Απο τα Νέα Φεγγάρια στις Πανσελήνους/Νέα Σελήνη της Ελπίδας

Γράφει η Αστρολόγος Δέσποινα Κυπριανού. Την Δέσποινα μπορείτε να την βρείτε: Facebook =Δέσποινα Κυπριανού (Despina Kyprianou) www.facebook.com/deinas.paradise μέσω μεσεντζερ ή απευθείας στο τηλέφωνο 99936627

——————————————————-

Πανέμορφα λαμπιρίζουν απόψε τα αστέρια ! Το Ουράνιο στερέωμα στολίστηκε όλο χάρη και με συμπόσιο γιορτάζουν την γέννηση του Νέου Φεγγαριού. Μην σας ξεγελούν οι βροχές, είναι για να μην αφήσουν την χαρά τους ξάστερη από επιτηδειότητες. «Ελπίδα» θα το ονομάσουν φαίνετε το Νεογέννητο αυτό που έχει προβάλει πενήντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στις 24/11 και θέλουν να το προστατέψουν.

Όταν λέμε για νέα Φεγγάρια μιλάμε για τα Δύο Αρχέγονα Φώτα, τον Ζωοδότη  Ήλιο της λογικής, και του αρσενικού στοιχείου μαζί με τη Σελήνη, τη Τροφό τη γυναίκα, το ίδιο το συναίσθημα να αγκαλιάζονται νοερά, ώστε να θέσουν μαζί τους νέους τους στόχους. Όπως σε κάθε σύζευξη, τα ζητούμενα τους φαντάζουν τα ίδια όπως και στην αρχή του κάθε «γάμου». Θέματα που χρειάζεται υπομονή, ειλικρίνεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα τους και ισορροπία για τον κοινό πλέον στόχο τους, σε όλη την πορεία για να πραγματωθούν, αφού η διαδρομή ποτέ δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και κάτω απ’ το  Ολόγιομο Φεγγάρι της Πανσελήνου κρίνονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Νέοι στόχοι, νέοι σπόροι με το Φεγγάρι να γεννιέται όλο χάρη στην 01η37΄μοίρα του Τοξότη στο ζώδιο όπου η αισιοδοξία, η πίστη και  η θετικότητα υπερτερούν μαζί με την έννοια της ελευθερίας, της αναζήτησης και της φιλοσοφίας. Τα δύο Φώτα ζητούν να κλείσουν πρώιμοι κύκλοι στη κακοδιαχείριση του λόγου, της νόησης και της σκέψης και να φυτευτούν νέοι τρόποι στην διαχείριση αυτών, αφήνοντας πίσω φανατισμούς και προσκολλήσεις. Ο σκοπός, να ανακαλυφτούν  μέσα από νέες διαδρομές λύσεις σε προβληματισμούς ή θέματα που φάνταζαν άλυτα μέχρι τώρα. Είναι η στιγμή όπου μυαλό έχει την ικανότητα να αφεθεί με πίστη  για να «ταξιδέψει» σε νέες απελευθερωμένες θεωρήσεις με σκοπό μέσα από την μαθητεία που έχει περισυλλέξει να γίνει αλχημιστής κάθε αρνητικότητας ή φόβου και να μετατραπεί σε φωτοβολίδα επανεκκίνησης με νέα νοοτροπία και αντίληψη για τη Ζωή.

Η αχαλίνωτη φαντασία και η τάση προς ελευθερία χαρίζονται ως ταλέντο για γρήγορη βαθιά αντίληψη ώστε με το διαπεραστικό του πνεύμα να μπορεί ακόμα και μέσα από τις πιο μπερδεμένες καταστάσεις να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα για να αποφεύγει κινδύνους , φασαρίες και «παγίδες» ανάμεσα σε ανύπαρκτα σωστά και λάθη.  

Ερμής και Αφροδίτη, στην 09η μοίρα του ιδίου ζωδίου το προϋπαντούν με άπλετη υπεραισιοδοξία  και φιλελεύθερές τάσεις, ενώ φλερτάρουν με ελαφράδα και χαρά αναζητώντας και αυτοί να νοιώσουν απελευθερωμένοι από όσα σκέφτονται. Τραγουδοποιοί του έρωτα, της ομορφιάς και της πίστης μαζί χαρίζουν προθέσεις σε ερωτικά μοτίβα χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις μα με καλοπέραση, ευθυμία και περιπέτεια, ενώ ενθαρρύνουν παράλληλα σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και διπλωματικές συζητήσεις για χρηματοοικονομικές ενισχύσεις, σαν γίνονται νοννοί αυτού του Φεγγαριού.

Ο Κύριος της Σκέψης  Ερμής, σε θέση για αυτόν αδυναμίας, στον Τοξότη θέλει ελευθερία στο να εκφράζει ελεύθερα ότι σκέφτεται, ενώ από την ανυπόμονη τάση του στη μάθηση «χάνεται» μέσα στην αλήθεια της Μαθητείας. Έχει οξυδέρκεια, με το μυαλό να τρέχει, βρίσκοντας έξυπνες λύσεις μα χρειάζεται κατεύθυνση και στόχο αφού στο ζώδιο αυτό βιάζεται να δημιουργήσει άποψη, χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό. Παράλληλα τείνει να αγνοεί  πρακτικές λεπτομέρειες ή καταλήγει να ασχολείται με φανατισμό μόνο με αυτήν που θα του τραβήξει το ενδιαφέρων. Ο Δίας του χαρίζει πλούτοι ιδεών, δημιουργική διάνοια και την αισιοδοξία για δραστηριότητα του μυαλού ενώ σε κάθε του βήμα του υπενθυμίζει πώς πρέπει να ησυχάζει το νου του, να ακούει τον εαυτό του και να κάνει μεγάλη βουτιά στα όσα ξέρει πριν μιλήσει για να μην φανεί απερίσκεπτος με ότι πράττει ή λέει. Ο Ίδιος χρειάζεται να μην ξεχνά ότι κυβερνά τον Ανάδρομο Άρη ο όποιος πράττει ότι το μυαλό του ζητήσει χωρίς διάκριση ή όρια.

Η Αφροδίτη, Κυρία των τιμών και Αξιών, με φιλική, ανεξάρτητη στάση σκέφτεται την ευκαιρία που έχει να κοινωνικοποιηθεί  για να διασκεδάσει, να φλερτάρει και να βρει τρόπους να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς να μπαίνει άλλο σε προβληματισμούς. Έχει πιεστεί πολύ τόσο στα ερωτικά όσο και στα οικονομικά της έτσι αναζητεί τρόπους να γίνει δημοφιλείς και συμπαθείς ώστε να έχει την αφθονία των απολαύσεων. Αγάπη για αυτήν θα πει «Επέκταση των οριζόντων μου» και ως παραχαϊδεμένη Διός την υποστηρίζει απλόχερα σε ότι σκεφτεί και θέλει χαρίζοντας της σανίδα σωτηρίας είτε μέσα από νέες ερωτικές σχέσεις, είτε στα δημιουργικά της πλάνα . ‘Όπως και ο Ερμής έχει διαίσθηση και ιδιαίτερο ιδεαλισμό που χρειάζεται να ακολουθεί για προστασία. Η παγίδα της είναι στο να μην παρασυρθεί στην ασυδοσία των απολαύσεων, σε τεμπελιά αδιαφορία ή αμέλεια και να μην ξεχάσει να Φιλοσοφήσει η ίδια την Αξία που δίνει στον εαυτό της.

Νοννοί ίσως ακατάλληλοι μα από την άλλη και πλήρως κατάλληλοι ώστε να αποδοθούν τιμές και Δόξες σε λίγους και εκλεκτούς εν κατακλείδι με τον Βασιλικό Αστέρα Αντάρες  να τους παραχωρεί την θέση του με προϋποθέσεις.  Κύριος ανταγωνιστής του Άρη, Στρατηγός και αυτός, ζητεί να την φωνάξουν «Αμαζόνα» ώστε με ανοικτό μυαλό, γενναιοδωρία , διαδραστική δράση και κοινωφελές στρατηγική να κλείσει κύκλους που κρίνονται θηριώδες και προκαλούν μιζέρια.

Το μήνυμα του ξεκάθαρο, τόσο που σοκάρει « Μπορείς να απαλλαγείς από την «μιζέρια», τους φόβους και τις αποπλανήσεις σου;» Εσύ είσαι η δύναμη της αντίδρασης κατά της οποιασδήποτε αμφιλεγόμενης δράσης.

Κυβερνήτης του Νεογέννητου ο Δίας σε θέση Στάσης, λίγο πριν περάσει στην ευθεία πορεία του, κοιτάζει το νεογέννητο χαμογελώντας  θέλοντας να του χαρίσει απλόχερα τις γνώσεις του Τοξότη ώστε να του διευρύνει ότι σπόρο κι αν φυτέψει.

Είναι απλόχερος αυτός, γενναιόδωρος, καλοσυνάτος  και φιλάνθρωπος…

Άφθονός σε όλα άλλοτε από την «Αγαθή» του φύση, άλλοτε από ευσπλαχνία, αφέλεια ή ευπιστία αλλά άλλοτε από υπερβολική υπεροψία και ξιπασιά έχει την τάση ότι βρει να το επεκτείνει έτσι, κατέχει τον τίτλο του Ευεργέτη. Αντιλαμβανόμενος το Θείο Σχέδιο και τους παγκόσμιους νόμους, έχει μέλημα του ως Δάσκαλος να τους διδάξει δίνοντας την  ευκαιρία μέσα από την οδό της Διεύρυνσης την κατανόηση τους,όπως και την αντίληψη πώς ο καθείς είναι σημαντικός για την ανθρωπότητα. Ο διευρυντικός φακός του να θυμάστε δεν είναι πάντα και ότι καλύτερο.

Στην 29η αναιρετική μοίρα των Ιχθύων, κλείνει κύκλους κρατώντας στα χέρια του πληγές και ελπίδες απ’ ολο το ταξίδι του στις 360ο μοίρες του Ζωδιακού. Άγιοι και Αμαρτωλοί περπατούν στα ασύμβατα σοκάκια της ψυχής του, ενώ προσευχές , δάκρυα βροχές ψάχνουν εξάγνιση του πόνου και Θείο Έλεος. Έχει βρει και διευρύνει στο δρόμο του , άλλοτε καλό άλλοτε κακό. Το μέσα του κι αυτού δικαίως μια παλαίστρα που άλλοτε έχει βγει νικητής με την συνειδητότητα, την πίστη και τον αλτρουισμό να διευρύνονται μα άλλοτε χαμένος με την ασυδοσία, τον τυχοδιωκτισμό και την απληστία να τον οδηγούν σε εξευτελισμό ως Δάσκαλος που είναι. Απολογείται και αυτός στο Δημιουργό τονίζοντας θέματα ψυχής, την ανάγκη της συγχώρεσης και της δικαίωσης σε κάθε περιθωριοποιημένο , καταπονημένο και αδικημένο, ώστε να ανάψει η φλόγα της Ελπίς.

Τέλος ο Ποσειδώνας ατάραχος μα θυελλώδεις στην 22η των Ψαριών θυμίζει πώς ο κάθε σπόρος που θα φυτευτεί να έχει μέσα πίστη ανιδιοτέλεια, συμπόνια και διάκριση της αλήθειας από το ψέμα. Το καλάθι που θα κρατηθεί να είναι μικρό σε μεγάλες υποσχέσεις για να μην υπάρξει η απογοήτευση από υπερφίαλες προσδοκίες ή και ρίξεις. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να γευτούν το Νέκταρ των Αθανάτων, λέει με την σειρά του μα το ταξίδι κρύβει Σειρήνες  πλανεύτρες, θαλασσοταραχές, διάλυση ορίων και παραπέμπει στο θρύλο του Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι.

Μόνο έτσι η μικρή «Ελπίδα», με την Χειρώνια –θεραπευτική φύση της θα τιμηθεί με Δόξες και τιμές ως «Αμαζόνα της Ζωής».

Τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς 8/12/2022!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!