Το Φεγγάρι του Χειμώνα

Γράφει η Αστρολόγος Δέσποινα Κυπριανού. Την Δέσποινα μπορείτε να την βρείτε: Facebook =Δέσποινα Κυπριανού (Despina Kyprianou) www.facebook.com/deinas.paradise μέσω μεσεντζερ ή απευθείας στο τηλέφωνο 99936627

Η ομορφότερη, Ιερότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι εδώ. Το Θεϊκό απέραντο σύμπαν υποκλίνεται ταπεινά στις «Βουλές» του Δημιουργού και των συμπαντικών νόμων, με το ταπεινό μα απαιτητικό ζώδιο του Αιγόκερω να έχει ανοίξει την πόρτα του σηματοδοτώντας την Χειμερινή Ισημερία . Κάθε τέτοια εποχή Ερμής και Αφροδίτη κινούνται στο ζώδιο αυτό, εναποθέτοντας κάθε τους ελπίδα σαν κρυστάλλινο λαμπιόνι , στο δεντράκι της Ζωής.

Ακόμα και ο Ζωοδότης Ήλιος κινείτε πιο αργά στην διάρκεια του χειμερινού Ηλιοστασίου, ορίζοντας πώς ακόμα και αυτός είναι Δημιούργημα Του, υπερτονίζοντας την σημαντικότητα των Άγιων αυτών ημερών.

Εκ φύσεως ζώδιο Ασκητικό, σκληροτράχηλο, λιτό και πειθαρχημένο, ο Αιγόκερος τονίζει την Ιεραρχική Δομή όπως και την Αξία που έχει ο καθείς για την λειτουργία του «Όλου». Πώς όλοι έχουν ένα «πρόσωπο» σημαντικό στην κοινωνία το οποίο χρήζει να είναι Καθάριο δίχως «παραφωνίες», το οποίο έχει την δυναμική της αυτοπραγμάτωσης. Μιλά για την συνεχές προσπάθεια, τις δοκιμασίες και τις κρίσεις, για την σμίλευση της άπλετης Σοφίας μέσα από πειθαρχεία και τις ευθύνες, για το Dharma-Κάρμα έναντι των παγκοσμίων συμπαντικών νόμων της Φύσης και τον αγώνα της ορθολογιστικής εφαρμογής τους.

Στο ζώδιο του «Εγω Ιεραρχώ», καλέστηκε ο Ιησούς να γεννηθεί αποκαλύπτοντας απροκάλυπτα το Φώς των Συμπαντικών Θεϊκών Νόμων. Από φύση ταπεινή, απέριττη, με άπλετη πίστη και υποταγή στο καθήκον του Θεϊκού προ-σχεδίου. Με αυτή την παράξενη γηραιά Ωρίμανση γεννήθηκε για να αναλάβει στους ώμους Του, την μεγαλύτερη Ευθύνη από όλες. Θυμίζοντας πώς όλα μπορούν να κατορθωθούν, όπως και ότι ακόμα και οι Βασιλείς υπόκεινται στο θεϊκό νόμο. Στο ζώδιο, όπου ο καθείς χρειάζεται να «αποκρυσταλλωθεί» από τις προσωπικές του φιλοδοξίες την σκληρότητα, την θλίψη, την γκρίνια και κάθε είδους ακαμψία και να μάθει να αναπτύσσει ταπεινά την πίστη στο Θεϊκό Έργο, χωρίς να έχει ανάγκη από γραβάτες και κομψά παπούτσια.

Ένα τέτοιο Φεγγάρι γεννήθηκε στις 23/12 στην 01 η 33’ μοίρα Αιγόκερω με τα Δύο Αρχέγονα Φώτα Ήλιο και Σελήνη να αγκαλιάζονται 16 λεπτά μετά το μεσημέρι σε μοίρα κρίσιμη , αρχηγική και απόλυτης κυριαρχίας. Ένα Φεγγάρι με την δυναμική της διείσδυσης του Φωτός στα Γήινα πεδία, που αποκαλύπτει πώς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο φτάνει να υπάρχει η δύναμη της Θέλησης, της Πίστης μα και της επίμονης εργασίας, ειδικά αυτή της ψυχής. Πώς κάθε όνειρο και κάθε ευχή, έχει την δυνατότητα να πραγματωθεί, να έχει επιτυχία και αναγνώριση φτάνει να έχει αφοσίωση, επιμελή εργασία, πρακτικότητα και αυτήν την απέριττη αίσθηση του καθήκοντος προς το «Όλων».

Είναι το τελευταίο Φεγγάρι της χρονιάς, με τα ζητούμενα όλων να κινούνται εκτός Ορίων, αφού τα ξαφνικά ανατρεπτικά γεγονότα μας έχουν αφήσει με την γλυκόξινη γεύση της δοκιμής μα όχι της πραγμάτωσης. Όλοι ζητούν από τα βάθη της ψυχής τους να πραγματωθεί ότι έχουν θέσει ως στόχο και να προ υπερασπίσουν τα συναισθήματα τους . Να βρεθούν λύσεις σε ότι υπάρχει κρυστάλλωση διαχείρισης για να ξεκινήσει μια νέα πιο προσδόκιμη απελευθερωμένη χρονιά, βασισμένη επάξια στους Συμπαντικούς νόμους.

Ο Δίας, ευεργέτης του Ζωδιακού έχει κλείσει κύκλους 12ετίας ,στην 29 η μοίρα των Ιχθύων, τονίζοντας ιδιαίτερα τον πόνο που έχει περισυλλέξει από κάθε του διαδρομή . Με τον μεγεθυντικό φακό του, ανάδειξε στην επιφάνεια κάθε σημείο που έχουμε απογοητευτεί και ως ανθρωπότητα «ναυαγήσει». Τώρα στην Μηδενική Μοίρα Κριού , στην Μοίρα Ανθρωπότητας κοιτάζει αυτό το Φεγγάρι έντονα θέλοντας να χαρίσει στην σύζευξη αυτή την ικανότητα της επιτυχίας μα και το αίσθημα της ευτυχίας . Έχει έντονη την παρόρμηση για εξάπλωση , για να ικανοποιήσει και να θρέψει δημιουργικά ταλέντα , νέους στόχους. Προκαλεί , με την υπερβολή του σε Νέες επιχειρηματικές ενάρξεις , οι οποίες θα είναι σημαντικές για όλη την υπόλοιπη πορεία , θέλοντας να δώσει Νέους Αρχηγούς μέσα στο Μάρτιο .

Μα σαν ευεργέτης, έχει «κλάψει» πολύ αφού έχει ξεγελαστεί και έχει επεκτείνει ασυδοσία, ψέμα, διαφθορά έτσι υπενθυμίζει την δική του Φύση η οποία χρειάζεται εξάγνιση. Αναγνωρίζει πώς είναι δοτικός , Υπερβολικός και Επεκτατικός σε ότι βρει. Αρκετές φορές πράττει με αφέλεια και άλλες με απερισκεψία, θέλοντας να χαρίσει απλόχερα καλοτυχία και αφθονία ,έτσι παρέχει και την συμβουλή κάθε Νέα Αρχή να είναι πρωτοπόρα ,προσοδοφόρα , δίκαιη και γενναιόδωρη στο «συμπαντικό όλων». Ζητά το Πάθος της αλαζονείας, της υπέρ φιλοδοξίας , της «Υπερηφάνειας» και της υλικής σπατάλης για σκοπούς προβολής να αποφευχθούν , όπως και οι βιαστικές αποφάσεις.

Το κάθε μάθημα του Γέρο Κρόνου –Χρόνου , υπενθυμίζει σεβόμενος ακόμα και τον πατέρα του, είναι Διαμάντι τέλειας κοπής , με απεριόριστη Αξία … Πόσο άραγε πιστεύεις, πόσο συμφωνικά εναρμονίζονται οι συμπαντικοί Ουράνιοι νόμοι στην γήινη διάσταση.. θα’ ρθει να μας ρωτήσει πριν το τέλος της χειμερινής Ισημερίας , ο ίδιος ο Χρονοκράτωρ σαν περάσει στους Ιχθύς. Η απόδειξη της ταπεινής μας φύσης και της εν καρδίας πίστης στο θεικό σχέδιο θα είναι το κλειδί ώστε στην τελική να πραγματώσει και να υλοποιήσει ότι στα αλήθεια μας αναλογεί!

Οι 2023 ευχές , προσευχές των Χριστουγέννων έχουν το πρόσημο της πραγμάτωσης μα θέλει σύνεση σε κάθε βήμα , ώστε να μην καλυφτούν από φιλοδοξία οι πραγματικές ανάγκες τις ψυχής.

Ιδιαίτερα ευνοϊκό το Νεογέννητο αυτό Φεγγάρι για Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και με ευκαιρίες-δώρα για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς.

Ευλογημένα Χριστούγεννα από ψυχής !

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!