούν όλες οι προθέσεις των απέναντι . Με τους πλανήτες να περνούν από τα μέσα του μήνα και μετά στους Αιγόκερους όπως και η Νέα Σελήνη  τονίζουν τα οικονομικά σας ζητούμενα ενώ βάζετε νέες δομές για την προσαύξηση τους . Ο Δίας μπαίνει σε οίκο για σας χαράς και ως  ευεργετικός που είναι σας υποστηρίζει κάθε σας δημιουργία , με  στόχο του να σας επεκτείνει ότι θα σας έκανε πιο ευτυχισμένους. Νέες γνωριμίες τόσο σε ερωτικό επίπεδό αλλά και σε επιχειρηματικό.

Αιγόκεροι

Υπάρχει υπέρ φλυαρία και πιθανόν σχολιασμοί πίσω από την πλάτη σας αυτό το διάστημα κάτι που σας επηρεάζει και σας έχει ρίξει ψυχοσωματικά. Τα έντονα εριστικά λόγια σε συνδυασμό με την απαιτητική σας καθημερινότητα και τον Ποσειδώνα σε οίκο νόησης και σκέψης , θέλουν να σας προκαλέσουν με ψευδής δηλώσεις και να σας θολώσουν την κρίση σας. Απομακρυνθείτε οικιοθελώς από εντάσεις και καυγάδες ενώ πάρτε τον χρόνο σας να δείτε την υγεία σας και να ξεκουραστείτε . Η τόσο έκρυθμη Πανσέληνος θα σας φέρει «πόνο στο στομάχι» εάν δεν δώσετε προσοχή στον εαυτό σας να αποκομίσετε κάθε χρήσιμη για σας πληροφορία και να πάρετε λογικές αποφάσεις προετοιμάζοντας το επόμενο σας βήμα. Προσοχή ,πέραν της υγείας σας που είναι και το σημαντικότερο, θέλουν και τα εργασιακά σας,  τα θέματα των παιδιών σας και τα ζωάκια σας. Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να παίρνουν θέση στο δικό σας ζώδιο  θα σας δώσουν την ευκαιρία τόσο να ανακτήσετε δυνάμεις αλλά και να μπορέσετε να  «απαιτήσετε» λύσεις στα ζητούμενα σας. Ο Ήλιος στις 22 του μήνα γίνετε αρωγός Φωτός για σας καθώς έχετε την Ηλιακή σας επιστροφή έτσι και το Νέο Φεγγάρι όλο δικό σας , σας χαρίζει νέες Αρχές για ότι εσείς θέλετε για σας. Ο επεκτατικός θείος Δίας έξω ακριβώς από την πόρτα της οικογενειακής σας εστίας έρχεται να σας βοηθήσει σε ότι έχει να κάνει σχέση με αυτό. Φυσικά τα θέματα της οικογένειας και της εστίασης θα υπέρ τονισθούν μα σίγουρα θα δοθούν λύσεις. Μην χάσετε την υπομονή σας , έρχονται βοήθειες!  

Υδροχόοι

Tον Μάρτιο που ο Κρόνος θα εγκαταλείψει το δικό σας ζώδιο παίρνετε μια τεράστια ανάσα ενώ ξαφνικά απελευθερώνεστε από σωρεία ευθυνών που έχετε αναλάβει και αποκομίζετε κάθε καρπό των κόπων σας. Κύριος απαιτητικός, στερητικός με νταρμά και κάρμα να αποδίδει δικαιοσύνη μόνο σε όσους έχουν εργασθεί οργανωτικά, δομημένα και με ταπεινότητα , όπως και τα υπόλοιπα σταθερά σας έχει πιέσει να δείτε την δική σας Αξία και πόσα μπορείτε να κατορθώσετε. Μέχρι και την Πανσέληνο η κοινωνική σας ζωή γίνεται εντονότερη ενώ λόγο της έκρυθμης μορφής της θα ήταν καλά να είστε προσεκτικοί από την «ασυδοσία» των απολαύσεων , για να μην κλαίτε το πορτοφόλι σας. Προσοχή θα χρειαστεί και από τους φίλους σας αλλά και συγγενείς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την καλή σας θέληση. Θυμός, εντάσεις και καυγάδες μπορεί να ξεσπάσουν και από τα παιδία σας με λεκτικές επιθέσεις ή απαιτήσεις έτσι κρατήστε ψυχραιμία σε κάθε περίπτωση ορίζοντας τα όρια σεβασμού από και προς όλους. Φυσικά ανάμεσα σε αυτούς θα βρείτε και την απαιτούμενη υποστήριξη. Η ανάγκη σας για ξεκούραση και εσάς θα είναι μεγάλη από τα μέσα του μήνα ενώ θα θελήσετε να αποτραβηχτείτε να αναπτερώσετε δυνάμεις και να οργανώσετε τα πλάνα σας.  
Η νέα Σελήνη στις 23/12 θα είναι ιδανική να τα βρείτε με τον εαυτό σας, να διαλογιστείτε τα επόμενα σας βήματα και να απαλλαγείτε από ότι σας φέρνει ψυχολογική ανισορροπία. Ο  Δίας από τον Κριό είναι φιλικός επίσης προς εσάς έτσι και θα δώσει ευκαιρίες επέκτασης γνώσεων, μετακινήσεων, και επιχειρηματικές νέες ιδέες.

Ιχθύες

Πόσο θα θέλατε να αποδράσετε και εσείς από το στένεμα των παπουτσιών που αναγκαστικά σας έχουν φορέσει οι καταστάσεις. Οι υπερβολικές εντάσεις και καυγάδες αλλά και κατακράτηση υγρασιών στην οικογενειακή σας εστία σας έχουν αναστατώσει και βγάλει εκτός των νερών σας, ενώ οι απαιτήσεις τους σας στρεσάρουν. Από την άλλη έχετε ένα μεγάλο φόρτο εργασίας που θέλετε να τακτοποιήσετε έγκαιρα, ενώ νοιώθετε απογοητευμένοι στο ότι δεν έχετε κατανόηση από τους οικείους σας για τις δικές σας ανάγκες. Μπλε εσείς – κόκκινο αυτοί με το νευρικό σας σύστημα να έχει αγγίξει και εσάς δύσκολα σημεία. Είστε παιδία που εύκολα θυματοποιήστε για χατίρια άλλων ή και χάνεστε στο δικό σας κόσμο, όμως σε αυτή την περίπτωση σας γίνετε πολύ ενοχλητικό που αντί κατανόησης βρίσκετε θυμούς και αντιπαραθέσεις. Πάρτε ανάσα και συγκεντρωθείτε βάζοντας προτεραιότητες και μικρούς στόχους, ενώ κλειδί για σας είναι ο Κρόνος που ζητά να θέσετε και εσείς τα όρια σας ειδικά σε αυτό το κατακόκκινο Φεγγάρι όπου θα φέρει συναισθηματική φόρτιση και προ τετελεσμένα γεγονότα. Προσοχή θα χρειαστεί και η δική σας υγεία όπως και των δικών σας ατόμων. Ο εργασιακός σας κύκλος αυξάνετε ενώ με την είσοδο των πλανητών στον Αιγόκερω από 10/12, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε φιλικά για σας πρόσωπα, να περάσετε καλά και να χαλαρώσετε. Δεν θα λείψουν οι νέες γνωριμίες και η αναγνώριση των προσπαθειών σας από το κοινωνικό πλαίσιο, ενώ το Νέο Φεγγάρι θα σας δώσει ευκαιρία παράλληλα να θέσετε δομές σε στόχους και ελπίδες. Ναι μεν ο Κυβερνήτης σας Δίας αποχωρεί από το δικό σας ζώδιο, αλλά είναι πολύ πιο ευχάριστος στον 2ο για σας οίκο που αφορά τα οικονομικά σας, ετσι ετοιμαστείτε να δείτε το πορτοφόλι σας επιτέλους να γεμίζει. Να θυμάστε να έχετε και εσείς ορθολογιστική διαχείριση, γιατί πίσω του ακολουθεί ο Κρόνος που θα θέλει αποδείξεις.

Υ.Γ : Το 2023 είναι μια πάρα πολύ καλή προσδόκιμη χρονιά για όλους ως αρχή ανάκαμψης με πολλαπλές ευκαιρίες, όμως θα χρειαστεί έξυπνους τρόπους διαχείρισης ώστε να είμαστε σε αυτούς τους τυχερούς που θα εξελιχθούμε με τις εξελίξεις!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!